Željko Petrović nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag overeenstemming bereikt met Željko Petrović over een overgang naar de Residentieclub. De geboren Montegrijn is daarmee de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag.

Petrovic-500x500
Željko Petrović begon zijn voetbalcarrière bij Budućnost Titograd. Daarna leidde zijn rijke loopbaan hem langs Dinamo Zagreb, Sevilla, FC Den Bosch, RKC Waalwijk, PSV en Urawa Reds. In 2004 sloot hij zijn voetbalcarrière af bij RKC Waalwijk. Daarnaast speelde Petrović tussen 1990 en 1998 ook nog 18 interlands voor Joegoslavië.
Na zijn spelersloopbaan deed Petrović als hoofdtrainer en assistent-trainer veel ervaring op in het trainersvak. Zo was hij onder andere assistent-trainer bij clubs als Feyenoord, Hamburger SV, West Ham United en Sunderland. Als hoofdcoach was hij werkzaam bij Boavista, RKC Waalwijk, Urawa Reds en Al-Shaab.
Petrović is erg blij met zijn overgang naar ADO Den Haag: “Ik ben erg blij dat ik aankomend seizoen bij ADO Den Haag als hoofdtrainer actief mag zijn. Het is een fantastische club die goed bij mij past. Het publiek verwacht strijd en passie op het veld. Iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden. Dat zijn waarden die goed bij mij passen. Ik heb al veel zin in het seizoen en de eerste training aanstaande maandag.”
Ook Algemeen directeur Mattijs Manders is erg verheugd met de komst van Petrović: “Dat we zo snel hebben geschakeld na het vertrek van Henk Fraser en voor de eerste training een nieuwe trainer kunnen presenteren, doet mij erg veel deugd. We zijn ondanks de snelheid wel erg zorgvuldig te werk gegaan bij de invulling van deze zeer belangrijke functie. Het draagvlak voor Željko is binnen alle geledingen erg groot. Hij heeft een sterke persoonlijkheid die goed aansluit bij de kernwaarden van deze club. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we met deze trainer goede resultaten gaan boeken.”
Aanstaande maandagmiddag zal Petrović in het Kyocera Stadion om 16.00 uur worden gepresenteerd aan de pers om vervolgens direct daarna het veld op te gaan voor de eerste training van ADO Den Haag. De eerste training zal maandag 20 juni om 19.00 uur aanvangen op het terrein van Laakkwartier.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *