ADO Den Haag wint tweede wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Vitesse

ADO Den Haag heeft ook het tweede duel van het seizoen in winst om weten te zetten. In het Arnhemse Gelredome was de ploeg van Željko Petrović met 1-2 te sterk voor de ploeg van de voorganger van Petrović, Henk Fraser.

P1470883-BorderMaker
Bij ADO Den Haag geldt “never change a winning team” want trainer Željko Petrović kiest voor de zelfde 11 als tegen Go Ahead Eagles.

En bij thuisploeg Vitesse 2 wijzigingen in de opstelling: de Japanner Kōsuke Ōta is gepasseerd hij wordt vervangen door Arnold Kruiswijk, en de Albanees Milot Rashica keert terug van een schorsing, hij speelt in plaats van de 16-jarige Mitchell van Bergen.

P1470913-BorderMaker
Bij Vitesse – ADO Den Haag is het eerste hachelijke moment na 12 minuten voetballen. Een lange bal voor de thuisploeg die valt ongeveer bij de linkerpaal precies op maat voor Ricky van Wolfswinkel, alleen de spits die deze zomer overkwam van Norwich City knalt de bal in het zijnet. 21ste minuut dan, overtreding van de Argentijn José san Román op Nathan, vrije schop die volgt wordt genomen door Lewis Baker, en die vrije schop wordt heel gevaarlijk het 16 meter gebied in geschoten. Maar doelman Ernestas Šetkus bewijst een prima doelman te zijn en weet de bal weg te stompen, vervolgens wordt de bal weggewerkt en valt die voor de voeten van een Vitesse speler op ongeveer 25 meter van het doel, die besluit een lange bal te geven richting Vitesse-aanvoerder Guram Kashia, Kashia legt de bal met ze hoofd klaar voor van Wolfswinkel, van Wolfswinkel schiet vervolgens op het Haagse doel maar die poging wordt tegengehouden door Setkus en in de rebount is het wel raak en zo schiet Ricky van Wolfswinkel na 22 minuten voetballen Vitesse op een 1-0 voorsprong.

P1470942-BorderMaker

Maar ADO is natuurlijk niet voor niks gekomen en na 31 minuten is het een steekbal van Aaron Meijers op Wilfried Kanon, de voorzet van Kanon vervolgens richting Gervane Kastaneer EN DAN IS HET GELIJK 1-1! GERVANE KASTENEER ZET ADO DEN HAAG NA 31 MINUTEN VOETBALLEN MET DE EERSTE ECHTE KANS VOOR ADO OP GELIJKE HOOGTE.

P1480159-BorderMaker
De 2de helft dan, 53ste minuut is het de voorzet van Rashica, die wordt doorgekopt door van Wolfswinkel en beland vervolgens voor de voeten van Nathan, de poging van Nathan wordt vervolgens weggebokst door Setkus en vervolgens wordt de bal goed weggewerkt door Aaron Meijers. Na een uur voetballen is het Aaron Meijers met een steekbal richting Gervane Kastaneer, Kastaneer veel sneller dan Nakamba en kan de op het doel van Vitesse af, Kastaneer doet hij het! Zet hij ADO Den Haag op een 1-2 voorsprong?! JAAAAAAAAAAAA GERVANE KASTANEER FAALT NIET EN HIJ KRULT DE BAL MET ZE RECHTERBEEN IN DE LANGE HOEK EN ZO ZET HIJ ADO DEN HAAG MET ZIJN 2DE DOELPUNT VAN DE AVOND OP EEN 1-2 VOORSPRONG! Maar ADO moet natuurlijk scherp blijven want een kleine 7 minuten later is Vitesse alweer dicht bij de 2-2. Een actie van Rashica over de linkerkant, de rechtsbenige vleugelspits komt naar binnen en besluit maar is uit te halen. Maar Ernestas Setkus is in bloedvorm en hij weet ook deze poging weer onschandelijk te maken. 72ste minuut is net als in de eerste helft overtreding van san Roman en wordt de vrije schop genomen door Lewis Baker, Baker met de poging alleen ook deze poging weet Setkus onschadelijk te maken. 10 minuten voor tijd dan, lange bal van Édouard Duplan, valt voor de voeten van de ingevallen Kevin Jansen die het maar besluit te proberen. Alleen de poging van Jansen gaat net naast het doel. 90ste minuut dan. Vitesse speelt alles of niets en dan een lange bal van ADO op de ingevallen Dennis van der Heijden, van der Heijden is eerder bij de bal dan Eloy Room maar heeft nog een Vitesse verdediger bij zich, van der Heijden gaat hij het hier beslissen??!! Neeee want zijn poging gaat net naast het doel maar verder komt ADO niet meer in gevaar EN DAN BETEKEND DAT ADO DEN HAAG VOOR HET EERST SINDS 2009 WEER WINT OP BEZOEK BIJ VITESSE IN DE GELREDOME IN ARNHEM!
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *