ADOjournaal met ADO Den Haag 2 tegen Heracles 2

Jerdy Schouten bezorgt ADO Den Haag 2 de zege op Heracles Almelo 2

ado-heracles-bordermaker
Een mooiere rentree kon hij zich niet wensen: Jerdy Schouten. Nadat de aanvaller van ADO Den Haag bijna een jaar aan de kant stond met een scheenblessure maakte hij maandagavond zijn rentree in het tweede team. En hoe. Met de gelijkmaker en de winnende goal in blessuretijd legde hij Heracles Almelo 2 eigenhandig over de knie: 2-1

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij. Met het creatieve aanvalstrio Becker, Marengo, Amatkarijo wist het ook regelmatig de defensie van Heracles lastig te maken. Met name Becker dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Renze Fij. Twee keer schoot hij over en vijf minuten voor rust redde Fij goed op een indraaiend schot van Becker. Heracles kon daar weinig tegenoverstellen, zodat de teams na een ietwat saaie eerste helft de kleedkamers opzochten met een 0-0 stand.

Zeven minuten na de pauze kreeg Heracles de tot dan toe eerste kans van de wedstrijd. En die was direct raak. Een voorzet van rechts werd binnengekopt door Daryl van Mieghem: 0-1. In het vervolg gebeurde er weinig meer. ADO Den Haag had wel het meeste balbezit, maar wist daar vrij weinig mee te doen. Daardoor bleef Heracles vrij eenvoudig op de been.

Een kwartier voor tijd mocht Schouten invallen, die daarmee zijn eerste speelminuten maakte na maandenlang blessureleed. Uitgerekend hij was de man die ADO Den Haag op gelijke hoogte zetten, vijf minuten voor het einde. Zijn schot had weinig kracht, maar was wel geplaatst, zodat Fij kansloos bleek: 1-1. Aan die stand zou niks meer veranderen, was de heersende gedachte. Tot diep in de blessuretijd. Een voorzet van Trevor David werd uitstekend op waarde geschat door Schouten, die bij de eerste paal voor zijn tegenstander opdook, en met een fraaie voetbeweging de 2-1 op het scorebord zette. Even later floot de scheidsrechter af. Wat een avond leek te worden om snel te vergeten, werd een wedstrijd die vooral Schouten lang zal bijblijven.

“Dit is heerlijk om mee te maken na zo’n lange tijd zonder voetbal”, glunderde Schouten na afloop. “Ik wist al een tijdje dat ik vandaag weer minuten mocht maken. Dat ik dan scoor, is natuurlijk een bevrijding. Dat was wel even een klein kippenvelmomentje. Je hoopt stiekem op een tweede goal en dat gebeurt dan nog ook. Een van de mooiere momenten in mijn voetballeven.”

Auteur: Joey Gardien

Foto : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *