Strijdvaardig ADO Den Haag nipt onderuit thuis tegen Feyenoord

ADO Den Haag heeft het thuisduel tegen Feyenoord met minimale cijfers verloren. In het Kyocera Stadion was de ploeg uit de havenstad met 0-1 te sterk voor de ploeg van de trainer die zijn eerste thuiswedstrijd voor ADO Den Haag coachte: Alfons Groenendijk.

P1650238-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 4 wijzigingen ten opzichte van de uitwedstrijd in de Adelaarshorst van vorige week tegen Go Ahead Eagles: Robert Zwinkels vervangt de geschorste doelman Ernestas Setkus, verder is de Duitse verdediger Thomas Meissner gepasseerd, daardoor is Aaron Meijers de linksback en is Wilfried Kanon naar het centrum verhuist, Tom Trybull is geblesseerd voor hem speelt Donny Gorter, en verder is Randy Wolters gepasseerd daardoor is Édouard Duplan de linksbuiten en speelt Danny Bakker op het middenveld.

P1650258-BorderMaker

Bij Feyenoord 2 wijzigingen ten opzichte van vorige week. Trainer Giovanni van Bronckhorst verkiest Miquel Nelom boven Terence Kongolo op de linksback positie, verder krijgt Tonny Vilhena rust hij wordt vervangen door Dirk Kuyt.

P1650400-BorderMaker

ADO Den Haag begint goed aan de wedstrijd maar ondanks dat is het eerste kansje voor de bezoekers. Tyronne Ebuehi glijd uit na ongeveer 13 minuten, daardoor kan Elia er met de bal van door en besluit hij de bal voor te geven op Dirk Kuyt, maar omdat de bal van Elia te scherp is kan Dirk Kuyt er niet bij en gaat de bal voor het Haagse doel langs. Verder in de eerste helft ook een mogelijkheid voor Guyon Fernandez dan krijgt een hoge bal in het 16 meter gebied op aangeven van Tyronne Ebuehi, maar trapt naast de bal waardoor de kans verkeken lijkt, maar Donny Gorter weet nog aan de bal te komen en weet de bal wel op doel te krijgen maar deze wordt van de lijn gehaalt. Vervolgens een counter van Feyenoord met een voorzet van Toornstra maar Tom Beugelsdijk kan de bal maar net aantikken waardoor die over de zijlijn gaat en het gevaar geweken is. 2 minuten later is Édouard Duplan met een afstandsschot nog dicht bij de openingstreffer maar deze wordt gestopt door Feyenoord doelman Brad Jones waardoor we met de beruchte brilstand gaan rusten.

P1650444-BorderMaker

De 2de helft begint goed voor ADO want 1 minuut na rust is er een lange bal van Danny Bakker in de richting van Guyon Fernandez, Fernandez kiest vanaf rechts voor een voorzet alleen de bal wordt net weggekopt maar ADO bonkt meteen weer op de deur aan het begin van de 2de helft. Een kwartier in de 2de helft dan is het Elia die het duel wint van Tyronne Ebuehi, daardoor kan Elia de bal meegeven aan Miquel Nelom, Nelom legt de bal terug op Karim el Ahmadi en dan is het toch 0-1. ADO staat goed de verdedigen en strijd voor elke meter maar een half uur voor tijd komt de ploeg van Alfons Groenendijk toch op een 0-1 achterstand… 10 minuten voor tijd dan Sheraldo Becker en Mike Havenaar ingevallen voor Donny Gorter en Guyon Fernandez, een goeie lange bal van Aaron Meijers in de richting ban Sheraldo Becker, Becker met een goeie aanname is snel, Becker weet vervolgens de bal bij Havenaar te krijgen, Havenaar doet hij et daannn!!??? NEEEE want de Australische doelman Brad Jones met een goeie redding op de inzet van de Japanse spits en dan is het eigenlijk wel gedaan. ADO Den Haag heeft gestreden voor wat het waard is maar komt helaas net te kort thuis tegen Feyenoord.

P1650588-BorderMaker

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 0-1 Feyenoord: 62′ 0-1 El Ahmadi.

Gele kaarten: Jens Toornstra en Steven Berghuis (Feyenoord), Ruben Schaken (ADO Den Haag).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Toeschouwers: 12.822.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Malone (76. Becker), Bakker, Gorter (81. El Khayati); Schaken, Fernandez (71. Havenaar), Duplan.

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuijt (81. Tapia), Toornstra; Berghuis, Jørgensen en Elia (84. Basacikoglu).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *