ADO Den Haag uitgeschakeld in achtste finale KNVB Beker

ADO Den Haag is er niet in geslaagd voor het eerst sinds het seizoen 2004/2005 de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. In de achtste finale was Feyenoord, in De Kuip, met 5-1 te sterk voor de formatie van trainer Zeljko Petrovic. Dirk Kuyt scoorde onder meer drie keer. Gervane Kastaneer deed namens ADO Den Haag nog iets terug.

p1600204a-bordermaker

Petrovic kon woensdagavond weer een beroep doen op verdedigers Thomas Meißner en Tom Beugelsdijk. Danny Bakker werd daarmee naar de bank verwezen, evenals José San Román. Op het middenveld keerde Hector Hevel terug ten faveure van Edouard Duplan. De voorste linie bestond uit Schaken-Kastaneer-Becker. Ludcinio Marengo begon op de bank, Mike Havenaar ondervond nog teveel hinder van een kuitblessure.

p1590948a-bordermaker

De eerste vijf minuten waren voor ADO Den Haag. De ploeg trok fel ten strijde en probeerde de snelheid voorin te benutten, met name aan de zijkanten. Verder dan een schot over van Becker kwamen de Hagenaars echter niet. Aan de andere kant kreeg Feyenoord na acht minuten wel een grote kans via Dirk Kuyt. Zijn kopbal werd uitstekend uit de hoek geplukt door Robert Zwinkels, de doelman die in het bekertoernooi mag keepen.

p1600111a-bordermaker

ADO Den Haag wist in het vervolg nog steeds goed de voorwaartsen te vinden. Tot veel mogelijkheden leidde dat helaas niet, op een kopballetje van Beugelsdijk na. Daarentegen lag de bal er in de 34e minuut voor Feyenoord wel in. Karim El Ahmadi had een strakke voorzet in huis op Nicolai Jorgensen, die met het hoofd Zwinkels kansloos liet: 1-0.

p1600165-bordermaker

In de tweede helft liep Feyenoord binnen 25 minuten uit naar een 4-0 voorsprong. In de 50e minuut werd Jorgensen in het zestienmetergebied neergelegd: penalty. Die werd benut door Kuyt. De veteraan produceerde ook de 3-0. Hij gleed een voorzet van Jorgensen binnen bij de tweede paal. In minuut 68 maakte El Ahmadi met een schot in de verre hoek de vierde Rotterdamse treffer. Tussendoor moest Feyenoord-keeper Brad Jones zich nog wel strekken op een afstandspoging van Hevel.

p1590773-bordermaker

De koek bleek toch nog niet op voor Feyenoord. Tien minuten voor tijd legde Zwinkels Kuyt neer. Geel voor de keeper en een strafschop. Kuyt mikte raak: 5-0. ADO Den Haag wist vlak voor tijd nog een eretreffer te maken. Becker gaf voor op Kastaneer, die de bal achter Jones tegen de touwen werkte. Zodoende stond er een eindstand van 5-1 op het scorebord.

p1600249-bordermaker
Door de nederlaag in het bekertoernooi kan ADO Den Haag zich volledig op de competitie focussen. In de Eredivisie speelt het komende zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan weer tegen een Rotterdamse tegenstander. Sparta komt op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap vindt plaats om 14.30 uur.

Bron : adodenhaag.nl

Auteur: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Directe link:

2 Reacties op ADO Den Haag uitgeschakeld in achtste finale KNVB Beker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *