ADO Vrouwen zegeviert tegen Telstar

P1370496-BorderMaker
ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond drie punten bijgeschreven in de competitie.
Op bezoek bij Telstar werd een terechte 0-3 overwinning behaald.
Indrukwekkend waren onder meer de minuut stilte in aanloop naar het eerste fluitsignaal.

P1370562-BorderMaker

Na deze imponerende minuut stilte voor de slachtoffers van de terroristische aanval in Brussel trapten Telstar en ADO Den Haag Vrouwen af voor wat een helft zou worden met een dominerende uitploeg. In de elfde minuut creëerde de club uit de Hofstad het eerste doelgevaar. Lisanne Grimberg kopte de eerste Haagse hoekschop van de wedstrijd op Barbara Lorsheyd. De inzet van de ex-keepster van de geelgroenen ( er werd gespeeld met de rose uitshirts) werd vervolgens van de lijn gehaald door een verdediger van Telstar.

P1370614-BorderMaker

Na deze poging werden onze vrouwen sterker in balbezit. De rust aan de bal was duidelijk zichtbaar, in tegenstelling tot het spel tijdens de eerste tien minuten.

P1370680-BorderMaker

In de 33ste minuut wist Pia Rijsdijk te profiteren van een foutje van Romy Scherpenzeel. Rijsdijk gaf de bal mee aan Dominique Bruinenberg, die echter in het nauw werd gedreven door de overige verdedigsters van Telstar. Wat later volgde een dieptepass van Nadine Noordam op Grimberg, maar oog-in-oog met Lorsheyd schoot Grimberg de bal naast het doel van de club uit Velsen-Zuid.

P1370573-BorderMaker

Een onzuiver afstandsschot vormde het enige wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft. Een 0-0 ruststand zou dan ook onterecht zijn geweest. Gelukkig kreeg ADO Vrouwen in de blessuretijd van het eerste bedrijf loon naar werken. Nadat Grimberg een voorzet van Yvette van der Veen op de paal had geschoten, was het Noordam die de 0-1 op het scorebord zette. Vanuit de kluts en met een hoge bal werd Lorsheyd op het verkeerde been gezet. Een heerlijke manier om de rust in te gaan.

P1370675-BorderMaker

Tien minuten na de theepauze verzuimde Bruinenberg om de wedstrijd op slot te gooien. De formatie van trainers Alex Scholte en Marcel Valk had het heft in handen, al kreeg het in de 74ste minuut wel een tegenkans van Babiche Roof om de oren. In de daaropvolgende minuut verdubbelden de bezoekers de marge vanaf de strafschopstip. Bruinenberg benutte het buitenkansje dat werd verkregen na een overtreding van Lorsheyd op Noordam: 0-2.

Vier minuten voor het einde bepaalde Grimberg de eindstand op 0-3. Ze maakte een goede actie en schoot de bal prachtig in de rechter bovenhoek. Wat het duel extra cachet gaf was het debuut van Nance van der Meer in de 88ste minuut als vervanger van Noordam. Zo sloot ADO Den Haag Vrouwen een gedenkwaardige wedstrijd op positieve wijze af.

P1370704-BorderMaker

Karakteristiek

Telstar – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 3 (0 – 1)

Scoreverloop: 45. Nadine Noordam 0-1, 74. Dominique Bruinenberg (strafschop) 0-2, 88. Lisanne Grimberg 0-3

Gele kaart: 74. Barbara Lorsheyd (Telstar)

Scheidsrechter: Gerrit Beekman

Aantal toeschouwers: 400

Opstellingen:

SC Telstar: Barbara Lorsheyd; Jasmijn Duppen, Romy Scherpenzeel (59. Anna Ursem), Aaike Verschoor ©, Amy Visser (86. Myrusha Victoria); Kok, Linda Bakker, Babiche Roof; Chelly Drost, Katja Snoeijs (46. Suzanne Admiraal), Sanne van der Velden

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling; Kirsten Koopmans (84. Marthe van Erk), Pia Rijsdijk, Nadine Noordam (88. Nance van der Meer)

Auteur: Mitchel Pronk ( iets aangepast door Alberto)

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *