ADO Vrouwen naar finale KNVB Beker

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich zaterdag voor de derde keer in haar historie gekwalificeerd voor de finale van de KNVB Beker. De amateurs van SC Buitenveldert boden lang tegenstand in de Hofstad, maar moesten zich na twee doelpunten van invalster Pia Rijsdijk gewonnen geven: 3-1.

2 met logo_bewerkt-1-BorderMaker

In een attractieve beginfase werden door beide ploegen behoorlijk wat meters afgelegd. Telkens wanneer de ene club druk zette, lukte het de tegenpartij om vanuit de omschakeling eveneens voor dreiging te zorgen. De thuisploeg drukte haar stempel met twee voorzetten, waarvan er één ternauwernood werd weggewerkt en de ander net iets te scherp was. SC Buitenveldert daarentegen had de bal eenmaal voor het inkoppen. Echter was ook hun voorzet net iets te scherp.

P1400107-BorderMaker

In de zestiende minuut brak Kirsten Koopmans de ban namens ADO Den Haag Vrouwen door de openingstreffer te produceren: 1-0. Het doelpunt kwam tot stand na een fraaie combinatie op het middenveld. Dominique Bruinenberg vormde het eindstation van die combinatie en zij was ook degene die de bal met een op maat gegeven hoge steekbal voor de voeten van de counterende Koopmans legde. Laatstgenoemde zocht de achterlijn op, trok naar binnen en vond de verre hoek.

P1400201a-BorderMaker

Op een afstandsschot van Lorraine Prade na hadden de groengelen lange tijd weinig te duchten van de nummer drie van de Topklasse. Een schot van Kim Dolstra uit een voorzet van Koopmans werd van de lijn gehaald en een kopbal van Lineth Beerensteyn ging maar net over het doel. Bruinenberg kreeg de meeste kansen, eerst een schot uit de draai vanaf links, toen vanuit een vrije trap – de bal verdween net naast het doel – en uiteindelijk ook met een volley van binnen het strafschopgebied.

P1400231a-BorderMaker

Op het moment dat laatstgenoemde kans tot stand kwam, was SC Buitenveldert echter verrassend op gelijke hoogte gekomen. Slordig verdedigen van ADO stelde Sanne van Beek in staat om de bal vanuit de lucht en achter het standbeen langs in te leveren bij Lieselotte Weis, die op haar beurt doelvrouw Jennifer Vreugdenhil met een gekruld schot wist te verrassen: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

P1400300-BorderMaker

In een tweede helft die werd gekenmerkt door meer dan een handvol blessurebehandelingen, twee invalsters van SC Buitenveldert werden zelfs noodgedwongen gewisseld, beet Noordam het spits af met een kans uit een corner van Bruinenberg. Helaas werd de inzet van de lijn gehaald. Gelukkig hoefde de club uit de Hofstad niet lang te wachten op de 2-1. Op aangeven van Bruinenberg schoot, de in het veld gekomen Pia Rijsdijk, de bal na vijftig minuten snoeihard achter keepster Kaylee Moerland.

P1400254-BorderMaker
SC Buitenveldert probeerde om vanuit de omschakeling voor gevaar te zorgen en omdat ADO Den Haag Vrouwen verzuimde om de 3-1 te maken, bleef het lange tijd spannend in de Residentie. Uitgespeelde mogelijkheden waren er weinig meer. Desondanks kwam het nog wel tot een genadeklap. In de 89ste minuut maakte Rijsdijk haar tweede goal na een scherp afgemeten voorzet vanaf de rechtervleugel van Koopmans.

P1400442-BorderMaker

In de finale van de KNVB Beker moet ADO Den Haag Vrouwen zien af te rekenen met Ajax. De eindstrijd wordt op zaterdag 28 mei gespeeld en vindt plaats in het Kyocera Stadion.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – SC Buitenveldert 3 – 1 (1 – 1)

Scoreverloop: 16. Kirsten Koopmans 1-0, 35. Lieselotte Weis 1-1, 50. Pia Rijsdijk 2-1, 89. Pia Rijsdijk 3-1

Scheidsrechter: M. J. Nagtegaal

Aantal toeschouwers: 567

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling (46. Pia Rijsdijk); Lineth Beerensteyn (90+1. Marthe van Erk), Nadine Noordam, Kirsten Koopmans

SC Buitenveldert: Kaylee Moerland; Daphne Bolhoven, Lizzy Bermudez, Robin Zijlma, Donna van Rossum (46. Maxime Wijnants (68. Romy Brand (80. Mandy de Boer)); Frederique Bonink, Laura Kelderman, Rozemarijn Veldhuis; Sanne van Beek, Lieselotte Wels, Lorraine Prade

Auteur: Mitchel Pronk
Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *