ADO Den Haag lijdt zure nederlaag op bezoek in Stadion De Vijverberg

ADO Den Haag heeft in de eerste uitwedstrijd van 2016 geen 3 punten mee terug naar Den Haag weten te nemen. In een regenachtig Doetinchem was thuisclub De Graafschap met 3-1 te sterk voor de ploeg van Henk Fraser.

P1310700-BorderMaker
Bij “de superboeren” 2 wijzigingen ten opzichte van het 2-1 verloren uitduel tegen Heracles Almelo. De van FC Utrecht gehuurde Mark Diemers maakt zijn thuisdebuut hij speelt voor Lion Kaak en Andrew Driver stond voor de wedstrijd in de file, daardoor kwam hij te laat tijdens de wedstrijdbespreking en om die reden kiest trainer Jan Vreman voor de Hongaar Kristopher Vida.
En bij ADO Den Haag geen wijzigingen ten opzichte van het 2-1 gewonnen thuisduel tegen SC Cambuur Leeuwarden dus met de Ivoriaan Wilfried Kanon in de basis, Aaron Meijers is inmiddels weer fit na een blessure maar hij moet genoegen nemen met een plek op de bank en verder is Vito Wormgoor nog altijd ziek.

P1310626-BorderMaker
Bij ADO Den Haag gaan ze op jacht naar de eerste overwinning sinds 28 augustus 2011 in Doetinchem, toentertijd wonnen de Hagenezen met 0-3 door doelpunten van Aleksandr Radosavljevic, Wesley Verhoek en Mike van Duinen en ADO begint goed want in de 9de is er een hoekschop van Édouard Duplan deze komt op knie hoogte en wordt door alles en iedereen gemist MAAR BIJ DE 2DE PAAL IS HET MIKE HAVENAAR DIE DE BAL BINNEN GLIJD! EN NAAST DAT HIJ ZIJN 100STE EREDIVISIE WEDSTRIJD IN ZIJN CARRIÈRE SPEELT EN ADO OP 0-1 VOORSPRONG ZET IS DIT ZIJN 100STE GOAL IN ZE CARRIÈRE! De Graafschap vervolgens na 17 minuten voetballen, actie van Cas Peters over de linkerkant legt de bal terug vervolgens op randje 16 op Bryan Smeets maar zijn inzet gaat naast het doel van Martin Hansen. 26 minuten gespeeld opnieuw De Graafschap met Kristopher Vida geeft een steekbal naar de rechterkant daar loopt de belg Karim Tarfi die vervolgens voor een lage voorzet kiest en die lage voorzet wordt geraakt door spits Vincent Vermeij en gaat maar net voor het Haagse doel langs. 8 minuten voor rust is het weer ADO dat van zich laat horen met Ruben Schaken hij geeft een voorzet richting de 2de paal naar Mike Havenaar die vervolgens de bal weer richting de 1ste paal kopt en daar kan die nog maar net worden weggewerkt door Ted van de Pavert de aanvoerder van de Achterhoekers.

P1310559-BorderMaker

3 minuten na rust eigenlijk meteen een hectische fase voor ADO allereerst een vrije trap van Karim Tarfi die beland op de vuisten bij Martin Hansen vervolgens blijft De Graafschap in balbezit omdat ADO hem niet goed kan wegwerken op de rechterflank met Ted van de Pavert die de bal met een hakje door de benen van Mike Havenaar schiet waarna hij de bal voor het doel slingert en ADO de bal weer niet goed weg kan werken en de bal via Çiçek bij Smeets op de linkerflank terecht komt die besluit hem ook weer voor te geven en deze voorzet weet Martin Hansen wel te klemmen waardoor de rust weer even is wedergekeerd. Een kwartier later Kristopher Vida die de bal richting de rechterflank speelt waar Bryan Smeets staat, die geeft hem op zijn beurt mee aan Bart Straalman die de bal meteen voor het doel slingert en hem op het hoofd weet te krijgen van Vincent Vermeij en kopbal van Vermeij gaat maar net voorlangs. 20 minuten voor tijd is het Bryan Smeets met de voorzet vanaf de linkerkant en deze keer is het wel raak. Plotseling staat spits Vincent Vermeij vogeltje vrij voor doelman Hansen en hij tikt De Graafschap 20 minuten voor tijd op 1-1. 12 minuten voor tijd is Andrew Driver in de ploeg gekomen en hij kiest op de linkerflank om de bal met een hakje mee te geven aan Bryan Smeets, Smeets die op zijn beurt het 16 meter gebied inloopt en de bal terug weet te leggen op Karim Tarfi en hij schiet de thuisclub zelfs op 2-1 voorsprong. een kleine minuut na de 2-1 is het de vrije trap van Édouard Duplan, hij weet de bal op het hoofd bij Tom beugelsdijk te krijgen alleen de kopbal van Beugelsdijk wordt overgetikt door Graafschap keeper Hidde Jurjus. ADO vecht nog voor wat het waard is en is nog dichtbij met Giovanni Korte maar uiteindelijk mocht het niet baten. Na een actie van Youssef El Jebli weet hij de bal terug te leggen op Cas Peters en hij schiet De Graafschap op een 3-1 voorsprong waarmee hij de wedstrijd beslist.
Scoreverloop De Graafschap 3-1 ADO Den Haag: 0-1 Mike Havenaar’9, 1-1 Vincent Vermeij ’69, 2-1 Karim Tarfi ’78, 3-1 Cas Peters ’90+1.

Gele kaarten: Kristopher Vida, Vincent Vermeij, Andrew Driver (De Graafschap), Danny Bakker, Édouard Duplan (ADO Den Haag).

Rode kaarten: n.v.t.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof.

Toeschouwers: 9.763.
Opstellingen:

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Ben Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Cicek (Andrew Driver ’68); Karim Tarfi, Mark Diemers (Lion Kaak ’71), Bryan Smeets (Youssef El Jebli ’87), Kristopher Vida; Cas Peters, Vincent Vermeij.
Opstelling ADO Den Haag:Martin Hansen; Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Gianni Zuiverloon, Wilfried Kanon; Kevin Jansen (Giovanni Korte ’81), Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo ’71), Mike Havenaar, Édouard Duplan.
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *