ADO Den Haag herpakt zich en pakt punt op bezoek in stadion de Galgenwaard

ADO Den Haag is weer een punt rijker. Op bezoek in stadion de Galgenwaard leek de ploeg na de eerste helft al kansloos maar de ploeg van Henk Fraser wist zich te herpakken en alsnog een punt over te houden aan het uitduel tegen FC Utrecht.

P1360478-BorderMaker
Bij thuisclub FC Utrecht dezelfde 11 als in het gewonnen uitduel tegen SC Heerenveen dus met de 2 spitsen Sébastien Haller en Ruud Boymans. En bij ADO Den Haag is Ludcinio Marengo ziek en voor hem speelt de van een schorsing teruggekeerde Danny Bakker.

P1360566-BorderMaker
Voor ADO Den Haag is het al even geleden dat de Haagse ploeg wist te scoren op bezoek in Utrecht, de laatste doelpuntenmaker voor de Hagenezen is Lex Immers. Toentertijd schoot hij ADO op 1-1 gelijke hoogte dat was op 12 februari 2012, en dat duel eindigde ook in 1-1. Maar goed vandaag is het zondag 13 maart 2016 en zijn er weer nieuwe ronden nieuwe kansen zoals ze dat zo mooi op de kermis altijd zeggen en de eerste echte kans van de wedstrijd is ook voor ADO. Na 17 minuten is het een hoekschop van de man die 5 seizoenen bij de thuisploeg heb gevoetbald Édouard Duplan, die hoekschop wordt weggewerkt door de thuisploeg, vervolgens beland de bal voor de voeten van Tyronne Ebuehi, Ebuehi besluit de bal terug te spelen op Aaron Meijers die op de middenlijn staat en de bal meteen weer lang geeft op het hoofd van Tom Beugelsdijk maar Beugelsdijk kopt de bal meteen door en dan staat Mike Havenaar oog in oog met doelman Ruiter Haveenaaarrrrr neeee. Omdat Robbin Ruiter al zo ver uit ze doel is is de ruimte heel klein voor Mike Havenaar en hij schiet dus op  het lichaam van Utrecht doelman Ruiter. 23ste minuut dan, Is er een inworp van Mark van der Maarel ter hoogte van het Haagse 16 meter gebied, die inworp wordt weg gekopt door Danny Bakker maar valt meteen op het hoofd bij Rico Strieder die de bal naar Sébastien Haller kopt. Haller neemt die bal vervolgens met ze knie onder controle en met een halve omhaal verschalkt hij doelman Martin Hansen en zet hij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

P1360634a-BorderMaker

42ste minuut dan voorzet van de rechterkant van Haller op Bart Ramselaar die op het randje van het Haagse 16 meter gebied staat. Ramselaar geeft vervolgens een steekbal door de Haagse verdediging heen richting de Duitser Andreas Ludwig, Ludwig ziet oog in oog met Martin Hansen dat Ruud Boymans is meegelopen waardoor Ludwig ervoor kiest om de bal breed te leggen waarna Ruud Boymans de bal voor leeg goal kan binnen tikken en dus de thuisploeg op 2-0 voorsprong zet.

P1360661-BorderMaker
De 2de helft meteen de 47ste minuut kans voor ADO op een vroege aansluitingstreffer, een lange bal van Aaron Meijers op het hoofd van Kevin Jansen en Jansen wordt in de rug gelopen door oud ADO speler Christian Kum, de vrije trap vervolgens op zo’n 22 meter van het doel van de Utrechters wordt genomen door Danny Bakker. EN DIE VRIJE SCHOP VAN DANNY BAKKER VLIEGT BINNENKANT PAAL LANGS DOELMAN RUITER EN SINDS 2012 WEET ADO WEER IS DIRECT UIT EEN VRIJE TRAP TE SCOREN, DE LAATSTE WAS NAAMGENOOT VAN DE MAN DIE HET NU DOET DANNY HOLLA EN BUITEN DAT MOOIE STATISTIEK IS ADO WEER VROEG TERUG IN DE WEDSTRIJD!

P1360683-BorderMaker

De 63ste minuut dan met Danny Bakker over de linkerkant die een steekbal geeft aan Édouard Duplan, Duplan slingert die bal dan voor het doel EN DAN IS HET OOK 2-2!!!! EN DAN IS HET MIKE HAVENAAR DIE ER VOOR ZORGT DAT ÉDOUARD DUPLAN ALWEER ZIJN 11DE ASSIST VAN HET SEIZOEN OP ZE NAAM KAN SCHRIJVEN EN DAARNAAST MAAKT HIJ ZELF ZIJN 13DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN EN WAT EEN BELANGRIJKE! WAT EEN GEWELDIGE COME BACK VAN ADO,  WAT EEN COME BACK!

P1360768-BorderMaker

82ste minuut dan met een lange bal van Martin Hansen, die wordt meteen doorgekopt door Mike Havenaar en dan kan de ingevallen Ruben Schaken op doelman Ruiter af Schakkkeeeennnnn maakt hij het allemaal nog mooier van ADO???!!! Neeeeee want zijn poging gaat wel over de 1,96 lange doelman van FC Utrecht alleen gaat de de bal net naast het doel 2-2 dus nog. 83ste minuut is het een lange bal van Wilfried Kanon EN DAN GAAT CHRISTIAN KUM TOTAAL DE FOUT IN DOOR DE BAL TE MISSEN EN DAN KAN SCHAKEN OPNIEUW ALLEEN OP DE KEEPER AF SCHAKEN! SCHAKEN! DOET DIE HET NU WEEELLLL????!!!!! NEEEEEE WEER NIET! Hij stift de bal wel langs doelman Ruiter alleen dan hersteld Christian Kum ze fout door de bal nog net voor de doellijn weg te halen en daarmee is het eigenlijk wel gedaan in stadion de Galgenwaard. FC Utrecht en ADO Den Haag delen de punten na een enerverende 2de helft en volgende week staat er opnieuw een mooie wedstrijd voor ADO Den Haag te wachten. Dan is de ploeg die eerder dit seizoen in de Groffert met 4-1 te sterk was NEC de tegenstander, thuis in het eigen Kyocera stadion.

P1360919-BorderMaker
Karakteristiek:
Scoreverloop FC Utrecht 2-2 ADO Den Haag: 1-0 Sébastien Haller ’23, 2-0 Ruud Boymans ’43, 2-1 Danny Bakker ’48, 2-2 Mike Havenaar ’63.
Gele kaarten: Rico Strieder, Ruben Ligeon (FC Utrecht), Aaron Meijers, Wilfried Kanon, Tom Beugelsdijk, Kyle Ebecilio (ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Toeschouwers: 14.164.
Opstellingen:
Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Timo Letschert (Ruben Ligeon ’14), Chris Kum; Bart Ramselaar, Rico Strieder, Willem Janssen (Nacer Barazite ’72), Andreas Ludwig; Sébastien Haller, Ruud Boymans.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon (Gianni Zuiverloon ’85), Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Ruben Schaken ’62), Timothy Derijck, Kevin Jansen, Danny Bakker (Kyle Ebecilio ’74); Édouard Duplan, Mike Havenaar.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *