ADO Den Haag revancheert zich thuis tegen NEC

 

ADO Den Haag heeft zich in eigen huis goed gerevancheerd van de 4-1 nederlaag die het eerder dit seizoen leed op bezoek bij NEC. In een duel met weinig spektakel was het invaller Dion Malone die in de 89ste minuut er voor zorgde dat ADO Den Haag de volle buit pakte en zich uitstekend kon revancheren voor die zure nederlaag eerder dit seizoen op bezoek in het Goffertstadion.

25967
Bij ADO Den Haag geen wijzigingen ten opzichte van het uitduel tegen FC Utrecht, dus ook weer met (jeugd)internationals Mike Havenaar (Japan), Danny Bakker (jong oranje) en Wilfried Kanon (Ivoorkust). Zij werden eerder deze week opgeroepen voor de nationale elftallen van hun land van herkomst.

P1370117-BorderMaker
En bij tegenstander NEC is clubtopscorer Christiaan Santos geschorst, hij tekende vorige week nog voor de gelijkmaker tegen 020, hij wordt vervangen door de 1,93 lange spits Jay-Roy Grot.

P1370138-BorderMaker
ADO Den Haag zou zich willen revancheren voor die zure nederlaag dit seizoen op bezoek in Nijmegen maar de eerste kans is voor de bezoekers. Na zo’n 11 minuten voetballen is het de Belgische linksbuiten Anthony Limbombe die de 1-2 aan gaat met de 18 jarige spits Jay-Roy Grot, Limbombe komt na die 1-2 in het Haagse 16 meter gebied en besluit meteen met links uit te halen waarna Limbombe wel een paal raakt, alleen dat is de paal achter het doel waarmee het net wordt strak gespannen en die doet niet mee dus gewoon een doeltrap voor Martin Hansen. ADO Den Haag dan in de 14de minuut is het een doeltrap voor NEC doelman Brad Jones, Jones die die bal kort speelt op Feyenoord huurling Lucas Woudenberg, Woudenberg die op zijn beurt de bal weer teruggeeft aan Brad Jones en omdat Kevin Jansen de boel opjaagt tikt Jones die bal in de voeten van Duplan alleen omdat Duplan weinig tijd heb om uit te halen schiet hij op doelman Jones die de bal alleen maar tot corner kan verwerken. In de 25ste minuut is het Wilfried Kanon die spits Mike Havenaar de bal in ze voeten speelt aan de linkerkant van het 16 meter gebied van NEC, Havenaar vervolgens kiest voor een lage voorzet op Édouard Duplan, alleen die bal is net iets te scherp voor Duplan waardoor die er net niet bij kan. In de 28ste minuut is het Tyronne Ebuehi met de inworp aan de rechterkant, hij gooit de bal naar Thomas Kristensen die de bal meteen voorgeeft op de borst van Mike Havenaar, Havenaar kan daarna de bal niet goed raken maar die bal gaat nog richting Kevin Jansen alleen dan zit doelman Brad Jones er tussen om het gevaar uit de aanval te halen.

P1370156a-BorderMaker
De 2de helft dan is 2 minuten oud als Kevin Jansen de bal vanaf rechts voorgeeft op het hoofd van Mike Havenaar, Havenaar die de bal in de 16 door kopt richting Édouard Duplan maar omdat Chelsea huurling Todd Kane die bal ook nog is verlengt wordt het een hoekschop waar uiteindelijk verder niks uitkomt. 89ste minuut dan, in een 2de helft waarin op 2 gevaarlijke afstand schoten van Anthony Limbombe en Mike Havenaar echt niks gebeurt is is het de inworp van de ingevallen Dennis van der Heijden, van der Heijden gooit de bal naar Édouard Duplan die hem op zijn beurt weer terug tikt naar van der Heijden, van der Heijden vervolgens met de voorzet vanaf de rechterkant richting de andere invaller Ludcinio Marengo, Marengo kan die bal niet goed raken, vervolgens valt de bal bij de 2de paal voor de voeten van NEC verdediger Todd Kane MAAR DIT TIKT HEM ZO VOOR DE VOETEN VAN NOG EEN INVALLER DION MALONE EN DAN TIKT DIE DE BAL BINNEN EN ER VOOR ZORGT DAT ADO DEN HAAG ALSNOG DE 3 PUNTEN IN HET KYOCERA STADION HOUD! DION MALONE MET ZIJN EERSTE GOAL SINDS 15 MAART 2014 TOEN OOK IN DE LAATSTE MINUUT MAAR TOEN DE 2-1 THUIS TEGEN FC GRONINGEN! EN NU ZIJN 4DE COMPETITIE DOELPUNT VAN ZE CARRIÈRE EN ZO WINT ADO DEN HAAG THUIS TEGEN NEC EN REVANCEERT DE HAAGSE TROTS ZICH PRIMA VAN DIE ZURE 4-1 NEDERLAAG EERDER DIT SEIZOEN IN NIJMEGEN!

P1370388a-BorderMaker
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 NEC: 1-0 Dion Malone (’89).
Gele kaarten: Rens van Eijden, Navarone Foor (NEC).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.
Toeschouwers: 10.784.

Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen, Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Ludcinio Marengo ’57), Timothy Derijck, Kevin Jansen, Danny Bakker (Dion Malone ’79); Édouard Duplan, Mike Havenaar (Dennis van der Heijden ’83).
Opstelling NEC: Brad Jones; Todd Kane, Dario Dumic, Rens van Eijden, Lucas Woudenberg; Marcel Appiah, Gregor Breinburg, Navarone Foor, Joey Sleegers; Jay-Roy Grot (Marcel Ritzmaier ’70), Anthony Limbombe.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *