ADO moet genoegen nemen met gelijkspel

P1490705-BorderMaker
ADO Den Haag behoudt ongeslagen status na gelijkspel

Het is ADO Den Haag na drie jaar eindelijk weer eens gelukt een punt over te houden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Zondagmiddag stond er een 1-1 einduitslag op het scorebord. Namens ADO Den Haag was Mike Havenaar trefzeker. Hij had in de tweede helft nog een goal moeten maken, maar zijn strafschop ging over. Desondanks blijft ADO Den Haag wel ongeslagen in de competitie.

P1490731-BorderMaker
Voor de vierde keer op rij begon ADO Den Haag met dezelfde basiself. Dus ook met Ruben Schaken, die ondanks wat lichte klachten deze week gewoon kon spelen. Dat betekende dat nieuwkomer Sheraldo Becker op de bank plaats moest nemen.

P1490817-BorderMaker

In de beginfase van de wedstrijd was ADO Den Haag beter. In het eerste kwartier kreeg het via Gervane Kastaneer twee goede kansen. Eerst werd een schot van de aanvaller geblokt, even later mikte hij uit de tweede lijn een halve meter over.

Dat Heracles na achttien minuten op voorsprong kwam, was enigszins tegen de verhouding in. Verrassend was het dan ook niet dat de 0-1 voortvloeide uit een standaardsituatie. Illiass Bel Hassani mocht aanleggen voor een vrije trap. De stuit in het schot bleek Setkus te machtig. Voor de rebound stond Robin Gosens klaar om simpel binnen te tikken.

P1490828a-BorderMaker

Een kleine tien minuten na de openingstreffer maakte ADO Den Haag alweer gelijk. Het was een juweel van een goal. Havenaar werd op links aangespeeld. De Japanner sloop het strafschopgebied van Heracles binnen. Hij besloot uit een lastige hoek uit te halen met links. En dat bleek succesvol. Havenaar’s prachtige schot belandde in de lange hoek: 1-1. Daar zou het bij blijven in de eerste helft, hoewel Heracles vlak voor rust nog wel aandrong, zonder resultaat.

P1490884-BorderMaker

Direct na rust kreeg Heracles via Bel Hassani een aardige mogelijkheid, maar na een lange aanval mikte hij uiteindelijk naast. Het zou voorlopig het laatste gevaar zijn van de Almeloërs. Want er brak een periode aan waarin ADO Den Haag duidelijk de boventoon voerde. Daarin was het ook een paar keer gevaarlijk via Havenaar. Hij kreeg tweede goede kopkansen, maar die misten de juiste richting.

Met nog ruim tien minuten op de klok leek het dan wel raak te worden voor Havenaar. De spits werd vastgehouden door Mike te Wierik: penalty. Hij ging zelf achter de bal staan. Havenaar probeerde een ‘Panenka’. Zonder succes; de bal verdween over het doel. Daar zou het bij blijven. Uitslag: 1-1.

P1500304-BorderMaker
Zoals gezegd is ADO Den Haag na vier wedstrijden nog altijd ongeslagen. De Hagenaars doen nog altijd goed mee aan kop van de ranglijst. Er wordt nu een gedeelde tweede positie ingenomen met tien punten, evenveel als PSV. Alleen koploper Feyenoord heeft twee punten meer. Vanwege de aanstaande interlandperiode duurt het nog even voordat ADO Den Haag weer in actie komt. Het gaat dan wel gelijk om een heuse topper in de Eredivisie. Op zondag 11 september reizen Petrovic en zijn mannen namelijk af naar de Rotterdamse Kuip voor de confrontatie met Feyenoord. De aftrap vindt om 12.30 uur plaats.

 

Auteur: Joey Gardien (adodenhaag.nl)

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *