ADO Den Haag niet opgewassen thuis tegen AZ

ADO Den Haag heeft het thuisduel tegen AZ niet weten te winnen. In eigen huis was de club uit de kaasstad met 1-2 te sterk voor de Hagenezen.

P1390645-BorderMaker
Bij thuisploeg ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van het duel op bezoek bij Willem II vorige week Martin Hansen en Kevin Jansen keren terug in de basis na hun blessure en schorsing en daardoor moesten Robert Zwinkels en Thomas Kristensen weer plaatsnemen op de bank.

P1390675-BorderMaker
En bij de bezoekers uit Alkmaar de zelfde 11 als bij de overwinning tegen PEC Zwolle thuis.
Na een enerverende week wordt er natuurlijk ook “gewoon” nog gevoetbald en ADO Den Haag MOET winnen om nog ergens aanspraak op te maken dit seizoen, maar de openingsfase is voor de bezoekers want, na 21 minuten voetballen staat er al 0-1 op het scorebord. Na een voorzet van Aaron Meijers wordt de bal gemist door Kevin Jansen, en uit het counter van AZ is het dan uiteindelijk Dabney dos Santos met zijn 3de doelpunt van het seizoen die er voor zorgt dat de bezoekers in Den Haag de leiding nemen. 30ste minuut dan overtreding van Ridgeciano Haps op Ruben Schaken, de vrije trap vervolgens van Édouard Duplan die beland op het hoofd van Tom Beugelsdijk. EN DAN IS HET 1-1! TOM BEUGELSDIJK KOPT DE BAL IN DE RECHTERHOEK, BUITENBEREIK VAN AZ DOELMAN SERGIO ROCHET EN DAN STAAT ADO DOOR HET 2DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN VAN TOM BEUGELSDIJK WEER OP GELIJKE HOOGTE 1-1! En 5 minuten later is ADO ook meteen dicht bij de 2-1! Na opnieuw een zelfde situatie, overtreding Haps op Schaken, vrije trap Duplan, maar dit keer valt de bal op het hoofd bij Timothy Derijck maar Sergio Rochet staat er ook niet voor niks en met een reflex tikt hij de kopbal van Derijck over het doel. En 1 minuut later is ADO weer dichtbij de voorsprong. Dit keer geen vrije schop maar gewoon een voorzet van Ruben Schaken valt bij de 2de paal op het hoofd van Mike Havenaar, en Havenaar kopt de bal wel  goed naar de grond alleen zoals ook bij de kopbal van Timothy Derijck van zojuist staat doelman Sergio Rochet in de weg alleen dit keer heb die hem wel klem.

P1390747-BorderMaker
2de helft dan, 53 minuten gevoetbald is het Tom Beugelsdijk met een toch opmerkelijk technische actie van hem, uiteindelijk beland de bal tot hoekschop omdat hij de voorzet die hij wil geven tegen Markus Hendriksen aanschiet, de hoekschop van Duplan valt dan op de rug van diezelfde Beugelsdijk alleen wordt dan de bal bij de 1ste paal van de lijn gehaald door Joris van Overheem. 65ste minuut dan steekbal van Ben Rienstra precies in de loop bij Markus Hendriksen, Hendriksen kan dan zo 1 op 1 gaan met doelman Martin Hansen omdat iedereen denkt dat het buitenspel is, maar nee zegt de grensrechter en dan faalt Hendriksen niet, en komt AZ op een 1-2 voorsprong. Hendriksen met zijn 12de doelpunt van het seizoen en uit de herhaling blijkt dat Aaron Meijers de buitenspelval opheft en dus heeft de grensrechter of de “assistent scheidsrechter” moet je soms zeggen het bij het juiste eind en staat AZ met 1-2 voor. \

Tommie

12 minuten voor het einde is het opnieuw Tom Beugelsdijk met een opmerkelijk technische actie voor zijn doen, zou die dan toch iets van Messi of Ronaldo weghebben? Maar ah fijn in die actie wordt die zoals de meeste technische spelers dan worden op het randje van het 16 meter gebied neergehaald door Oranje international Ron Vlaar en de vrije schop wordt genomen door Édouard Duplan, Duplan schiet hij ADO op 2-2 gelijke hoogte?? Nee want zijn vrije schop vliegt over het doel van de Alkmaarders, 87ste minuut lange bal van Aaron Meijers en Ron Vlaar stapt opzij MAAR DAAR ACHTER LOOPT MIKE HAVENAAR!! Maar dan is vervolgens de aanname van Havenaar niet goed genoeg om echt gevaarlijk te kunnen worden en dus is de kans verkeken. Maar verder weet ADO niks meer te creëren en zo verliest ADO Den Haag thuis van AZ en ja zit het seizoen ondanks dat er nog 2 wedstrijden te spelen zijn er eigenlijk wel op en heeft ADO niks meer om echt voor te spelen. ADOAZ, 1-2.
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1–2 AZ: 0-1 Dabney Dos Santos ’21, 1-1 Tom Beugelsdijk ’30, 1-2 Markus Hendriksen ’65.
Gele kaarten: Ruben Schaken (ADO), Jan Wuytens en Muamer Tankovic (AZ).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Toeschouwers: 13,128.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Kevin Jansen (Dennis v.d. Heijden ’74), Timothy Derijck, Danny Bakker (Thomas Kristensen ’74),; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo ’51), Mike Havenaar, Édouard Duplan.

Opstelling AZ: Sergio Rochet; Mattias Johansson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Ridgeciano Haps,  Joris van Overeem, Markus Henriksen , Ben Rienstra, Alireza Jahanbakhsh (Muamer Tankovic ´61), Vincent Janssen, Dabney dos Santos (Derrick Luckassen ´80).

Tekst: Thomas Eblé

Foto´s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *