ADO Den Haag knokt zich naar punt bij FC Utrecht

Voor de tweede week op rij heeft ADO Den Haag een punt behaald. Zondagmiddag stond er een 1-1 eindstand op het scorebord bij FC Utrecht. Die stand werd al bij rust bereikt. Namens ADO Den Haag zette Dion Malone zijn ploeg op voorsprong. Richairo Zivkovic produceerde de gelijkmaker. In de tweede helft ging Utrecht nadrukkelijk op zoek naar de tweede goal, maar de Hagenaars hielden door hard te knokken knap stand.

P1660524-BorderMaker

De wedstrijd had even nodig om op gang te komen. In de eerste tien minuten gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs. Pas in de dertiende minuut ontstond de eerste dreigende situatie, voor het doel van Robert Zwinkels. De keeper redde eenvoudig op een laag schot van Gyrano Kerk. Aan de andere kant was de eerste kans voor ADO Den Haag direct raak. Daarbij kreeg het wel wat hulp van oud-speler Ramon Leeuwin. De verdediger speelde de bal zo in de voeten van Malone, die heel koel bleef en beheerst afrondde: 0-1.

P1660717-BorderMaker

Na de openingstreffer was ADO Den Haag het team met het overwicht. In die fase had het eigenlijk nog een keer moeten scoren. Zo mikte Edouard Duplan een meter naast uit een strakke voorzet van Aaron Meijers. Een paar minuten daarna stoomden Guyon Fernandez en Ruben Schaken met z’n tweeën af op het vijandelijke doel. Schaken besloot de bal niet af te geven op Fernandez, maar voor eigen succes te gaan. Dat bleek de verkeerde keuze, want doelman David Jensen tikte de bal naast met zijn voeten.

P1660600-BorderMaker

ADO Den Haag leek met een gerust hart toe te werken na een voorsprong bij rust. Niets was minder waar. Bij een van de spaarzame gevaarlijke momenten van Utrecht lag de bal al in het net. Een voorzet van Giovanni Troupée kwam achter de Haagse defensie terecht. Tom Beugelsdijk en Danny Bakker grepen niet in. Daarom kon Zivkovic bij de tweede paal voor de gelijkmaker zorgen. In blessuretijd werd ADO Den Haag nog een penalty ontnomen, nadat een andere oud-Hagenaar Robin van der Meer Fernandez neerlegde. De scheidsrechter besloot er niet voor te fluiten. Zo gingen de teams met 1-1 rusten.

P1660788-BorderMaker

De beginfase van de tweede helft stond garant voor een hoog tempo en veel strijd. Dat bleek vooral uit de talrijke gele kaarten die werden uitgedeeld. Utrecht had het meeste balbezit en creëerde daaruit ook een paar kansen. De beste was vlak na rust voor Yassin Ayoub, die de lat trof. Ook Sofyan Amrabat en Nacer Barazite waren dichtbij een treffer, maar ook zij hadden het vizier niet scherp genoeg staan. ADO Den Haag moest zich, met name in de laatste twintig minuten, beperken tot tegenhouden. Het hoopte zelf via een counter voor een verrassing te kunnen zorgen, maar die kwam er niet. Ook de thuisploeg scoorde niet meer. Zo bleef het bij 1-1. Het tweede punt op rij voor ADO Den Haag.

P1660814-BorderMaker
Door het punt heeft ADO Den Haag weer aansluiting gevonden bij de rest van de teams onderaan de ranglijst. De formatie van trainer Fons Groenendijk staat nog wel laatste met negentien punten, maar het gat met de clubs erboven (Go Ahead Eagles, Excelsior en Roda JC) is slechts één puntje. Volgende week komt ADO Den Haag weer in actie in eigen huis. Zaterdag 11 maart reist N.E.C., de nummer dertien van ranglijst, af naar het Kyocera Stadion. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.

 

Auteur: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *