ADO Den Haag boekt super belangrijke overwinning thuis tegen Sparta

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 26 jaar weer gewonnen van Sparta in een thuisduel. In het super belangrijke laatste duel voor de winterstop was de ploeg van Zeljko Petrovic met 1-0 te sterk voor de spangenaren.

a1-bordermaker

Het duel begint gelijkwaardig maar de grootste kansen in de eerste helft zijn voor de bezoekers. Zakaria el Azzouzi kan de bal voor het doel van Ernestas Setkus niet goed aannemen en Bart Vriends kopt een hoekschop net naast maar verder komen beide ploegen niet en gaan we dus rusten met de beruchte brilstand 0-0.

a3-bordermaker

In de 2de helft is het een heel stuk vermakelijker en met name van Haagse zijde het speelt veel meer vooruit en dat leid ook tot de nodige scrimmages en hagelijke momenten voor de goal van de spartanen maar de 57ste minuut dan met Gervane Kastaneer, Kastaneer met een goeie steekbal op Ruben schaken die met de linksback van Sparta Floranus in ze rug op het doel van Roy Kortsmit af kan, Schaken met Sheraldo Becker naast hem 1 op 1, HIJ LEGT HEM AF! EN DAN KAN SHERALDO BECKER DE BAL IN HET LEGE DOEL WERKEN EN SCHIET HIJ ADO DEN HAAG OP EEN ZEER BELANGRIJKE 1-0 VOORSPRONG! SHERALDO BECKER MET ZE EERSTE IN HET SHIRT VAN ADO EN HOE SUPER BELANGRIJK IS DEZE GOAL!!!

a2-bordermaker

Maar na de goal gaat Sparta drukken het is alles of niets bij de Rotterdammers. 10 minuten voor tijd dan een counter maar die wordt eruit gehaalt door een overtreding van Hector Hevel. En dan krijgt hij ze 2de gele kaart van de middag en moet ADO de laatste 10 minuten met 10 man verder. En dan laat Setkus zien dat die terecht is verkozen tot “bodega Norton man of the match” want wat een fantastische reddingen brengt hij. Eerst op een schot van Chevruil, daarna in de rebount op een kans van Loris Brogno. 5 minuten erbij dan? Trekt ADO dit over de streep en pakt het sinds 5 november weer eens de volle buit? JAAA! WANT SCHEIDSRECHTER KEVIN BLOM VIND HET MOOI GEWEEST EN ZO PAKT ADO DEN HAAG 3 SUPER BELANGRIJKE PUNTEN EN KAN IEDEREEN MET EEN GEEL GROEN HART MET EEN HEERLIJK GEVOEL BIJ DE KERSTBOOM ZITTEN! ADO DEN HAAG SPARTA, 1-0!

a4-bordermaker

Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 Sparta Rotterdam: 1-0 Becker ’57.

Gele kaarten: Hector Hevel (2x) (ADO Den Haag), Sherel Floranus, Cyril Chevreuil, Loris Brogno (Sparta Rotterdam).

Rode kaarten: Hector Hevel (2x geel) (ADO Den Haag).

Scheidsrechter: Kevin Blom.

Toeschouwers: 12,691.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Meissner, Beugelsdijk, Kanon (71. San Roman); El Mahdioui, Trybull, Hevel; Schaken, Kastaneer (82. Duplan), Becker (71. Van der Heijden).

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer (82. Chevreuil), Vriends, Floranus; Dougall, Mendes da Silva (63. Sanusi), Van Moorsel (67. Goodwin); Verhaar, El Azzouzi, Brogno.

Verslag: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *