ADO Den Haag hekkensluiter af na super belangrijke thuisoverwinnng tegen NEC

ADO Den Haag heeft de laatste plaats van de Eredivisie verlaten. In het eigen Kyocera stadion werd de eerste overwinning geboekt onder trainer Alfons Groenendijk, de Hagenezen waren met 1-0 te sterk voor NEC.

a4-BorderMaker

ADO Den Haag opzoek naar een overwinning maar ondanks het vele balbezit van de geel groenen zijn de beste kansen voor NEC. Eerst ontstaat er een gevaarlijke situatie voor het doel uit een inworp, en vervolgens weet NEC buitenspeler Mohamed Rayhi de bal op de lat te krijgen, en Jay-Roy Grot lijkt buitenspel ge lopen maar de grensrechter vlagt niet, dan kan die natuurlijk doorlopen op Robert Zwinkels. Maar de jonge Grot schiet op de Haagse doelman en mede daardoor wordt er niet gescoord in de eerste helft en gaan we rusten met 0-0.

a1-BorderMaker

In de 2de helft komt ADO beter uit de kleedkamer, het baltempo is hoger en dat beloont zichzelf ook met kansjes. Te beginnen met een klein kansje voor de Franse buitenspeler Édouard Duplan, hij onderschept de bal op de linkerkant komt vervolgens naar binnen, maar omdat die niemand ziet om de bal op terug te leggen besluit die maar op goal te schieten maar zijn inzet wordt gepakt door NEC-doelman Joris Delle. Ietsjes later dan is de Duitser Tom Trybull nog in de buurt via een volley, maar ook deze wordt gepakt door Joris Delle de Franse doelman van NEC. De 72ste minuut dan Mike Havenaar 6 minuten daarvoor ingevallen voor Guyon Fernandez, vrije schop voor ADO vanaf de linkerkant, Donny Gorter en Ruben Schaken achter de bal, Gorter met het overstapje en Schaken met de voorzet EN DAN IS HET MIKE HAVENAAR DIE DE BAN BREEKT! MIKE HAVENAAR MET ZE EERSTE EREDIVISIE DOELPUNT SINDS 28 AUGUSTUS TOEN SCHOOT HIJ ADO OP PRACHTIGE WIJZE OP 1-1 TEGEN HERACLES ALMELO! MAAR NU KOPT HIJ ADO DEN HAAG UIT EEN VRIJE TRAP VAN RUBEN SCHAKEN DIE ZIJN 4DE ASSIST VAN HET SEIZOEN LEVERT OP EEN SUPER BELANGRIJKE 1-0 VOORSPRONG!

a2-BorderMaker

Het laatste kwartier dan het wordt bibberen en spannend in het Kyocera Stadion. NEC gaat pompen alles of niets bij de bezoekers uit Nijmegen. En dan is het Zwinkels die de ballen er geweldig staat uit te houden en na 3 minuten blessuretijd FLUIT SCHEIDSRECHTER BAS NIJHUIS AF EN DAT BETEKEND DAT ADO EINDELIJK DE LAATSTE PLAATS VERLAAT! Volgende week staat alweer de volgende horde in de jacht naar handhaving voor de boeg, dan moet de Haagse trots op bezoek bij AZ in Alkmaar. Maar voor nu gaat iedereen met een geel groen hart heerlijk genieten van deze super belangrijke overwinning thuis tegen NEC!

a5-BorderMaker

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 NEC:  72′ 1-0 Mike Havenaar.

Gele kaarten: Danny Bakker, Dion Malone, Tyronne Ebuehi, (ADO Den Haag), Gregor Breinburg, Ferdi Kadioglu, Mohamed Rayhi (NEC).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Toeschouwers: 10.256.

Opstellingen:

ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Malone, Meijers; Trybull (58. Meissner), Bakker, Gorter; Schaken, Fernandez (66. Havenaar), Duplan.

NEC Nijmegen: Delle; Heinloth, Buwalda, Dumic, Golla, Burnet; Breinburg, Von Haacke, Messaoud; Grot, Rayhi.

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *