ADO Den Haag sluit oefencampagne ongeslagen af

Ook de zevende en laatste wedstrijd in de voorbereiding heeft ADO Den Haag winnend afgesloten. Zaterdagmiddag werd Iraklis Saloniki, dat in de hoogste afdeling van Griekenland speelt, met 1-0 verslagen in het Kyocera Stadion. Matchwinner was Edouard Duplan dankzij een rake schuiver in de eerste helft.

P1470177-BorderMaker
Aan Haagse zijde maakte doelman Ernestas Setkus zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag. Na vorige week tegen Kardemir Karabükspor stond Tom Trybull wederom in de basis. Achterin verving Wilfried Kanon Tom Beugelsdijk, die met een lichte liesblessure aan de kant stond. Ook mannen als Dion Malone en Ludcinio Marengo waren nog altijd niet fit genoeg.

P1470254-BorderMaker

In het eerste kwartier gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs. Het enige gevaar kwam van Pavlos Kyriakidis van Iraklis, die vanaf twintig meter net over mikte. Met zeventien minuten op de klok deed ADO Den Haag eindelijk van zich spreken. Na een lange aanval speelde Trybull uiteindelijk Mike Havenaar aan. De spits probeerde stijlvol af te ronden, maar schoot een halve meter over.

P1470214-BorderMaker
Na 24 minuten stond ADO Den Haag op 1-0. In eerste instantie werd een schot van Gervane Kastaneer geblokt. De bal kwam bij Duplan terecht. De Fransman kapte een verdediger uit en zorgde met een schuiver in de korte hoek voor de voorsprong.

In het vervolg konden er weinig uitgespeelde kansen genoteerd worden. Trybull en Duplan waagden het beiden een keer tevergeefs van grote afstand. Aan de andere kant strafte Giannis Pasas bijna een fout af van Setkus. Maar de defensie wist op tijd in te grijpen. Ruststand 1-0.

P1470306-BorderMaker

De tweede helft leverde weinig enerverende momenten op. Dat werd onder meer veroorzaakt doordat het spel geregeld stil lag vanwege overtredingen en de vele wissels. Dat kwam het tempo van de wedstrijd niet ten goede. Wel kreeg ADO Den Haag snel na rust een uitgelezen mogelijkheid de score te verdubbelen. Maar een penalty bleek niet aan Havenaar besteed. Iraklis was nog twee keer gevaarlijk met een kopbal, maar beide inzetten gingen ruim naast. Zo bleek de ruststand tevens de eindstand: 1-0.

P1470157-BorderMaker

De oefencampagne is nu ten einde voor ADO Den Haag. Alle zeven duels werden in winst omgezet. De mannen van coach Zelkjo Petrovic hoefden slechts één tegengoal te incasseren. Dat was uit bij RKAVV. Over een week begint de Eredivisie weer voor ADO Den Haag. Dan gaat het weer om een thuiswedstrijd. Op zaterdag 6 augustus komt promovendus Go Ahead Eagles namelijk op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap vindt plaats om 18.30 uur.

P1470330-BorderMaker
Karakteristiek

ADO Den Haag – Iraklis Saloniki 1–0 (1-0)

Scoreverloop: 24. Duplan 1-0

Scheidsrechter: Janssen

Opstelling ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meißner, Kanon, Meijers; Trybull (79. El Mahdioui), Duplan, Bakker (63. Gehrt); Schaken (76. Amatkarijo), Havenaar (76. Van der Heijden), Kastaneer (63. Ebuehi)

Opstelling Iraklis Saloniki: Pernis; Karagounis, Saramantas, Tsotras, Stamou, Monteiro, Intzoglou, Leozinho, Pasas, Aggelopoulos, Kyriakidis

 

Auteur: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *