ADO Den Haag op spectaculaire wijze langs Excelsior

ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior net als vorig seizoen op spectaculaire wijze naar zich toe weten te trekken. Hoe dat gebeurden ga ik nog niet in detail zeggen want dat is eigenlijk te mooi om in een beschrijving voor te zetten maar de 90 supporters die in de stromende regen gebruikmaakte van de fietscombi werden dubbel en dwars beloond.

P1330092-BorderMaker
Bij thuisclub Excelsior 1 wijziging ten opzichte van het doelpuntloze gelijke spel van vorige week tegen Willem II. Kevin Vermeulen krijgt van trainer Alfons Groenendijk een basisplek toebedeelt en hij speelt ten koste van Jeff Stans.
En ook bij ADO 1 wijziging, Dion Malone start in de basis hij speelt in plaats van Gianni Zuiverloon die teveel last had van een kuitblessure.

P1330171-BorderMaker
ADO Den Haag wil zich herstellen van het zure 3-3 gelijkspel van eerder dit seizoen thuis tegen Excelsior, en het begint goed want in de 9de minuut is het Édouard Duplan die de bal via een steekbal van Aaron Meijers ontvangt ter hoogte van de achterlijn maar met een slimme schijnbeweging 2 Kralingse verdedigers van zich afschud, Duplan die vervolgens naar binnen komt en kiest voor een lage voorzet richting Mike Havenaar maar die weet Henrico Drost nog te blokken MAAR IN DE REBOUND IS HET WEL RAAK EN DAN IS HET KEVIN JANSEN DIE ZIJN 5DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN BINNENSCHIET! EEN GOEIE ACTIE VAN DUPLAN, EEN LAGE VOORZET VERVOLGENS DIE GEBLOKT WORDT DOOR HENRICO DROST, DAN VALT DE BAL PRECIES VOOR DE VOETEN VAN KEVIN JANSEN EN HIJ ZET ADO TEGEN DE CLUB AAN WIE DIE DOOR FEYENOORD EEN JAARTJE VERHUURT IS GEWEEST OP EEN 0-1 VOORSPRONG! En na 12 minuten ontwikkeld de wedstrijd zich verder in het voordeel van ADO. Na een hoekschop van Édouard Duplan is het Excelsior doelman Filip Kurto die de bal weet weg te boxen maar hij raakt daarbij geblesseerd aan ze enkel en moet vervangen worden door de Belg Tom Muyters, en ook Bradley Kuwas die eerder in de wedstrijd naar de grond ging moet vervangen worden hij wordt vervangen door oud ADO speler Stanley Elbers. Maar dat speelt blijkbaar geen parten voor Excelsior want in de 24ste minuut is het alweer 1-1. Nadat Excelsior eerder al gevaarlijk was met Stanley Elbers toen wist Hansen nog te redden is het nu een actie van Adil Auassar over de linkerkant, vervolgens geeft hij de bal precies op maat richting de eerste paal en daar is Tom van Weert die de voorzet van Auassar kan binnenglijden. En hiermee maakt hij niet alleen ze eerste goal weer sinds 5 december 2015, hij zet zijn ploeg ook op gelijke hoogte 1-1.

P1330209-BorderMaker
In de 2de helft is het eerste hectische moment 22 minuten voor tijd met een vrije trap van Édouard Duplan die wordt weg gekopt door Khalid Karami, vervolgens ken Auassar er aan de linkerkant mee vandoor en Auassar is snel, Auassar ziet aan de rechterkant van het veld Stanley Elbers meegelopen, Elbers die legt hem gelijk klaar voor Excelsior topscoorder Tom van Weert en dan is het ook gelijk 2-1. Een vlijmscherpe counter van Excelsior over 4 schijven en 22 minuten voor tijd staat de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. En dan het Haags kwartiertje kiest trainer Henk Fraser voor een alles of niets offensief hij haalt Vito Wormgoor naar de kant en hij kiest voor de 18 jarige debuterende A1 spits Dennis van der Heijden.

P1330411-BorderMaker

Een kleine 30 seconden later is het Tom Beugelsdijk met de lange bal richting Mike Havenaar, Havenaar ja die schoudert die bal door in feiten en dan valt die bal voor de voeten van Dennis van der Heijden, van der Heijden moeilijke hoek! JAAAAAAAA HIJ DOET HET TOCH EN WAT EEN DROOMDEBUUT VOOR DENNIS VAN DER HEIJDEN WANT HIJ ZET ADO OP BEZOEK BIJ EXCELSIOR OP GELIJKE HOOGTE! NA EEN LANGE BAL VAN TOM BEUGELSDIJK IS HET MIKE HAVENAAR DIE DE BAL VIA ZIJN LINKERSCHOUDER DOOR SCHOUDERT OP DENNIS VAN DER HEIJDEN, DAN LIJKT DE HOEK LASTIG VANAF DE LINKERKANT MAAR DENNIS VAN DER HEIJDEN KNALT DE BAL GEWOON MET LINKS ACHTER EXCELSIOR DOELMAN TOM MUYTERS EN DAN IS HET 2-2!

P1330419-BorderMaker

4 minuten voor tijd wordt de bal nogmaals lang gespeeld ditmaal door Kevin Jansen, die bal wordt doorgekopt door Dennis van der Heijden en komt bij Mike Havenaar, Havenaar kopt hem op zijn beurt weer door op de doorgelopen van der Heijden EN DAN STAAT VAN DER HEIJDEN OOG IN OOG MET DE KEEPER, VAN DER HEIJDEN WORDT HET DAN NOG MOOIER??!! JAAAAAAAAAAAAAAAAJAJAJAJAJAJAJAAJAJAJAAAAAAAA WANT DENNIS VAN DER HEIJDEN KNALT DE BAL DITMAAL MET ZE RECHTERBEEN ACHTER DOELMAN MUYERS EN DAN STAAT ADO DEN HAAG 4 MUNTEN VOOR HET EINDE OP EEN 2-3 VOORSPRONG DENNIS VAN DER HEIJDEN! JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

P1330455-BorderMaker

En ADO blijft gewoon doordrukken want in de 89ste minuut is het de in de rust ingevallen Marengo, Marengo komt naar binnen en besluit uit te halen maar zijn poging kan maar net verwerkt worden tot een hoekschop door Muyters. De hoekschop vervolgens van Édouard Duplan EN DAN IS HET DEFINITIEF GEDAAN WANT MIKE HAVENAAR KOPT DE HOEKSCHOP VAN DUPLAN IN DE LANGE HOEK EN MAAKT MIKE HAVENAAR NAAST DE 2-4 OOK ZIJN 12DE EREDIVISIE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN ALWEER! EN VORIGE WEEK MELDE IK DAT DUPLAN VORIGE WEEK ZIJN 9DE ASSIST LEVERDE MAAR DAAR WIL IK NU OP TERUG KOMEN WANT DEZE HOEKSCHOP IS ZIJN 9DE ASSIST VAN HET SEIZOEN MAAR WAT MAAKT HET OOK UIT WANT ADO KNOKT ZICH OP BEZOEK IN STADION WOUDESTEIN TEGEN EXCELSIOR VAN EEN 2-1 ACHTERSTAND NAAR EEN 2-4 OVERWINNING EN DAT ALLEMAAL IN HET HAAGS KWARTIERTJE!

P1330474-BorderMaker
Karakteristiek:
Scoreverloop Excelsior 2-4 ADO Den Haag: 0-1 Kevin Jansen´9 (rebound), 1-1 Tom van Weert ’24 (Assist: Adil Auassar), 2-1 Tom van Weert ’68 (Adil Auassar), 2-2 Dennis van der Heijden ’78 (Mike Havenaar), 2-3 Dennis van der Heijden ’86 (Mike Havenaar), 2-4 Mike Havenaar ’89 (Édouard Duplan).
Gele kaarten: Luigi Bruins, Kevin Vermeulen (Excelsior), Édouard Duplan (ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Ed Janssen.
Toeschouwers: 3.519.

Opstellingen:
Opstelling Excelsior: Filip Kurto (Tom Muyters ’12); Daan Bovenberg, Sander Fischer, Henrico Drost, Khalid Karami; Luigi Bruins (Daryl van Mieghem ’86), Rick Kruys, Kevin Vermeulen; Brandley Kuwas (Stanley Elbers ’12), Tom van Weert, Adil Auassar.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor (Dennis van der Heijden ´77), Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Timothy Derijck (Kyle Ebecilio ´70), Danny Bakker; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo ´46), Mike Havenaar, Édouard Duplan.

Tekst: Thomas Eblé

Foto´s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *