ADO DEN HAAG WINT OP BEZOEK IN HET KONING WILLEM II STADION

ADO Den Haag heeft zich op bezoek bij Willem II prima gerevancheerd van de puntendeling van vorige week in het Arnhemse gelredome. In een duel waarin ADO Den Haag nauwelijks echt in de problemen kwam werd het 0-2 voor de Haagse trots.

P1390156-BorderMaker

Bij ADO Den Haag 1 wijziging in de opstelling ten opzichte van het 2-2 gelijkspel bij Vitesse. Doelman Martin Hansen is er dit keer wegens een knieblessure niet bij hij wordt vervanger door Robert Zwinkels. En daarnaast speelt ADO op verzoek van de Japanse spits Mike Havenaar met rouwbanden in verband met de aardbevingen in zijn thuisland. Verder is de thuisploeg ongewijzigd.

P1390173-BorderMaker

En de thuisploeg Willem II begint uitstekend want binnen 10 minuten kan Robert Zwinkels aantonen een prima doelman te zijn want hij tikt de kopbal van vleugelspits Terrell Ondaan over het Haagse doel.

P1390216a-BorderMaker

Daarna laten de hagenezen er geen gras over groeien want nog binnen het 1ste half uur is het Ruben Schaken die zijn tegenstander Jordens Peters uitspeelt en de bal perfect panklaar op het hoofd legt van Mike Havenaar en hij kopt de bal achter de Griekse doelman Kostas Lamprou en dus zet hij ADO Den Haag al vroeg in de wedstrijd op 0-1.

P1390227-BorderMaker

De 2de helft is het Willem II die vroeg de gelijkmaker willen maken maar zoals eerder vermeld is Robert Zwinkels een prima doelman en Willem II topscorer Erik Falkenburg krijgt hem niet voorbij de bertrouwbare doelman van ADO Den Haag. Na ongeveer een uur wordt aan alle kleine spanning die er nog was een einde gemaakt want Frank van der Struijk verlengt een vrije schop van Edouard Duplan en zo kopt van der Struijk ADO Den Haag naar een 0-2 overwinning op bezoek bij Willem II.

P1390529-BorderMaker

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *