Beloften boeken eerste overwinning in finalepoule

Na drie wedstrijden zonder zege is het Jong ADO Den Haag eindelijk gelukt drie punten te veroveren in de finalepoule van de beloftencompetitie. De formatie van coach Ger van Weelden was maandagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor Jong Heracles Almelo. Goals kwamen van de voeten van Giovanni Korte en invaller Muhammed Atay.

Momentopname 1 (12-4-2016 8-41)-BorderMaker

Zoals de laatste weken te doen gebruikelijk bestond het team van ADO Den Haag vrijwel alleen uit spelers uit de hoofdselectie. Zo stonden Dion Malone, Vito Wormgoor, Thomas Kristensen en Ludcinio Marengo aan de aftrap. Een aantal anderen waren echter verantwoordelijk voor de openingstreffer na vier minuten. Een corner van Hector Hevel werd door Gianni Zuiverloon teruggekopt op Korte. Bij de eerste paal kon de aanvaller simpel binnen tikken: 1-0.

Momentopname 2 (12-4-2016 8-43)-BorderMaker

In het restant van de eerste helft was ADO Den Haag veel beter dan Heracles Almelo. Het kreeg dan ook een paar aardige mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Dit waren alleen allemaal afstandsschoten (van onder meer Kyle Ebecilio en Marengo), die niet tussen de palen gingen. Echte uitgespeelde kansen vielen niet te noteren. Zo werd met een 1-0 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

Vijf minuten na de pauze kreeg Dennis van der Heijden een opgelegde kans de score te verdubbelen. Maar oog in oog met doelman Renze Fij faalde de spits. Hij raakte de bal niet zuiver genoeg, waardoor die naast ging.

Heracles Almelo nam langzamerhand het initiatief over van ADO Den Haag. Het mocht keeper Robert Zwinkels bedanken dat de Heraclieden niet op gelijke hoogte kwamen. Zo redde Zwinkels knap op een ver schot van Gino Bosz. Ook bij een inzet van Peter van Ooijen lette de Haagse goalie goed op.

Momentopname 3 (12-4-2016 8-44)-BorderMaker

ADO Den Haag raakte niet van de wijs door de goede kansen van Heracles Almelo. De mannen van Van Weelden trokken in het vervolg van de tweede helft weer vrolijk ten aanval. Twee keer had Van der Heijden de 2-0 op zijn schoen. Maar twee keer zag hij de bal op de paal belanden. In de 77e minuut was het dan wel raak voor ADO Den Haag. Invaller Atay lette goed op na een afgeslagen voorzet. Beheerst schoot hij de tweede Haagse treffer binnen. Daarbij zou het blijven.

Op dit moment heeft ADO Den Haag vier punten bij elkaar gespeeld in vier wedstrijden. Daarmee staat het op een derde plek in de finalepoule, op drie punten van nummer twee Jong Feyenoord. Jong sc Heerenveen is koploper met tien punten. Over twee weken komt ADO Den Haag weer in actie. De uitwedstrijd tegen Feyenoord betekent alweer het één na laatste duel van dit seizoen. Op maandag 25 april wordt er om 18.30 uur afgetrapt in Rotterdam.

Karakteristiek

Jong ADO Den Haag – Jong Heracles Almelo 2–0 (1-0)

Scoreverloop: 4. Korte 1-0, 77. Atay 2-0

Scheidsrechter: Colin Prooi

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Malone (46. Groos), Wormgoor, Zuiverloon, Owobowale; Kristensen, Ebecilio (46. Atay), Hevel; Korte, Van der Heijden, Marengo (71. Verduijn)

Opstelling Jong Heracles Almelo: Fij; Bosz, Breukers (14. Wolf), Hoogma, Gortemaker (82. Cil); De Kler, Heerkes, Van Ooijen; Kada, Darri, Gladon

 

Auteur: Joey Gardien

Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *