ADO Den Haag lijdt eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij Feyenoord

ADO Den Haag heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na 3 overwinningen op rij (Go Ahead Eagles thuis 3-0, Vitesse uit 1-2, Excelsior uit 1-2) en het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Heracles, was Feyenoord in de eigen Rotterdamse Kuip met 3-1 te sterk voor de Haagse trots.

p1510258-bordermaker

Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van de puntendeling vorige week tegen Heracles. Mike Havenaar is afgelopen week ziek geweest en begint daarom op de bank, voor hem speelt Kevin Jansen. En Ruben Schaken heeft een hamstring blessure en om die reden maakt Sheraldo Becker zijn debuut in de basis.

En bij thuisclub Feyenoord slechts 1 wijziging, Terence Kongolo is niet fit genoeg om te starten en voor hem speelt Jan-Arie van der Heijden.

lex-bordermaker

ADO Den Haag en Feyenoord zijn allebei het seizoen sterk begonnen, ADO Den Haag op een 3de plek met 10 punten uit 4 wedstrijden en thuisclub Feyenoord bovenaan met de volle buit 12 punten uit 4 wedstrijden en dit allemaal betekend dat ADO Den Haag bij een overwinning de koppositie kan overnemen maar desondanks is de eerste helft voor de thuisclub en krijgt het ook kleine kansjes via Dirk Kuyt en de deze zomer van FC Kopenhagen overgekomen Deense spits Nicolai Jørgensen. Na ongeveer 33 minuten komt de thuisclub ook daadwerkelijk op voorsprong. Na een voorzet van Jens Toornstra is het Dirk Kuyt die bal bij de eerste paal kan binnen tikken, die wordt in eerste instantie nog gered door doelman Setkus maar in de rebound is Setkus kansloos en schiet Feyenoord aanvoerder Dirk Kuyt de bal via de onderkant van de lat binnen.

p1510501-bordermaker

Een kleine minuut later is het alweer 2-0, na een steekbal van Jens Toornstra is het spits Nicolai Jørgensen die buitenspel loopt maar dat wordt niet geconstateerd door de arbitrage waardoor de Deense spits 1 op 1 kan gaan met doelman Setkus. En Jørgensen faalt niet en schiet na 34 minuten de 2-0 binnen.

p1510493-bordermaker

Na de rust kiest trainer Petrovic voor een tactische omzetting hij brengt spits Mike Havenaar voor Kevin Jansen en gaat weer het “vertrouwde” systeem spelen en ADO wordt daarmee ook sterker wat resulteerde in kleine kansjes voor de Ivoreaan Wilfried Kanon of Aaron Meijers. 4 minuten voor tijd weet ADO dan ook daadwerkelijk wat terug te doen. Na een voorzet van Aaron Meijers is het de ingevallen Ludcinio Marengo die in eerste instantie op Feyenoord doelman Brad Jones kopt maar ik de rebound weet hij de bal hard tegen de touwen te krijgen en maakt hij daarmee zijn 2de doelpunt in dienst van ADO Den Haag en zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Dan wordt het nog kort spannend in de Kuip maar in de blessure tijd wordt het na een alles of niets offensief van ADO toch 3-1 door Karim el Ahmadi en zo lijdt ADO Den Haag de eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij Feyenoord in de Rotterdamse Kuip.

Karakteristiek:

Scoreverloop Feyenoord 3-1 ADO Den Haag: 33. 1-0 Kuijt, 34. Jørgensen, 86. 2-1 Marengo, 90+4. 3-1 El Ahmadi.
Gele kaarten: Meijers, Beugelsdijk, Kastaneer (ADO Den Haag), Vilhena (Feyenoord).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Toeschouwers: 47.500.

Opstellingen:

Opstelling Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Woudenberg (86. Kongolo); El Ahmadi, Kuyt (83. Gustafson), Vilhena; Berghuis (76. Başacıkoğlu), Jørgensen en Toornstra.

Opstelling ADO Den Haag: Setkus; Meissner, Beugelsdijk, Kanon, Jansen (57. Havenaar); Meijers, Trybull, San Roman; Duplan, Kastaneer (67. Marengo), Becker (85. Van der Heijden).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *