Abel Tamata deze week op proef bij ADO Den Haag

Deze week is Abel Tamata op proef bij ADO Den Haag. De 26-jarige linker vleugelverdediger zit sinds eind augustus zonder club, nadat zijn contract bij FC Groningen ontbonden werd. Aan het einde van deze week wordt er besloten of Tamata langer bij ADO Den Haag blijft.

Abel-BorderMaker

Tamata speelde tot 2007 in de jeugdopleiding van NAC Breda, waarna hij de overstap maakte naar PSV. Daar debuteerde de verdediger in het seizoen 2010/2011 in het betaalde voetbal. Hij wist in Eindhoven geen basisplek te veroveren. Tamata werd daarom een seizoen verhuurd aan Roda JC. Na een terugkeer bij PSV speelde hij afgelopen jaar in dienst van FC Groningen.

Tamata heeft een Nederlandse moeder en een Congolese vader. Hij mocht daarom uitkomen voor het nationale elftal van Congo-Kinshasa. Voor dat land speelde hij tot dusverre één interland.

Tekst : adodenhaag.nl

het ADOjournaal had een korte babbel met hem.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *