ADO Den Haag deelt de punten in de laatste wedstrijd van het seizoen

ADO Den Haag heeft het seizoen afgesloten met gelijkspel nummer 13, In het eigen Kyocera stadion werd het 1-1 tegen SC Heerenveen.

P1420150-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 1 opvallende keuze in de opstelling: de jonge Hector Hevel mag vanaf de aftrap zijn kwaliteiten vertonen en hij speelt omdat Thomas Kristensen geblesseerd is.

P1420199-BorderMaker
En bij de bezoekers uit Friesland zijn er 2 wijzigingen doorgevoerd in de opstelling van trainer Foppe de Haan die zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal coacht: Lucas Bijker en Joey van den Berg zijn er beide niet bij en zij worden vervangen door Luciano Slagveer en Caner Cavlan.

P1420451-BorderMaker
Het was een wedstrijd waarin weinig voor beide ploegen op het spel stond maar beide clubs willen het seizoen ook mooi en goed afsluiten en het begin is goed voor de thuisploeg. In de 30ste minuut wordt Mike Havenaar naar de grond getrokken en dat wordt goed gezien door scheidsrechter Kevin Blom die vervolgens de bal op de stip besluit te leggen, de strafschop die volgt wordt genomen door Mike Havenaar, en Heerenveen doelman Erwin Mulder zit er nog aan maar het is niet genoeg en dus schiet Mike Havenaar ADO op een 1-0 voorsprong. En dit doelpunt is het 16de doelpunt van Mike Havenaar dit seizoen en daarmee schrijft hij geschiedenis, want nog nooit maakte een Japanner zoveel goals in een Europese competitie.

P1420684-BorderMaker
En al vroeg in de 2de helft komt Heerenveen op gelijke hoogte. Na een voorzet van Luciano Slagveer, staat Tom Beugelsdijk niet goed gepositioneerd waardoor hij onder de bal doorgaat en de topscorer van SC Heerenveen Mitchell te Vrede zijn 10de van het seizoen kan maken want hij schiet de bal onder Martin Hansen door waardoor het dus weer 1-1 staat.

P1420661-BorderMaker
In de slotfase in de ingevallen Dennis van der Heijden nog dicht bij de 2-1 maar zijn kopbal wordt over het doel getikt door doelman Erwin Mulder. En dus eindigt het hier in 1-1 en sluit ADO Den Haag seizoen 2015-2016 af als nummer 11 van de Nederlandse Eredivisie. Na de wedstrijd werden er nog prijzen uitgereikt voor de speler, het talent, en de topscoorder van het seizoen. De speler van het jaar werd gewonnen door Édouard Duplan, het talent van het jaar wordt gewonnen door Tyronne Ebuehi, en de topscoorder van ADO Den Haag in het seizoen 2015-2016 is geworden Mike Havenaar met 16 goals.

P1420875-BorderMaker
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-1 SC Heerenveen: 1-0 Mike Havenaar ’31 (strafschop), 1-1 Mitchell Te Vrede ’51
Gele kaarten: Danny Bakker (ADO Den Haag), Caner Cavlan, Luciano Slagveer (SC Heerenveen).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 12.753.

Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Kevin Jansen (Dennis van der Heijden ’79), Danny Bakker, Hector Hevel (Timothy Derijck ’63); Ruben Schaken (Giovanni Korte ’63), Mike Havenaar, Édouard Duplan.

Opstelling SC Heerenveen: Erwin Mulder; Stefano Marzo, Joost van Aken, Kenneth Otigba, Caner Cavlan, Branco van der Boomen, Jeremiah St. Juste, Sam Larsson; Luciano Slagveer, Mitchell Te Vrede (Henk Veerman ’86), Arber Zeneli (Luka Zahovic ’69).
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *