ADO Den Haag bezorgt Feyenoord historische nederlaag

ADO Den Haag heeft ook het 2de duel tegen Feyenoord dit seizoen weten te winnen. Waar eerder dit in het eigen Kyocera Stadion Feyenoord met 1-0 werd verslagen, was de geel groene trots ditmaal in een uitverkochte Kuip met 0-2 te sterk voor de Rotterdammers die hiermee hun 5de nederlaag oprij leden, iets wat nog nooit eerder is gebeurt in de geschiedenis van de club uit Rotterdam zuid.

P1320208-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 3 wijzigingen ten opzichte van het verloren midweekse treffen tegen De Graafschap: Vito Wormgoor en Aaron Meijers keren weer terug in de basis 11, Daardoor moeten Dion Malone en Wilfried Kanon weer genoegen nemen met een plek op de bank. En de Franse assistenkoning van ADO Den Haag Édouard Duplan is geschorst en voor hem speelt de man die afgelopen zomer overkwam van FC Volendam Ludcinio Marengo.

P1310738-BorderMaker
En bij thuisclub Feyenoord paniek na 4 nederlagen oprij en daarom wijzigt trainer Giovanni van Bronckhorst zijn elftal op 3 plaatsen ten opzichte van het verloren thuisduel tegen SC Heerenveen eerder deze week: Miquel Nelom moet genoegen nemen met een plaats op de bank en voor hem speelt Eric Fernando Botteghin, oud-ADO spits Michiel Kramer is geblesseerd voor hem speelt Bilal Başaçikoğlu, en Marko Vejinovic is gepasseerd en voor hem speelt de Zweed Simon Gustafson.

P1310822-BorderMaker
Feyenoord – ADO en ADO – Feyenoord altijd beladen en speciale duels en dat lijkt ook nu weer te gaan gebeuren want het eerste moment waarbij het publiek op de stoeltjes kan gaan staan is al na 4 minuten voetballen als Kevin Jansen een vrije schop neemt op de helft van de helft, die beland op het hoofd van Tonny Vilhena en die denkt de bal terug te kunnen koppen, dat zelfde denkt aanvoerder Dirk Kuijt alleen op het moment dat hij die bal terug wil koppen besluit Kenneth Vermeer om uit zijn doel te komen waardoor de situatie gevaarlijk werd maar Kenneth Vermeer kan maar net voorkomen dat Dirk Kuijt al vroeg zijn eigen doelman verschalkt maar 20 seconden later is het weer bijna 0-1, na een voorzet van Ruben Schaken valt de bal precies goed voor de opgekomen linksback Aaron Meijers die op ongeveer 5 meter links van het Rotterdamse doelstaat en de bal meteen uit de lucht besluit te nemen alleen zijn poging gaat maar net voorlangs. In de 22ste minuut is het een terugspeelbal van Aaron Meijers deze wordt niet goed geraakt door Martin Hansen  waardoor de bal op de borst beland bij Dirk Kuijt op zo’n 25/30 meter van het doel waarna Kuijt besluit een stiftje te doen in de richting van Bilal Başaçikoğlu, Başaçikoğlu die de bal op randje 16 op ze borst aanneemt waarna die opendraait, alleen de poging die de Turks/Nederlandse buitenspeler vervolgens doet is niet overtuigend waardoor Martin Hansen de bal makkelijk kan oppakken. 4 minuten voor rust is het Gianni Zuiverloon met een goeie voorzet bij de 2de paal, precies op het hoofd van spits Mike Havenaar die de bal voor het doel besluit te koppen want daar loopt Kevin Jansen EN HIJ KOPT ADO DEN HAAG OP EEN 0-1 VOORSPRONG! NOTA BENE DE MAN DIE 11 JAAR IN DE JEUGD VAN FEYENOORD SPEELDE LAAT HIER DEN HAAG EN HET UITVAK MET DAARIN 850 MEEGEREISDE HAGENEZEN ONTPLOFFEN!

 

P1320019-BorderMakerMaar Feyenoord probeert nog voor de rust de stand gelijk te trekken en probeert dat via een vrije schop van Tonny Vilhena, Vilhena geeft de bal vanaf de linkerkant voor, de voorzet van Tonny Vilhena beland op het hoofd van de 35 jarige Dirk Kuijt alleen hij weet de bal niet tussen de palen te krijgen waardoor ADO dus met een 0-1 voorsprong de rust in gaat.

P1310896-BorderMaker
De 2de helft is 14 minuten bezig als Danny Bakker de bal uit een kaats met Ruben Schaken een steekbal kan leveren aan Gianni Zuiverloon, die steekbal wordt nog is aangeraakt door Feyenoord speler Eljero Elia waardoor Gianni Zuiverloon eigenlijk zo 1 op 1 kan doorlopen op Kenneth Vermeer Gianni Zuiverloon tekent hij voor de 0-2?? JAAAAAAAAAAAA GIANNI ZUIVERLOON DOET HET DE GEBOREN ROTTERDAMMER IN HAAGSE DIENST VERDUBBELT DE SCORE! EN JA OOK HIJ HEEFT BIJ FEYENOORD IN DE JEUGD GEVOETBALD, 13 JAAR SPEELDE HIJ MAAR LIEFST IN HET ROOD WITTE SHIRT EN HIJ DOMPELT ROTTERDAM EN FEYENOORD IN ROUW DOOR HIER ADO DEN HAAG MET ZIJN 2DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN OP EEN HEERLIJKE 0-2 VOORSPRONG TE SCHIETEN GIANNI ZUIVERLOON! Na de 0-2 probeert Feyenoord het met een paar afstand schotjes van El Ahmadi en Gustafson maar het gevaarlijkst zijn ze 7 minuten voor tijd als uit een voorzet van de ene Hagenees Elia op het hoofd komt van de andere Hagenees Anass Achahbar alleen op de kopbal van Achahbar weet Martin Hansen naast te tikken en de hoekschop die volgt wordt ook nog gevaarlijk als de bal op het hoofd bij de ingevallen Sven van Beek beland MAAR VERDER KOMT ADO DEN HAAG NIET MEER IN GEVAAR EN HEEFT HET DIT SEIZOEN MAAR 3 SCHOTEN OP DOEL NODIG IN 2 WEDSTRIJDEN OM FEYENOORD 2 KEER TE VERSLAAN! WAT EEN HEERLIJKE OVERWINNING UIT OP BEZOEK IN DE KUIP BIJ FEYENOORD ROTTERDAM 0-2!
Karakteristiek:
Scoreverloop Feyenoord 0-2 ADO Den Haag: 0-1 Kevin Jansen ’41, 0-2 Gianni Zuiverloon ’59.

Gele kaart(en): Bilal Başaçikoğlu, Karim El Ahmadi (Feyenoord), Gianni Zuiverloon, Ludcinio Marengo (ADO Den Haag).

Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Toeschouwers: 47.500.

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp, Eric Botteghin (Sven van Beek ’67), Jan-Arie van der Heijden, Terrence Kongolo; Karim El Ahmadi, Simon Gustafson (Marko Vejinovic ’74), Tonny Vilhena; Bilal Başaçikoğlu (Anass Achahbar ’62), Dirk Kuyt, Eljero Elia.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon (Dion Malone ’76), Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers (Wilfried Kanon ’87); Kevin Jansen, Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken, Mike Havenaar, Ludcinio Marengo (Giovanni Korte ’74).
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *