ADO Vrouwen slaat hard toe in slotfase

ADO Den Haag Vrouwen is vrijdagavond goed uit de startblokken geschoten in de Eredivisie Vrouwen.

Dankzij een zeer laat doelpunt werd op bezoek bij SC Telstar verdiend gewonnen: 1-2.

P1510027-BorderMaker

De geel-groenen trapten het nieuwe seizoen vrijdagavond af in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid. Het deed dat in een competitie die in een nieuw jasje is gestoken. Achilles ’29 is er als club bijgekomen, waardoor de Eredivisie Vrouwen uit acht teams is komen te bestaan. Bovendien wordt de competitie na 21 speelrondes verdeeld in twee delen. Uiteindelijk spelen de beste vier teams om het kampioenschap. Het doel van ADO Den Haag Vrouwen is dan ook om boven de vijfde plaats te eindigen.

P1510052-BorderMaker

De eerste horde van de club uit de Hofstad, waar Arend Regeer deze zomer de opvolger werd van Marcel Valk, vormde SC Telstar. Tegen de nummer vijf van vorig seizoen werd aangetreden met maar liefst drie basisdebutanten: Sabine Kuilenberg, Nance van der Meer en Victoria Pelova. Met de drie nieuwelingen in de gelederen had ADO Vrouwen in het eerste kwartier het betere van het spel. Op het middenveld werden een aantal uitstekende combinaties opgezet, onder meer door Pelova.

P1510060-BorderMaker

Vlak nadat een kopbal van Van der Meer uit een hoekschop nog maar net kon worden gered door doelvrouw Kelly Steen, kwam Telstar brutaal aan de leiding. Anna Ursem wist de thuisploeg in de negentiende minuut tegen de verhouding in op voorsprong te zetten door de bal vanaf rechts over keepster Jennifer Vreugdenhil heen in de kruising te werken: 1-0. Na de openingstreffer kopte Pia Rijsdijk een Haagse corner naast. De bezoekers waren beter, maar kregen geen loon naar werken.

P1510094-BorderMaker

Na de rust bleven de groengelen de bovenliggende partij. Echter werd de grote hoeveelheid balbezit lange tijd niet omgezet in kansen. Toch lukte het de formatie uit de Residentie alsnog om zich naast De Witte Leeuwinnen te nestelen. In de 72ste minuut schoot Rijsdijk de rebound uit een afstandsschot van Pelova in het doel van SC Telstar: 1-1. Een meer dan verdiende gelijkmaker, want ADO Den Haag Vrouwen liet haar opponent niet aan voetballen toekomen.

P1510132-BorderMaker
Op een vrije trap in de muur van Babiche Roof na hadden de ooievaars na de 1-1 niets te duchten van SC Telstar. Desalniettemin leek het er lange tijd op dat de 1-2 niet meer zou vallen, totdat de in het veld gekomen Carmen Simonis het in de laatste tien seconden van de drie minuten extra tijd op haar heupen kreeg. Haar schot vanaf een meter of twintig belandde snoeihard in de rechterkruising: 1-2! Daarmee werd voorkomen dat ploeg van Arend Regeer in de eerste speelronde onnodig averij opliep.

P1510014-BorderMaker

 

ADO Den Haag Vrouwen hervat de competitie komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De Friezen openden het nieuwe seizoen met een 2-1 zege op PSV. Ajax was met 1-0 te sterk voor landskampioen FC Twente, terwijl Achilles ’29 PEC Zwolle met 0-2 versloeg.

Karakteristiek

SC Telstar – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 2 (1 – 0)

Scoreverloop: 19. Anna Ursem 1-0, 72. Pia Rijsdijk 1-1, 90+3. Carmen Simonis 1-2

Gele kaart: 89. Priscilla Mesker

Scheidsrechter: René Wiedijk

Aantal toeschouwers: 400

Opstellingen:

SC Telstar: Kelly Steen; Jasmijn Duppen, Anna Ursem, Sharon Kok ©, Amy Visser; Sanne van der Velden (46. Lotte Hopman), Linda Bakker (69. Alex Baarda), Babiche Roof; Franca van de Kuilen (86. Carloine Verleg), Katja Snoeijs, Suzanne Admiraal

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Sabine Kuilenburg (90. Nikki Ridder), Jessie van Leeuwen, Priscilla Mesker; Vesna Veltrop, Nadine Noordam, Victoria Pelova (87. Eline Koster); Nance van der Meer (78. Carmen Simonis), Pia Rijsdijk ©, Maartje Looijen

Fotografie: Alberto
Auteur: Mitchel Pronk

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *