Strijdvaardig ADO laat onderuit op bezoek bij PSV

ADO Den Haag heeft in de uitwedstrijd bij PSV geen puntje(s) mee kunnen nemen naar Den Haag. In een duel waarin ADO Den Haag lang de 0 hield en zelf hier en daar ook kansjes creëerde ging het uiteindelijk toch onderuit in het Philips Stadion in Eindhoven.

P1340870-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het verloren thuisduel tegen PEC Zwolle. Tyronne Ebuehi en Kyle Ebecilio hebben een plaats in de basis en hun spelen voor de geschorste Aaron Meijers, hij ontving tegen PEC Zwolle zijn 5de gele kaart van het seizoen, en Ludcinio Marengo die gepasseerd is.

P1340682-BorderMaker
En bij thuisploeg PSV 1 wijziging ten opzichte van het 0-0 gelijkspel van afgelopen woensdag in de Champions League tegen Atletico Madrid. Topscoorder Luuk de Jong keert terug in de basis en dat gaat ten koste van Ludciano Narsingh.

P1340887-BorderMaker
Als je zegt ADOPSV of PSVADO dan gaat menig Haags hart sneller kloppen want dan wordt al snel teruggedacht aan de overwinning in 2011 met 0-1 in de blessuretijd door het doelpunt van Wesley Verhoek, of de hakbal van Martin Hansen de eerste wedstrijd van het huidige seizoen waarmee die ook in de blessure tijd de gelijkmaker maakte. Maar de huidige realiteit zegt helaas anders want ADO heeft sinds dat doelpunt van Wesley Verhoek al niet meer gescoord in Eindhoven en dus staat er vandaag een mooie uitdaging voor de boeg om dat negatieve statistiek vandaag te doorbreken alleen de eerste echte kans is voor de thuisploeg. Jurgen Locadia geeft vanaf rechts een voorzet richting Marco van Ginkel, van Ginkel legt de bal vervolgens via de knie naar Luuk de Jong, de Jong weet die bal wel voorbij doelman Martin Hansen te krijgen alleen Dion Malone staat nog op de doellijn en die zocht ervoor dat de poging van de Jong niet in maar naast het doel gaat. Maar PSV blijft doordrukken en in de 22ste minuut zijn ze opnieuw dicht bij een openingstreffer. Uit een hoekschop van Davy Propper beland de bal bij Hector Moreno en de Mexicaanse verdediger van PSV knalt de bal vanaf 5 meter met links tegen de lat aan. Maar ook ADO zoekt hier en daar de aanval met een steekbal van Kevin Jansen naar Édouard Duplan, Duplan die in eerste instantie Moreno te snel af maar dan toch moet terugleggen omdat Hector Moreno het nog kan herstellen, Duplan legt de bal vervolgens terug op Dion Malone alleen de poging van Malone vliegt vervolgens vanaf 16 meter hoog de tribunes in. in de 2de minuut van de blessure tijd voor rust is PSV nog gevaarlijk. Kyle Ebecilio ziet Davy Propper over het hoofd op de rechterkant waardoor hij hem simpel in de voeten speelt van de 24 jarige Arnhemmer, Propper die vervolgens vanaf randje 16 meter gebied uithaalt maar Martin Hansen weet zijn poging onschadelijk te maken, de bal wordt vervolgens meteen lang gespeeld door Tyronne Ebuehi op Mike Havenaar, Havenaar weet de bal met ze kop bij Édouard Duplan te krijgen en zo kan ADO vlak voor rust nog gevaarlijk worden, Duplan geeft vervolgens een steekbal op Mike Havenaar die op randje 16 meter gebied staat, Havenaar schiet hij ADO voor rust nog op een 0-1 voorsprong?! Neeee want de poging van Havenaar vliegt langs het doel van PSV doelman Jeroen Zoet en zo gaan we dus rusten met de beruchte brilstand 0-0.

P1340807-BorderMaker
De 2de helft dan een kwartiertje onderweg als Hector Moreno de bal op de borst geeft bij Luuk de Jong, de Jong kopt de bal vervolgens voor de voeten van Gastón Pereiro die op randje 16 meter gebied de bal weer met een lobje terug wil geven aan Luuk de Jong maar daar zit Tom Beugelsdijk tussen alleen Beugelsdijk raakt die bal maar half waardoor die in de lucht blijft en de Jong meteen uit de lucht besluit te schieten en de poging van de Jong gaat maar net voorlangs bij het doel van Martin Hansen. In de 72ste minuut dan vrije trap van Andrés Guardado, die beland op de vuisten van Martin Hansen maar de bal beland voor de voeten van Jurgen Locadia op het randje 16 meter gebied, die besluit meteen uit te halen en omdat ADO heel langzaam vanaf het eigen doel loopt is het heel moeilijk te zien en te beoordelen of Marco van Ginkel net wel of net niet buitenspel staat maar scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistent zeggen van niet en dan is het 1-0 want Marco van Ginkel hakt de bal van 4 meter afstand langs doelman Martin Hansen in het Haagse doel. ADO dan meteen met het andwoordt. Een lange bal van Danny Bakker komt op het hoofd van Tom Beugelsdijk die in het Eindhovense 16 meter gebied staat en hem met ze hoofd terug legt op Édouard Duplan vervolgens, Duplan die de bal vervolgens met links op doel schiet alleen zijn poging gaat in het zijnet. 8 minuten voor tijd dan een vrije trap voor PSV op ongeveer de middenlijn van Andrés Guardado, die speelt de bal lang op Luuk de Jong die de Haagse verdediging te slim af is door het 16 meter gebied in te lopen, de bal op ze borst aan te nemen, Gianni Zuiverloon probeert dat nog te herstellen maar de Jong kan de bal alsnog langs doelman Martin Hansen  tikken en dan is het 2-0 en is het eigenlijk wel gedaan. ADO Den Haag verliest met 2-0 op bezoek bij PSV.
Karakteristiek:
Scoreverloop PSV 2-0 ADO Den Haag: 1-0 Marco van Ginkel ’72 (assist: Jurgen Locadia), 2-0 Luuk de Jong ’82 (Andrés Guardado).
Gele kaarten: Santiago Arias, Jetro Willems (beiden PSV), Dion Malone, Kyle Ebecilio, Timothy Derijck, Tyronne Ebuehi, Danny Bakker (allen ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Toeschouwers: 33.500.

Opstellingen:
Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, Jetro Willems (Joshua Brenet ’70); Davy Pröpper, Andrés Guardado, Marco van Ginkel; Maxime Lestienne (Gastón Pereiro ’70), Luuk de Jong, Jürgen Locadia (Nicolas Isimat-Mirin ’85).

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor (Gianni Zuiverloon ’75), Tom Beugelsdijk, Tyronne Ebuehi; Kevin Jansen, Timothy Derijck (Ludcinio Marengo ’83), Danny Bakker, Kyle Ebecilio (Ruben Schaken ’64); Mike Havenaar, Édouard Duplan.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *