ADO Den Haag onderuit op bezoek in Enschede

ADO Den Haag wilde na de nederlaag van vorige week op bezoek bij Feyenoord wat recht zetten maar de thuisploeg FC Twente begint goed aan de wedstrijd want na slecht 35 minuten voetballen staat het al 2-0 op het scorebord.

p1510859-bordermaker

Het is de Turkse spits Enes Ünal die met een vrije trap en een rake kopbal de tukkers met een 2-0 voorsprong de rust ik laat gaan.

p1510925a-bordermaker

De 2de helft moet ADO natuurlijk op jacht naar eer herstel maar na een kleine 9 minuten voetballen in de 2de helft is het 1 van de vele Manchester City huurlingen Bersant Celina die na een steekbal 1 op 1 mag gaan met Setkus, in eerste instantie kan de Litouwse doelman nog redding brengen, in tweede instantie is het Tom Beugelsdijk die de bal nog van de doellijn weet te halen, maar de 3de mogelijkheid is het wel raak en dan staat het alweer 3-0 in de Grolsch veste na een kleine 54 minuten voetballen.

p1520008a-bordermaker

Speelt ADO dan helemaal geen rol van betekenis deze wedstrijd? Natuurlijk wel want 2 minuten voor het einde is het de ingevallen Ruben Schaken die de bal panklaar op het hoofd van de andere invaller Kevin Jansen legt, en die tekent met een rake kopbal voor de 3-1. Maar dat is nog niet alles deze avond want 2 minuten later is het de zuid-Afrikaanse middenvelder Kamohelo Mokotjo die de eindstand bepaalt op 4-1.

a2

Karakterstiek:

Scoreverloop FC Twente 4-1 ADO Den Haag: 13. 1-0 Ünal, 35. 2-0 Ünal, 54. 3-0 Celina, 88. 3-1 Jansen, 90. 4-1 Mokotjo.

Gele kaarten: Becker, Meissner (ADO Den Haag), Van der Lely (FC Twente).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Pol van Boekel.

Toeschouwers: 24,100.

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Beugelsdijk, Kanon (46. Jansen), Meijers; Trybull, Duplan, Meissner; Becker (76. Schaken), Havenaar, Marengo (46. Van der Heijden).
Opstelling FC Twente: Marsman; Van der Lely, Andersen (25. Katsikas), Bijen, Trajkovski; Mokotjo, Klich, Celina; Yeboah, Ünal (70. Oosterwijk), F. Jensen (57. Hölscher).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *