ADO Den Haag pakt die zeer belangrijke punten thuis tegen Willem II

ADO Den Haag heeft 3 zeer belangrijke punten gepakt. Op eigen veld werd Willem II met 1-0 verslagen en dat betekend dat ADO Den Haag sinds 19 augustus 2016 weer een Eredivisie overwinning heb geboekt. Toendertijd was de Haagse trots met 1-2 te sterk voor Excelsior.

a1

Bij ADO Den Haag veel wijzigingen in de opstelling, zo is Édouard Duplan gepasseerd en kiest trainer Petrovic voor een 4-4-2 systeem met Hector Hevel aan de linkerkant en Ruben schaken aan de rechterkant, verder is Tyronne Ebuehi linksback waardoor José san Roman weer terugkeert bij de eerste 11, en ook is er een plekje voor Dennis van der Heijden, hij speelt naast Mike Havenaar in de spits.

a2

En met al die wijzigingen begint ADO goed want in de 3de minuut is er al gevaar, een hoge bal wordt door Willem II linksback Katuku Tshimanga verkeerd ingeschat, daardoor krijgt Ruben Schaken de bal bij Mike Havenaar en die weet de bal op doel te krijgen, alleen wordt die overgetikt door doelman Kostas Lamprou en de hoekschop die volgt word overgekopt door jubilaris Tom Beugelsdijk, hij speelt vandaag ze 100ste wedstrijd voor ADO Den Haag. Maar ook Willem II doet natuurlijk mee en krijgt na 16 minuten voetballen een kleine mogelijkheid met Bartholomew Ogbeche, hij speelt omdat topscorer Fran Sol nog geschorst is, maar die kleine mogelijkheid kan hij na een lange bal niet goed raken waardoor de bal geen enkel gevaar kan brengen. Na ongeveer 30 minuten voetballen een zeer vervelend moment, Kevin Jansen zet een tackel in, raakt vervolgens geblesseerd aan de knie, na wat verzorging gaat die het alsnog verder proberen maar een kleine 30 seconde later gaat die weer naar de grond en moet die met de brancard van het veld, hij wordt maandag verder onderzocht maar op het eerste gezicht ziet het er niet best uit. Overigens werd Kevin Jansen vervangen door Édouard Duplan.

a3

De 2de helft dan ADO met de wind in de rug na 55 minuten voetballen een hoekschop van Hector Hevel, EN DIE BAL WORDT BINNENGEKOPT DOOR TOM BEUGELSDIJK EN ZO STAAT ADO DEN HAAG OP EEN ZEER BELANGRIJKE 1-0 VOORSPRONG WANT HIJ KOPT DE HOEKSCHOP VAN HECTOR HEVEL IN DE LANGE HOEK. 1-0!

a4

En ADO blijft gewoon doorzetten en het krijg ook kansjes via een lange bal op Ruben Schaken, die lijkt in de 16 naar de grond te worden getrokken maar scheidsrechter Mulder ziet er geen strafschop in, ook nog een mogelijkheid via van der Heijden en uit nog een hoekschop een scrimmage maar goals vallen er niet meer en dat betekend dat ADO en super belangrijke overwinning boekt thuis tegen Willem II.

Karakteristiek:

Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 Willem II: 56′ 1-0 Tom Beugelsdijk.
Gele kaarten: Jansen, Havenaar, Beugelsdijk (ADO Den Haag), Ojo (Willem II).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Toeschouwers: 10.044.

Opstellingen:

ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meissner, Beugelsdijk, Ebuehi; Jansen (32. Duplan), Trybull, Hevel (77. El Mahdioui), Schaken (90. Becker); Havenaar, Van der Heijden.

Willem II: Lamprou; Peters, Ojo, Falkenburg, Croux (68. Calcan), Kali, Ogbeche, Tshimanga, Abubakar (68. Haye), Lachman, Van Anholt (81. Schuurman).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *