Wim Deetman commissaris bij ADO Den Haag

eerstepaal001

Het Haags gemeentebestuur heeft Wim Deetman vandaag benoemd tot  commissaris van ADO Den Haag. De heer Deetman was van 1996 tot 2008 burgemeester van Den Haag. Daarvoor was hij onder meer minister van Onderwijs en voorzitter van de Tweede Kamer.
De gemeente heeft als houder van een prioriteitsaandeel de mogelijkheid om een commissaris te benoemen in de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. Aanleiding voor de benoeming is het besluit van Ton Rutgrink om terug te treden uit de RvC. Rutgrink kan zijn werk als commissaris niet langer combineren met zijn andere zakelijke activiteiten.
Door het vertrek van Rutgrink bestaat de RvC nog maar uit twee leden, Wang Hui en Martin Jol, die beiden momenteel niet in Nederland verblijven. Dat maakt het toezicht op het bestuur van ADO Den Haag kwetsbaar.
Daarom is, in het belang van de club en in het belang van de stad Den Haag, aan de heer Deetman gevraagd of hij zich voor een commissariaat bij ADO Den Haag beschikbaar wil stellen.
Hoewel de heer Deetman door de gemeente is benoemd, zit hij in de RvC zonder last of ruggespraak. Dit betekent dat de gemeente geen directe invloed krijgt op de RvC, in lijn met het gemeentebeleid om op afstand te blijven.
Wethouder Tom de Bruijn (Financiën): “De heer Deetman is een bestuurder met veel ervaring, een groot netwerk en een warm hart voor ADO Den Haag. Het college heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de club met deze commissaris weer verder kan bouwen aan een financieel en sportief gezonde toekomst.”

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *