ADO Den Haag overtuigend langs Go Ahead Eagles

ADO Den Haag kan zich geen betere start van het seizoen 2016-2017 wensen. de ploeg van de nieuwe Montenegrijnse trainer Željko Petrović was in het eigen Kyrocera stadion met 3-0 te sterk voor promovendus Go Ahead Eagles.

P1470483-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 4 nieuwe namen in de opstelling: de van het Turkse Sivasspor overgekomen Ernestas Šetkus hij vervangt de naar FC Ingolstadt vertrokken Martin Hansen, verder 2 nieuwe namen in de defensie, Thomas Meissner die komt over van het Duitse MSV Duisburg en José san Román, hij komt over van het Argentijnse Huracán. Verder op het middenveld de van het Duitse SpVgg Greuther Fürth overgekomen Tom Trybull, en voorin de na een huurperiode teruggekomen Gervane Kastaneer.

P1470600-BorderMaker
De nieuwe trainer van ADO Željko Petrović wil bij zijn debuut in de Eredivisie natuurlijk meteen de volle buit pakken tegen een andere debuterende trainer in de Eredivisie Hans de Koning en ADO Den Haag begint goed. Na 9 minuten voetballen is er een voorzet van de rechterkant van José san Román, die beland bij de 2de paal bij Mike Havenaar, die besluit hem weer terug te leggen naar de 1ste paal en daar is Édouard Duplan met het hoofd alleen hij weet de bal niet tussen de palen te krijgen. 6 minuten later is het diezelfde Édouard Duplan die na een kort genomen vrije trap ter hoogte van de middenlijn op avontuur gaat richting het 16 meter gebied van Go Ahead Eagles, Duplan kan ver komen en dan wordt die 1 meter in het 16 meter gebied gewoon neer geschopt door de Estlandse aanvaller Henrik Ojamaa en dat wordt goed gezien door scheidsrechter Dennis Higler en die wijst meteen naar de stip. De strafschop die volgt wordt genomen door Havenaar, Havenaar heb nog niet gescoord in de voorbereiding bewaard hij ze doelpunten voor het echie? JAA! WANT NA 16 MINUTEN SPELEN ZET HIJ ADO DEN HAAG VANAF 11 METER OP EEN 1-0 VOORSPRONG! In de 31ste minuut dan vrije trap voor Go Ahead Eagles, wordt genomen door de van NAC overgekomen Kevin Brands vanaf de linkerkant van het veld voor de Deventenaren, beland op het hoofd van de van Excelsior overgekomen Sander Fischer daar kan doelman Ernestas Šetkus redding op brengen, vervolgens blijft de bal nog liggen in een scrimmage en wordt die uiteindelijk weggewerkt door Tom Trybull. In de 34ste minuut is het weer een voorzet van de rechterkant van José san Román, in het 16 meter gebied wordt Mike Havenaar naar beneden getrokken maar beland de bal voor de voeten van Gervane Kastaneer en die kan de bal niet goed raken waardoor die in de handen komt van Go Ahead keeper Theo Zwarthoed, maar vervolgens fluit scheidsrechter Dennis Higler op ze fluit en geeft die Mike Havenaar geel voor klagen dat die een strafschop moest hebben, wat overigens ook duidelijk het geval was dus daar zat scheidsrechter Higler volledig bij het foute eind. 2 minuten voor rust is Go Ahead nog dicht bij de 1-1. spits Leon de Kogel probeert het van ongeveer 19 meter maar zijn inzet wordt gepakt door doelman Šetkus, alleen hij kan de bal niet klemmen en dan is de rebound voor Randy Wolters en ook die wordt gepakt door Ernestas Šetkus, waardoor ADO met een 1-0 voorsprong de rust in gaat.

P1470693-BorderMaker
In de 2de helft is Go Ahead Eagles als eerst dicht bij een doelpunt, de hoekschop van Kevin Brands komt op het hoofd van Sandro Schenk en hij kopt de bal op de paal. 20 minuten voor tijd dan, is het Édouard Duplan met de bal naar de rechterkant op Ruben Schaken, Schaken met de voorzet vervolgens richting Gervane Kastaneer, die kan de bal niet raken maar hij stuitert door EN DAN IS HET BIJ DE 2DE PAAL MIKE HAVENAAR DIE DE BAL BINNEN KOPT EN ADO OP EEN 2-0 VOORSPRONG ZET! 8 minuten voor tijd is het de ingevallen Ludcinio Marengo die eerst zijn tegenstander Joey Groenbast uitspeelt en vervolgens met een geweldige voorzet precies op maat bij de 2de paal komt EN DAN IS HET DE ANDERE INVALLER TRYONNE EBUEHI DIE ADO MET ZIJN 1STE DOELPUNT VAN ZE CARRIÈRE OP EEN 3-0 VOORSPRONG KOPT! En dan is het wel gedaan en begint ADO Den Haag uitstekend aan het seizoen en kan trainer Željko Petrović tevreden terugkijken op een prima debuut bij ADO Den Haag, en in de Eredivisie.

P1470819-BorderMaker
Karakteristiek:
ADO Den Haag 3-0 Go Ahead Eagles

Scoreverloop: 1-0 Mike Havenaar (16) (penalty), 2-0 Mike Havenaar (70), 3-0 Tyronne Ebuehi (82).

Gele kaarten: Mike Havenaar (ADO Den Haag), Sander Duits (Go Ahead Eagles).

Rode kaarten: NVT.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Toeschouwers: 10,168
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Setkus: san Roman, Meissner, Beugelsdijk, Kanon: Trybull, Duplan, Meijers: Schaken (Ebuehi’79), Havenaar (van der Heijden’85), Kastaneer (Marengo’73).
Opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed: Groenbast, Fischer, Schenk, van der Meer: Suk (Nieveld’62), Brands (Teijsse’77), Duits: Ojamaa (Maatsen’46), de Kogel, Wolters.
Tekst: Thomas Eblé

Foto´s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *