ADO Den Haag weet niet te winnen thuis tegen FC Utrecht

ADO Den Haag heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet om weten te zetten in een 3 punter. Onder frisse omstandigheden was de ploeg uit de Domstad met 0-2 te sterk voor de Haagse trots.

p1580631-bordermaker

ADO Den Haag in een 4-4-2 systeem begon niet geweldig aan de wedstrijd want in het eerste kwartier is Utrecht al dicht bij de openingstreffer. De Franse spits Sébastien Haller slalomt door de Haagse defensie en weet de bal vervolgens bij Richairo Zivkovic te krijgen, alleen Zivkovic weet de bal niet tussen de Haagse palen te krijgen waardoor de bal weer weggewerkt kan worden.

p1580528-bordermaker

Een moment later was het wel raak. Yassin Ayoub zichzagt zichzelf voorbij 3 man en weet de bal vervolgens bij Nacer Barazite te krijgen, en die schiet de bal uit de draai onder de Litouwse doelman Ernestas Setkus te krijgen waardoor Utrecht op een 0-1 voorsprong komt.

p1580880a-bordermaker

De 2de helft dan wordt door ADO goed begonnen met ongeveer 10 minuten na rust een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Een goeie onderschepping van Mike Havenaar die de bal vervolgens met een steekbal meegeeft aan Gervane Kastaneer, Kastaneer kan vervolgens doorlopen op het doel van reserve doelman David Jensen, alleen het schot wat Kastaneer vervolgens lost eindigt op de paal waardoor doelman Jensen de bal kan oppakken. Maar ADO blijft doordrukken en weet zo de volgende mogelijkheid te creëeren via Hector Hevel, een voorzet van Tyronne Ebuehi gaat achter Mike Havenaar langs maar beland voor de voeten van Hevel alleen de poging van Hevel gaat over het Utrechtse doel.

p1590056a-bordermaker

Maar ook Utrecht doet nog mee dat blijkt 20 minuten voor het eind. Een voorzet van Giovanni Troupée wordt met een halve omhaal binnengewerkt door Sébastien Haller alleen scheidsrechter Pol van Boekel keurt de goal af omdat Sébastien Haller op het moment van voorgeven buitenspel staat.

p1590082a-bordermaker

Een kwartier voor tijd dan wordt de opgave voor ADO niet makkelijker want Tom Beugelsdijk moet na zijn 2de gele kaart inrukken. Vervolgens is ADO nogmaals dicht bij de gelijkmaker want na een handsbal van Giovanni Troupée is het Aschraf el Mahdioui die de vrije trap vanaf ongeveer 20 meter op de paal schiet. Het laatste belangrijke moment is voor de bezoekers. Sébastien Haller maakt op aangeven van Zivkovic 0-2 en daarmee is het wel gedaan.

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 0-2 FC Utrecht: 0-1 Barazite, 0-2 Haller.
Gele kaarten: Gervane Kastaneer, Hector Hevel, Tom Beugelsdijk (2x), Thomas Meissner (ADO Den Haag), Giovanni Troupée (FC Utrecht).

Rode kaart(en): Tom Beugelsdijk (2x geel) (ADO Den Haag).

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Toeschouwers: 8.956.

Opstellingen:
ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Beugelsdijk, Meissner, Kanon; El Mahdioui, Trybull, Hevel (58. Becker); Duplan (83. Marengo), Havenaar (58. Van der Heijden), Kastaneer.

FC Utrecht: Jensen; Troupée, Leeuwin, Janssen, Van der Meer; Strieder, Amrabat, Ayoub, Barazite (86. Ludwig); Zivkovic, Haller.

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *