ADO Den Haag speelt gelijk tegen Roda JC

ADO Den Haag heeft voor de 9de keer dit seizoen een gelijkspel behaalt. Nadat eerder in Kerkrade bij en tegen Roda JC de punten werden gedeeld was het in het Haagse Kyocera Stadion het zelfde geval 2-2.

P1320819-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het gewonnen uitduel tegen Feyenoord. Édouard Duplan keert terug van een schorsing waardoor Ludcinio Marengo weer genoegen moet nemen met een plek op de bank. En ook nieuweling Kyle Ebecilio moet dus genoegen nemen met een plek op de bank, hij wordt sinds begin deze week tot het einde van dit seizoen gehuurd van het Engelse Nottingham Forest. De rechtsbenige verdedigende middenvelder staat eigenlijk onder contract bij FC Twente maar omdat de Engelsen (die hem huurde van FC Twente tot het einde van het seizoen) van hem af wilden en de volledige huursom hebben betaalt aan de Tukkers verhuren zij hem door aan ADO Den Haag.

P1320734-BorderMaker
En ook bij de bezoekers uit Limburg 1 wijziging ten opzichte van het laatste duel. Oud ADO spits Mike van Duinen maakt zijn basisdebuut voor de ploeg van Darije Kalezic, Mike van Duinen speelde 117 wedstrijden in het Haagse shirt en hij wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van het Duitse Fortuna Düsseldorf, hij speelt in plaats van FC Utrecht huurling Kristoffer Peterson. Naast Mike van Duinen speelt nog een andere oud ADO spits. Rydell Poepon, Poepon speelde 1 seizoen in het geel groen en hij kwam deze winter over van het Azerbeidzjaanse FK Qarabağ.

P1320863-BorderMaker
De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor oud ADO topman Paul Beijersbergen, hij overleed afgelopen Dinsdag na een Auto ongeluk en werd slechts 49 jaar en om die reden speelt ADO ook met rouwbanden. Na een rustige openingsfase met nauwelijks echte kansen is het na 20 minuten de van Apollon Limassol overgekomen Spaanse Roda middenvelder Marcos Gullón, die de bal vrij zacht terug speelt op doelman Benjamin van Leer waardoor Ruben Schaken er bijna tussen zit maar van Leer kan de bal nog maar net wegwerken waardoor deze op ongeveer 25 meter van het Limburgse doel in de voeten komt bij Kevin Jansen, Jansen die twijfelt geen moment en haalt meteen uit EN DAN IS HET OOK AL METEEN RAAK! KEVIN JANSEN MET ZIJN 4DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN EN HIJ SCHIET ADO DEN HAAG OP EEN 1-0 VOORSPRONG! En ondanks dat er totaal geen echte kansen zijn in de 1ste helft wordt het opslag van rust toch nog 1-1. Na een voorzet van de man die ook al de 1-0 inleiden Marcos Gullón is het Vito Wormgoor die de bal laat gaan omdat die denkt dat Martin Hansen de bal wel kan pakken, maar achter Vito Wormgoor loopt Tom van Hyfte en zo kan de Belg Roda vlak voor rust simpel op gelijke hoogte schieten 1-1.

P1320581-BorderMaker
Na 7 minuten voetballen in de 2de helft is het de van het Belgische Standard Luik gehuurde Kazachstaans international Georgi Zhukov die een overtreding maakt op Édouard Duplan op de linker zijlijn ter hoogte van het 16 meter gebied, de vrije trap die volgt wordt genomen door Duplan zelf, Duplan die geeft de bal voor en komt op het hoofd van Timothy Derijck EN DAN IS HET ALWEER 2-1! ÉDOUARD DUPLAN MET ZIJN 9DE ASSIST VAN DIT SEIZOEN EN TIMOTHY DERIJCK KOPT MET ZIJN 2DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN ADO DEN HAAG WEER TERUG OP VOORSPRONG! En na dit doelpunt lijkt de wedstrijd een beetje open gebroken want een kleine 5 minuten later is het Édouard Duplan die met een technisch hoogbegaafde actie op de linkerkant 3 Roda spelers uitspeelt en met een steekbal de mee opgekomen Aaron Meijers kan wegsturen, de voorzet vervolgens van Aaron Meijers gaat naar Kevin Jansen die op het randje van het 16 meter gebied staat en die vervolgens besluit uit te halen alleen de uithaal van Kevin Jansen gaat hard tegen het voorhoofd van Arjan Swinkels. In de 63ste minuut een vrije schop van ADO jeugdproduct Hicham Faik hij geeft de bal voor op het hoofd van de deze winter van Konyaspor overgekomen verdedigende middenvelder Uğur İnceman, en de kopbal van İnceman gaat via de bovenkant van de lat over het doel bij Martin Hansen. 19 minuten voor tijd is het de van FC Utrecht gehuurde Zweed Kristoffer Peterson die in de ploeg is gekomen voor Zhukov die de bal tikt naar Mike van Duinen in het Haagse 16 meter gebied, van Duinen draait vervolgens weg bij Vito Wormgoor en schiet meteen op doel maar daar staat Tom beugelsdijk in de baan van het schot om de uithaal van van Duinen onschadelijk te maken. 9 minuten voor tijd is het Peterson met een actie die begint ter hoogte van de middenlijn, vervolgens gaat hij naar binnen en besluit hij op zo´n 23 meter van het doel van Martin Hansen uit te halen en hij schiet de bal hoog in de rechterhoek waardoor Martin Hansen kansloos is Roda weer op gelijke hoogte staat 2-2. 6 minuten voor tijd is het een voorzet van Édouard Duplan die wordt weggekopt door Rydell Poepon, vervolgens kan Roda counteren via de begin dit seizoen van Standard Luik overgekomen 20 jarige aanvaller Maecky Ngombo, Ngombo die ter hoogte van de middenlijn de bal in de loopt geeft bij Rydell Poepon die vervolgens 1 op 1 met Martin Hansen kan doorlopen, Poepon zet hij Roda 6 minuten voor tijd op voorsprong? Nee want zoals wel vaker laat Martin Hansen zien dat het een prima sluitpost is en hij stopt de poging van Rydell Poepon. In de lange bal die volgt is het Mike Havenaar die het duel wint van zijn tegenstander en de bal kan meegeven aan Édouard Duplan, Duplan, Schiet hij ADO naar de overwinning! Duplaaannn!!! Neeeee want  de poging van Duplan wordt uit de lange hoek gebokst door Roda doelman Benjamin van Leer, maar de rebount komt voor de voeten van invaller Ludcinio Marengo Marengoooo!!! Neeeee!! Want hij kan de bal niet goed raken waardoor van Leer de bal met ze voeten kan stoppen en waardoor die vervolgens weggewerkt kan worden. 2 minuten voor tijd dan de vrije schop van Hicham Faik komt op het hoofd van Rydell Poepon wordt gestopt door Martin Hansen, Poepon die vervolgens snel weer in balbezit komt maar omdat er veel Haagse verdedigers staan moet die eerst nog een hele hoop draai werk doen Poepon maakt na 11 seizoenen profvoetbal hij zijn eerste doelpunt ooit in het Kyocera Stadion en zorgt hij dan alsnog voor een winnaar deze avond? Nee ook niet want de poging van Rydell Poepon gaat naast het doel van Martin Hansen en zo spelen ADO Den Haag en Roda JC na een boeiende slotfase met 2-2 gelijk in het Haagse Kyocera Stadion.
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 2-2 Roda JC: 1-0 Kevin Jansen ’20, 1-1 Tom Van Hyfte ’45, 2-1 Timothy Derijck ’53, 2-2 Kristoffer Peterson ’81.
Gele kaarten: Vito Wormgoor, Kevin Jansen (ADO Den Haag), Marcos Gullón, Uğur İnceman (Roda JC).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Toeschouwers: 11.349.

Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen: Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers: Kevin Jansen (Kyle Ebecilio ’73), Timothy Derijck, Edouard Duplan, Danny Bakker (Giovanni Korte ’87): Ruben Schaken (Ludcinio Marengo ’78), Mike Havenaar.

Opstelling Roda JC: Benjamin van Leer: Martin Milec (Maecky Ngombo ’77), Jordy Buijs, Arjan Swinkels, Ard van Peppen (Hicham Faik ’42): Marcos Gullón, Georgi Zhukov (Kristoffer Peterson ’69), Tom van Hyfte, Uğur İnceman: Rydell Poepon, Mike van Duinen.

Tekst: Thomas Eblé

Foto´s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *