Mattijs Manders interim-directeur ADO Den Haag

m m-BorderMaker

Mattijs Manders is benoemd tot interim-directeur van ADO Den Haag. Hij volgt Jan Willem Wigt op, die afgelopen dinsdag door grootaandeelhouder United Vansen (UVS) werd ontslagen.
De Raad van Commissarissen, geleid door voorzitter Mr. Wang Hui, heeft Mattijs Manders gevraagd om voorlopig alle relevante uitvoerende taken op directieniveau voor zijn rekening te nemen. Met de aanstelling van Manders vult ADO Den Haag de leemte op die na het vertrek van Jan Willem Wigt is ontstaan. Manders zal de functie van directeur op interim basis blijven vervullen tot het moment dat er een formele benoeming van een Algemeen Directeur plaatsvindt. Manders heeft de opdracht om samen met de grootaandeelhouder UVS op korte termijn een budget vast te stellen voor het komende voetbalseizoen.
Manders: “ADO Den Haag is met United Vansen een goede weg ingeslagen. Helaas kent deze weg ook hobbels, maar het is aan ons, aan ADO Den Haag, om deze hobbels zo snel mogelijk weg te nemen. Er is veel gebeurd. Zo werkt de club inmiddels met een hoger budget dan in de periode dat ik ADO Den Haag verliet. Dat was in het succesvolle jaar 2011, waarin we zelfs Europa League speelden. Het hogere budget is een mooie prestatie van de hele organisatie ADO Den Haag en hier wil ik ook in het bijzonder Jan Willem Wigt voor bedanken. In een soms lastige periode heeft hij, een clubman in hart en nieren, er alles aan gedaan om de rust te bewaren en de doelstellingen te realiseren. Mijn benoeming als interim Algemeen Directeur zal ik met trots dragen, en ik zal er alles aan doen, met iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt, de komende periode succesvol te laten zijn in alle opzichten.”
Mr. Wang Hui: “De wijzigingen die wij moesten aanbrengen in het management waren helaas onvermijdelijk. We denken dat wij met deze wijzigingen een grote volgende stap kunnen maken in het ontwikkelingsproces. UVS gaat verder met het opstellen van een succesvol plan voor de lange termijn voor ADO Den Haag. Stabiliteit en ontwikkeling zijn de speerpunten voor de club  in de komende tien jaar. ADO Den Haag zal altijd op de steun van UVS kunnen rekenen.”
Voor Manders betekent zijn benoeming een terugkeer in het Kyocera Stadion. Van april tot en met september 2011 was hij al actief als Algemeen Directeur van ADO Den Haag. De laatste jaren was Manders actief als ondernemer/investeerder.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *