ADO Den Haag verliest thuis nipt van 020.

ADO Den Haag heeft de zoals sommigen het noemen “de wedstrijd van het jaar” niet kunnen winnen. In het eigen Kyocera Stadion was 020 met 0-1 te sterk voor de geel groene trots.

P1300628-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van het laatste duel voor de winterstop tegen SC Heerenveen, Mike Havenaar keert terug van een blessure en daardoor mag Thomas Kristensen weer plaatsnemen op de bank en Wilfried Kanon speelt sinds 21 februari 2015 weer een officiële wedstrijd in het eerste elftal, hij speelt voor de geblesseerde Aaron Meijers.

P1300677-BorderMaker
En bij de bezoekers ook 2 wijzigingen, aanvoerder Davy Klaassen is geblesseerd voor hem in de plaats speelt Donny van de Beek en Anwar el Ghazi begint op de bank voor hem speelt de Duitser Amin Younes.
ADO Den Haag doet er natuurlijk alles aan om de goeie lijn van voor de winterstop door te trekken en het begin is goed want na 7 minuten voetbal legt Mike Havenaar de bal klaar op randje 16 meter gebied voor Édouard Duplan  alleen de poging van Duplan gaat net naast. Maar de eerste kans voor de bezoekers is meteen een doelpunt. Na 21 minuten voetballen is het Joël Veltman met de steekbal deze wordt meegenomen door Amin Younes die vervolgens Vito Wormgoor uitkapt en de bal door de benen van Martin Hansen speelt en zo komen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. 12 minuten later is het weer ADO dat de klok slaat, Na een vrije trap van Édouard Duplan valt de bal via een scrimmage voor de voeten van Ruben Schaken die meteen besluit uit te halen. Maar zijn poging gaat net als de uithaal van Duplan eerder deze wedstrijd net naast.

P1300811-BorderMaker
Het eerste hectische moment in de 2de helft is na zo’n 11 minuten. Na een lange bal van Martin Hansen wordt deze door alles en iedereen gemist alleen Ruben Schaken gaat erachteraan maar omdat 020 doelman Jasper Cillessen uitkomt en net iets eerder bij de bal is schopt Schaken in plaats van tegen de bal tegen het hoofd van Cillessen schopt waardoor Cillessen even bewusteloos raakt maar na enige verzorging weer verder kan. 20 minuten voor tijd is er een scherpe voorzet van Édouard Duplan zo scherp dat Jasper Cillessen de bal alleen maar overtikken waarna de arbitrage heel bizar een achterbal geeft en dus is het gevaar van ADO geweken door de arbitrage. 10 minuten voor tijd is de grootste kans van de wedstrijd voor Mike Havenaar. Omdat Nemanja Gudelj de bal omhoog in plaats van wegkopt staat Mike Havenaar op ongeveer 6 meter van het doel vrij voor Cillessen alleen de Japanse topscoorder van ADO schikt schijnbaar van de kans en hij kopt de bal in de handen van de 020 doelman. 6 minuten voor tijd is 020 nog dichtbij de 0-2. Na een steekbal van Riechedly Bazoer is het Anwar el Ghazi die Wilfried Kanon uitkapt en de bal inlevert bij Viktor Fischer op zo’n 15 meter van het Haagse doel alleen de Deense vleugelspeler van 020 schiet de bal voorlangs bij doelman Hansen. Maar ADO blijft natuurlijk nog vechter voor wat ze waard zijn en in de blessuretijd zijn Kevin Jansen en Timothy Derijck nog dichtbij de gelijkmaker maar het mocht niet baten en zo verliest ADO Den Haag voor de 2de keer dit seizoen een thuiswedstrijd. Nadat eerder dit seizoen Heracles met minimale cijfers te sterk was is het ditmaal de aartsrivaal 020.
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 0-1 020: 0-1 Amin Younes’21.
Gele kaarten: Ruben Schaken, Mike Havenaar, Danny Bakker (ADO Den Haag), Riechedly Bazoer (020).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Pol van Boekel.
Toeschouwers: 14.561.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor (Dion Malone’85), Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon; Kevin Jansen, Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo’65), Mike Havenaar, Édouard Duplan.

Opstelling 020: Jasper Cillessen; Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, Donny van de Beek (Daley Sinkgraven’82), Nemanja Gudelj; Viktor Fischer, Arek Milik (Anwar El Ghazi’83), Amin Younes (Lasse Schöne’87).

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *