ADO Den Haag kan Ajax niet verrassen

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 2010/2011 weer eens van Ajax te winnen. De formatie van coach Zeljko Petrovic ging zondagavond in eigen huis met 0-2 onderuit tegen de ploeg uit de hoofdstad. De goals kwamen op naam van Davy Klaassen en Bertrand Traoré.

p1540979-bordermaker
Al direct na het beginsignaal had ADO Den Haag op 1-0 kunnen komen. Helaas werd een schot van Mike Havenaar geblokt. Het was in het eerste kwartier eigenlijk het enige noemenswaardige moment. Beide teams leken elkaar even af te willen tasten.

p1540557a-bordermaker

Na zestien minuten ontbrandde het duel langzaam. Eerst keurde de scheidsrechter een doelpunt van Ajax af wegens buitenspel. Even later was het wel raak voor de Amsterdammers. Klaassen ging een ‘één-tweetje’ aan met Lasse Schöne. Op deze aanval had de Haagse defensie geen antwoord. Klaassen rondde af in de verre hoek: 0-1.

p1540641-bordermaker

ADO Den Haag moest daarna het initiatief vrijwel constant aan Ajax laten. Het team van coach Peter Bosz kreeg via Kasper Dolberg (lat) en Amin Younes (over) goede kansen. Maar ook aan de andere kant ontstonden er gevaarlijke situaties. Zo had Sheraldo Becker op links een mooie actie in huis. Hij kon alleen op keeper Andre Onana afgaan, maar Davinson Sanchez zette Becker de voet dwars. De doelman van Ajax moest kort voor rust nog ingrijpen bij een schotje van Ruben Schaken. Tussendoor had Thomas Meißner de bal nog voor het inschieten uit een corner van Edouard Duplan. De verdediger werd echter onderuit gehaald. Arbiter Kevin Blom vond het geen penalty. Ruststand 0-1.

p1540774-bordermaker
Het duurde in de tweede helft niet lang voordat Ajax de marge vergrootte. Eerst miste het nog een kans via Dolberg, maar uit de tegenaanval was het wel raak. Na een steekpass van Younes kon Traoré eenvoudig in de lange hoek zorgen voor de 0-2.

p1540916-bordermaker

In het vervolg leek de 0-3 sneller te vallen dan de 1-2. Ajax kreeg namelijk een aantal goede mogelijkheden het duel in het slot te gooien. Zo redde Ernestas Setkus goed op een inzet van Traoré en mikte Klaassen in het zijnet. Met enkele wissels (onder meer Achraf el Mahdioui, die zijn Eredivisiedebuut maakte) probeerde Petrovic nog om minimaal een punt te halen. Door twee invallers, Gervane Kastaneer en Ludcinio Marengo, was ADO Den Haag daar dichtbij, maar een volley van laatstgenoemde ging over. Verder dan dat wisten de Hagenaars niet te komen. Ook Ajax scoorde niet meer. 0-2 was zodoende de eindstand.

De nederlaag betekende alweer de vijfde nederlaag op rij van ADO Den Haag. Daardoor is het nu gezakt naar een tiende plek op de ranglijst. Uit negen wedstrijden zijn tien punten behaald. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. De ploeg reist zaterdag 22 oktober af naar het diepe zuiden om het op te nemen tegen Roda JC uit Kerkrade, de nummer zeventien van de Eredivisie. De aftrap wordt om 19.45 uur verricht.

Auteur: Joey Gardien

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *