Henk Fraser vertrekt naar Vitesse

Henk Fraser vertrekt bij ADO Den Haag en wordt de nieuwe trainer van Vitesse. Fraser tekent in Arnhem een contract voor twee seizoenen. De 49-jarige oefenmeester had in Den Haag nog een verbintenis tot het einde van volgend seizoen.

henk 1

Fraser debuteerde als hoofdcoach bij ADO Den Haag in februari 2014 als opvolger van Maurice Steijn. Onder leiding van Fraser eindigde ADO Den Haag achtereenvolgens als negende, dertiende en elfde in de Eredivisie. De geboren Surinamer begon in het seizoen 2007/2008 in Den Haag als assistent van Wiljan Vloet. Hij vertrok in 2009 naar de jeugd van PSV, maar keerde in 2011 terug als rechterhand van Steijn.

Fraser zal zijn Haagse periode nooit vergeten. “ADO Den Haag is en blijft een mooie club met een fantastische fanatieke aanhang en het zal altijd de club zijn waar ik debuteerde als hoofdtrainer. Het waren mooie en soms ook roerige tijden, maar terugkijkend overheerst het mooie. Ik wil iedereen bedanken voor de goede samenwerking en de fijne tijd die ik heb gehad. Ik wens ADO Den Haag heel veel succes toe en ik hoop dat iedereen mij deze nieuwe uitdaging gunt.”

Interim directeur Mattijs Manders van ADO Den Haag dankt Fraser voor zijn bijdrage aan de club. “Uiteraard ben ik Henk zeer dankbaar. Niet alleen voor de mooie resultaten die hij boekte met het elftal, maar ook de manier waarop hij de organisatie binnen de club verder geprofessionaliseerd heeft en de wijze waarop hij de club heeft uitgedragen en vertegenwoordigd. Ik wens Henk heel veel succes toe in Arnhem.”

ADO Den Haag hoopt zo spoedig mogelijk een opvolger te presenteren. “Dat betekent dat we snel met kandidaten die wij op het oog hebben om de tafel gaan,” aldus Manders. “Ondanks de gewenste snelheid vraagt de procedure rond een nieuwe trainer om nauwkeurigheid. Op namen en lijstjes met namen gaan we niet in.”

Bron : adodenhaag.nl

foto : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *