ADO Den Haag boekt derde overwinning op rij, ditmaal is FC Groningen het slachtoffer

ADO Den Haag heeft een fantastische week beleefd. Na eerder de fantastische overwinning op Roda JC en de midweekse overwinning op Willem II, was het ditmaal FC Groningen dat in het Haagse Kyocera stadion zijn meerdere moest erkenen tegen de ploeg van trainer Alfons Groenendijk.

Never change a winning team moesten de trainers van beide ploegen gedacht hebben toen ze vanochtend uit bed stapte, want, beide ploegen speelde met de zelfde 11 als bij de midweekse overwinningen. Waar ADO Den Haag met 1-2 te sterk was in Tilburg voor Willem II was het FC Groningen die op diezelfde woensdag met 2-0 wist te winnen in eigenhuis tegen NEC.

De begin fase is voor de bezoekende ploeg, die krijgen ook wat mogenlijkheidjes maar echt gevaarlijk weten ze niet te worden. De 13de minuut dat een hoekschop van Nasser el Khayati, el Khayati legt de bal op zo’n 20 meter van het Groningse neer bij Aaron Meijers, Meijers denkt ik probeer het is op goal maar raakt die bal niet goed, EN DAN IS HET DANNY BAKKER DIE HEM BINNEN WEET TE TIKKEN EN IS HET 1-0 voor ADO! Een kleine 8 minuten later dan ADO natuurlijk net zo’n snelle voorsprong flitsend uit de startblokken. Een scrimmage voor het doel van Groningen doelman Sergio Padt, vervolgens valt de bal voor de voeten van Dion Malone, EN DIE SCHIET DIE BAL LANGS 3 MAN IN HET DOEL EN IS HET ALWEER 2-0 NA EEN KLEINE 21 minuten!

2 minuten later dan, ADO blijft doordrukken, EN DAN IS HET IN DE 23STE MINUUT OOK GELIJK 3-0!! Sheraldo Becker met een goeie actie op rechts, hij ziet dat Mike Havenaar bij de 2de paal komt en voor de Japanse spits is het een koud kunstje en kopt hij de bal diagonaal in de hoek achter doelman Sergio Padt! En dan betekend gelijk dat ADO Den Haag een record heeft gevestigd, ADO is nog nooit zo snel op een 3-0 voorsprong gekomen sinds december 1991, toen was FC Volendam de ploeg die het moest ontgelden. En dat was het dan voor de eerste helft ADO Den haag gaat rustigen met een 3-0 voorsprong!

De 2de helft dan begint ADO weer fantastisch. Een voorzet van Aaron Meijers, vervolgens een miscommunicatie in de defensie van FC Groningen, EN DAN KAN DION MALONE BIJ DE 1STE PAAL 4-0 MAKEN!!! Oioioi wat een start mensen ongelofelijk!  En dan denkt iedereen: “deze overwinning is wel binnen” maar FC Groningen doet wat terug. Dion Malone maakt volgends de altijd slecht fluitende Jeroen Manschot een overtreding in het 16 meter gebied en dus besluit Manschot de bal op de stip te leggen. De strafschop die volgt wordt benut en dus is het 4-1. 12 minuten later dan. Een hoekschop voor FC Groningen, in 1ste instantie wordt die weggewerkt door ADO maar de bal valt voor de voeten van Bryan Linssen, en die haalt verwoestend uit en maakt er 4-2 van. En dan begint het wel billenknijpen te worden. Vervolgens besluit Alfons Groenendijk wat wissels toe te passen, Randy Wolters komt voor Sheraldo Becker en Donny Gorter komt voor Nasser el Khayati en ADO lijkt de grip weer terug te hebben. 11 minuten voor tijd een uitbraak via Randy Wolters, Wolters weet de bal bij de voorin meegekomen Donny Gorter te krijgen, Gorter lijkt dan op het doel van FC Groningen af ge kunnen gaan maar wordt daaf neer gehaald door een Groningense verdediger! Alleen zoals ik net al aangaf scheidsrechter Jeroen Manschot fluit altijd slecht dus nu ook, en inplaats van Donny Gorter een vrije trap toe te kennen en de Groningen verdediger een rode kaart voor te houden zegt hij dat er totaal niks aan de hand is en laat hij gewoon doorvoetballen. 8 minuten voor tijd komt Guyon Fernandez dan voor Mike Havenaar en dan weet ADO af en toe onder de druk uit te komen. In de blessure tijd dan er zijn 4 minuten bijgekomen is het Bryan Linssen die denkt ik haal nog is uit anders wordt het nooit niks en zijn schot weet hij ook on te zetten in de 4-3 maar het is te laat voor FC Groningen, EN DAT BETEKEND DAT ADO WEER 3 CRUCIALE PUNTEN WEET TE PAKKEN IN DE STRIJD OM HANDHAVING IN DE EREDIVISIE!! EN SLUIT DE HAAGSE TROTS “EEN ENGELSE WEEK” ZOALS ZE DAT NOEMEN AF MET EEN 100% SCORE EN BELEEFT HET DUS EEN TOPWEEK! ADO DEN HAAG – FC GRONINGEN, 4-3!

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 4-3 FC Groningen: 13′ 1-0 Bakker, 21′ 2-0 Malone, 23′ 3-0 Havenaar, 47′ 4-0 Malone, 52′ 4-1 Mahi (strafschop), 64′ 4-2 Linssen, 90+4′ 4-3 Linssen.

Gele kaarten: Wilfried Kanon (ADO Den Haag).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Toeschouwers: 11.348.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers; Malone, El Khayati (76. Gorter), Bakker; Becker (67. Wolters), Havenaar (82. Fernandez), Duplan.

Opstelling FC Groningen: Padt; Hiariej, Memisevic, Reijnen (75. Van Nieff), Davidson; Tibbling (57. Idrissi), Bacuna, Jenssen, Drost (65. Sørloth); Linssen, Mahi.

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *