ADO Den Haag met nipte cijfers onderuit op bezoek bij PEC Zwolle

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met nipte cijfers verloren. In het mac3park stadion was de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 te sterk.

p1540063-bordermaker

Bijde ploegen snakken naar punten en de thuisploeg komt het best uit de startblokken want de eerste helft krijgt het al kleine kansjes met Kingsley Ehizibue, oud ADO speler Danny Holla en Wouter Marinus maar doelman Setkus kan bij alle pogingen redding brengen daar tegen over kwam ADO met een mogelijkheidjes voor Gervane Kastaneer en Tyronne Ebuehi die de geblesseerde Aaron Meijers vervangt maar ook dat leverde nog geen doelpunten op waardoor we dus gaan rusten met de beruchte brilstand 0-0.

p1540077a-bordermaker

Vlak na rust komt ADO flitsend uit de startblokken, na een goed teruggelegde bal van Mike Havenaar is het Tom Trybull die met een afstandsschot de bal in het Zwolse net weet te krijgen en zo zet hij met zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag de ploeg van Zeljko Petrovic op een 0-1 voorsprong. Maar echt heel lang kunnen de Hagenezen niet van de voorsprong genieten want een kleine 4 minuten later is het alweer 1-1. Na een lange bal van Setkus is het een PEC Zwolle speler die de bal weet onderscheppen en meteen de linksbuiten Younes Mokhtar besluit te zoeken. Mokhtar die vervolgens een actie maakt en op doel besluit te schieten, onderweg lijkt zijn poging nog aangeraakt te worden maar dat doet er niet toe want hij krult de bal in de lange hoek en zo zet hij de thuisploeg weer op gelijke hoogte 1-1. 20 minuten voor tijd dan Younes Mokhtar weer in balbezit, gaat weer een actie aan en knalt de bal deze keer in de korte hoek waardoor de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong komt.

p1540174a-bordermaker

Wordt het dan nog erger voor ADO? Ja, want 9 minuten voor tijd mag doelpuntenmaker Tom Trybull inrukken met zijn 2de gele kaart en zo verliest ADO Den Haag op bezoek bij PEC Zwolle.

p1540270a-bordermaker

Karakteristiek:

Scoreverloop PEC Zwolle 2-1 ADO Den Haag: 47. 0-1 Trybull, 1-1 Mokhtar, 2-1 Mokhtar

Gele kaarten: Van de Pavert (PEC Zwolle), Beugelsdijk, Trybull, Duplan, Bakker, Kanon (ADO Den Haag).

Rode kaarten: Trybull (2x geel) (ADO Den Haag).

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Toeschouwers: 12,400.

Opstellingen:

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen (46. Schenkeveld), Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Brama, Holla; Ehizibue (87. Karagounis), Marinus (55. Saymak), Mokhtar; Achahbar.

ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Beugelsdijk (85. Van der Heijden), Kanon, Ebuehi; Trybull, Duplan, Bakker; Schaken, Havenaar, Kastaneer (71. Becker).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *