ADO Den Haag en Heracles Almelo delen de punten

ADO Den Haag is er niet in geslaagd de laatste uitwedstrijd van dit seizoen in een zege om te zetten. Het team van coach Henk Fraser kwam tegen Heracles Almelo op voorsprong door een goal van Edouard Duplan. Twee minuten voor tijd zorgde Paul Gladon dat de thuisploeg toch nog een punt overhield aan het duel.

P1400829-BorderMaker

Bij ADO Den Haag enkele wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen AZ. Op het middenveld was dit keer geen ruimte voor Timothy Derijck, vanwege zijn inmiddels bekende maximum aantal van 25 wedstrijden. De vervanger van de Belg heette Thomas Kristensen. In de aanvalslinie kreeg Dennis van der Heijden voor het eerst in zijn prille loopbaan een basisplek. Hij mocht aantreden in plaats van de geschorste Ruben Schaken. Hierdoor speelde ADO Den Haag in een 4-4-2 formatie met Duplan op ’10’.

P1400875-BorderMaker
Het werd al vanaf de aftrap duidelijk dat ADO Den Haag niet voor de lol naar Almelo was afgereisd, ondanks dat het nergens meer voor speelde. De mannen van Fraser hadden in de beginfase grip op de wedstrijd en lieten de tegenstander merken dat er niet met hen te sollen viel, gezien enkele forse overtredingen. Na vier minuten kreeg ADO Den Haag de eerste aardige mogelijkheid. Kevin Jansen mikte naast na een passje van Danny Bakker.

P1410006-BorderMaker

Langzamerhand beet Heracles Almelo steeds meer van zich af. Vooral in de laatste tien minuten voor rust had de thuisploeg zelfs enkele uitstekende kansen om de score te openen. Zo waren Iliass Bel Hassani, Wout Weghorst, Peter van Ooijen en Ramon Zomer dichtbij een doelpunt. Of ze zagen Martin Hansen redding brengen of het laatste zetje was niet zuiver genoeg. Met een 0-0 stand werd er gerust. Daarover mocht vooral ADO Den Haag in z’n handjes wrijven.

P1410144-BorderMaker

Qua niveau was het begin van de tweede helft niet bijster hoogstaand. Alleen een schotje voorlangs van Bel Hassani wist bij het publiek de handen op elkaar te krijgen. Pas na een uur ontbrandde het duel. Eerst nog met een door keeper Bram Castro geredde inzet van Wilfried Kanon. Maar met name door een Haags doelpunt in de 68e minuut. Mike Havenaar gaf voor op invaller Giovanni Korte. Die bediende op zijn beurt Duplan. De Fransman haalde vervolgens prachtig uit: 0-1 met een schot in de kruising.

P1410183-BorderMaker

Na de openingstreffer ging Heracles Almelo nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Daarvoor kreeg het ook een paar prima kansen, onder meer via Van Ooijen en Gino Bosz. Maar Hansen bleek eens te meer een betrouwbare sluitpost te zijn. Doordat de Heraclieden vooral aanvielen, wist ADO Den Haag er af en toe gevaarlijk uit te komen. Zo waren Duplan en Korte dichtbij het tweede Haagse doelpunt, maar Castro stond dat in de weg. In de slotfase lukte het Heracles Almelo dan toch de terechte 1-1 te produceren. Daarvoor was invaller Gladon verantwoordelijk met een harde pegel. Daarmee zorgde hij tevens voor de eindstand.

P1410243-BorderMaker
Met nog één duel te gaan staat ADO Den Haag op een elfde positie in de Eredivisie. Uit 33 wedstrijden zijn er 42 punten behaald, waarvan 12 via een gelijkspel. Het gaat naar nummer tien Vitesse bedraagt drie punten. Nummer twaalf, sc Heerenveen, en nummer dertien, FC Twente, liggen met respectievelijk één en drie punten achterstand nog op de loer. Over een week staat alweer de laatste speelronde van dit seizoen op het programma. Voor ADO Den Haag betekent dat de laatste thuiswedstrijd van deze jaargang. Op zondag 8 mei is sc Heerenveen de tegenstander in het Kyocera Stadion. De aftrap vindt om 14.30 uur plaats.

 

Auteur: Joey Gardien

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *