ADO Den Haag laat zege in slotfase glippen bij Vitesse

Voor de elfde keer dit seizoen heeft ADO Den Haag gelijkgespeeld, het vaakst van alle Eredivisieclubs. De ploeg van coach Henk Fraser leek zaterdagavond met 1-2 bij Vitesse te gaan winnen, maar door een goal in de 90e minuut van Denys Oliinyk draaide het duel alsnog op een puntendeling uit.

FRONT

De wedstrijd was nog niet goed en wel op gang toen ADO Den Haag al een voorsprong nam. Na een korte corner slingerde Danny Bakker de bal voor het doel. Die kwam op het hoofd terecht van Sheran Yeini. Hij kopte de bal totaal de verkeerde kant op, namelijk richting Mike Havenaar. De oud-Vitessenaar kon bij de tweede paal eenvoudig binnen knikken.

P1380458-BorderMaker
Vijf minuten na de openingstreffer had Vitesse alweer de mogelijkheid op gelijke hoogte te komen. Maar oog in oog met doelman Martin Hansen lukte het Milot Rashica niet om af te ronden. Aan de andere kant waren drie kansen ook niet aan ADO Den Haag besteed. Timothy Derijck kopte over en Ruben Schaken zag Eloy Room twee keer redden op een laag schot.

P1380515a-BorderMaker

Naar mate de eerste helft vorderde, werd Vitesse steeds beter. Dat het nog voor de pauze op 1-1 kwam, was dan ook geenszins verrassend. De Arnhemmers hadden daarvoor wel een vrije trap nodig. Die werd genomen door Lewis Baker. Hij vond het hoofd van Kashia. De verdediger kopte keihard raak. Hansen was kansloos. ADO Den Haag mocht van geluk spreken dat Vitesse niet nog een keer scoorde in het eerste bedrijf. Valeri Qazaishvili penetreerde door de Haagse defensie, maar op de inzet van de Georgiër had Hansen een passend antwoord. Ruststand: 1-1.

P1380566-BorderMaker

In de tweede helft was het aantal kansen een stuk minder talrijk als voor rust. Na 58 minuten had alleen Qazaishvili een matig schotje in huis. Uit het niets viel er in de 63e minuut opeens een doelpunt. Een hoge bal werd door Vitesse-verdediger Mikail van der Werff teruggekopt op Room. Tenminste, dat hoopte hij. De keeper was echter al uit zijn doel gekomen, waardoor de bal tergend langzaam in het net rolde: 1-2 voor ADO Den Haag.

P1380595-BorderMaker
Vitesse drong zwaar aan na de achterstand. De goal van Hansen werd constant belegerd. Maar heel veel kansen kwamen daar niet uit voort. Dominic Solanke was nog het meest dichtbij een doelpunt, maar hij nam de bal niet goed aan, zodat zijn kans verkeken was. Het duel leek op een zege voor ADO Den Haag af te stevenen. Maar in de 90e minuut maakte Vitesse alsnog gelijk door een laag schot van Oliinyk.

P1380598-BorderMaker

Door de remise heeft ADO Den Haag verzuimt aansluiting te vinden met het linkerrijtje. De formatie van Fraser staat na dertig wedstrijden op een tiende plek met 38 punten. Het gat naar nummer negen N.E.C. bedraagt vijf punten. Over ruim een week speelt ADO Den Haag weer een uitwedstrijd. Op zondag 17 april is Willem II de tegenstander in Tilburg. De aftrap wordt om 14.30 uur verricht.

P1380633-BorderMaker

Tekst : adodenhaag.nl

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *