Ado supporter geeft Damian en ons een goed gevoel

Soms maak je dingen mee die je een ander niet wilt onthouden. Soms zijn dit verdrietige dingen, maar vooral de momenten waarmee je een ander een ongelofelijke lach op zijn gezicht kan bezorgen, deze momenten zou je graag met iedereen willen delen.
Afgelopen week zijn wij met een aantal uitsupporters afgereisd naar Heerenveen om daar onze club te steunen. In het naast ons gelegen supporters vak kwamen wij Damian tegen.

1273533_786617394818321_2719152257421110305_o-BorderMaker
Damian is een jongen van 10 met spasme. Hierdoor zit Damian in een rolstoel en heeft hij moeite met lopen.
Damian is al zolang als dat hij het zich herinneren kan fan van ADO, en wat een plezier had hij daar naast ons uitvak.
Ook al zat een een grote wand tussen, het deed Damian niets, en het leek alsof hij soms nog wel harder juichte dan dat wij deden.
Even herkende ik mijzelf in hem. Toen ik zijn leeftijd had, ging ik graag naar de voetbal. Ik droomde ervan om later als ik groot was tussen de echte supporters te staan, de ‘grote’ supporters.
Het is nu precies een week verder. Afgelopen week ben ik na wat zoeken bij Damian terecht gekomen. Ik kon het maar niet loslaten.
Omdat Damian gisteren jarig was, maar vooral omdat het kerst is, en het mij zeker weten goed zou doen zijn lach en enthousiasme nog een keer mee te mogen maken, besloot ik hem iets aan te bieden namens mijzelf, maar ook namens alle supporters van Den Haag.
Iets dat ik zelf gekregen heb, en waar ik erg gehecht aan ben. Ik weet dat het een mooi plekje gaat krijgen op zijn kamer, dus dat maakt een hele hoop goed.
Zijn lach zei mij meer dan duizend woorden. Jij bent de toekomst vriend.
27 December 2015
Sander Giesen

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *