ADO Den Haag ten koste van Telstar door in de beker

ADO Den Haag heeft zich ten koste van Telstar geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB beker toernooi. In het eigen Kyocera Stadion was de ploeg van Zeljko Petrovic met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Velsen-zuid/Ijmuiden.

p1560199a-bordermaker
Bij ADO Den Haag veel afwezigen, Op doel stond, zoals gebruikelijk in het bekertoernooi, Robert Zwinkels. Vanwege blessures dit keer geen Thomas Meißner en Kevin Jansen. In het centrum van de verdediging nam daarom Wilfried Kanon plaats. Tyronne Ebuehi verhuisde naar de linksbackpositie. José San Román stond rechtsback. Voorin werd Ludcinio Marengo geposteerd. Hij verving Edouard Duplan, die niet fit genoeg was om te starten. Maar desondanks begon ADO redelijk aan de wedstrijd, mogelijkheden voor Ludcinio Marengo, Mike Havenaar en Sheraldo Becker liepen op niets uit en toch komen de bezoekers 6 minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Het was de eerste kans die de ploeg van Michel Vonk creëerde, oud FC Utrecht speler Stefano Lilipaly gaf een voorzet en de belande precies op het hoofd van oud PEC Zwolle speler Denis Mahmudov en hij kopt de bezoekers uit Ijmuiden op een 0-1 voorsprong.

p1560206a-bordermaker
De 2de helft zet ADO alles op alles zo brengt trainer Petrovic in de rust spits Dennis van der Heijden voor controlerende middenvelder Tom Trybull, maar dat leid tot een paar afstand schoten maar veel gevaarlijker werd ADO niet. Tot 17 minuten voor het einde Édouard Duplan en Hector Hevel het veld betraden voor Sheraldo Becker en Wilfried Kanon en dat bleek een goude zet van de 50 jarige Montenegrijnse coach want slechts een kleine minuut later was het direct 1-1. Édouard Duplan vond Mike Havenaar en die wist sinds 28 augustus 2016 weer het net te vinden en ADO op gelijke hoogte te zetten. Nog een kleine minuut later leek Duplan 1 op 1 te kunnen tegen een doelman die bij ADO nog in de jeugd speelde Boy de Jong. Maar Duplan werd in het 16 meter gebied omver geduwd maar scheidsrechter Richard Liesveld zag er geen strafschop in.

p1560233a-bordermaker

9 minuten voor tijd dan een indraaiende voorzet van Ludcinio Marengo, die vond bij de 2de paal het hoofd van Dennis van der Heijden en hij kopt ADO Den Haag op een 2-1 voorsprong. Is dan alle spanning weg? Nee want een kleine 5 minuten krijgt Telstar nog een dot van een kans maar die wordt in het zijnet geschoten. En zo wint ADO Den Haag met 2-1 thuis tegen Telstar en mag het zich gaan opmaken voor de volgende ronde van het KNVB beker toernooi. Wie daarin de tegenstander zou zijn wordt donderdagavond bekend en zal gespeeld worden gespeeld op 13, 14 of 15 december.
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *