ADO Den Haag wint voor het eerst in de geschiedenis in het AFAS Stadion

ADO Den Haag heeft voor het eerst in de geschiedenis een overwinning geboekt in het AFAS Stadion. De laatste keer dat er werd gewonnen van AZ in Alkmaar was op 23 januari 2004 toentertijd werd het in het Alkmaarderhout (het oude stadion van AZ) 0-1 door een eigen doelpunt van Jan Kromkamp.

aad 1-BorderMaker
Bij thuisploeg AZ wat personele problemen daarom speelt Ben Rienstra voor de geschorste Derrick Luckassen, Jeffrey Gouweleeuw is geblesseerd voor hem speelt de voor de wedstrijd nog twijfelachtige Jop van der Linden, Celso Ortiz is niet helemaal fit en daarom speelt voor hem de Iraniër Alireza Jahanbakhsh, verder is Dabney dos Santos gepasseerd en voor hem in de plaats speelt Guus Huppers in de basis. En bij ADO Den Haag beduidend minder problemen alleen missen de bezoekers Gianni Zuiverloon en Ruben Schaken zij zijn beide geblesseerd en voor hun spelen in de basis Roland Alberg en Tommie Beugelsdijk.

P1280039-BorderMaker
Bij AZADO Den Haag is de eerste echte kans voor ADO. Na 9 minuten voetballen is het Danny Bakker die de bal lang speelt op Mike Havenaar, die wacht op rechts op aansluting en krijgt die over de linkerkant van Roland Alberg die neemt de hoge bal die die vervolgens krijgt van Havenaar goed aan waarna die via Ben Rienstra voor de voeten komt van Danny Bakker die legt de bal even goed met rechts en haalt dan ook meteen uit met datzelfde rechterbeen EN DAN IS HET OOK METEEN VIA DE BINNENKANT VAN DE PAAL 0-1 VOOR ADO! WAT EEN GEWELDIG BEGIN VOOR DE PLOEG VAN HENK FRASER EN DANNY BAKKER MET ZIJN 5DE DOELPUNT IN ZE CARRIÈRE! Maar AZ heb natuurlijk ook nog wat goed te maken van de 3-0 nederlaag van een week hiervoor tegen PSV en gaat dus ook van zich afbijten. In de 12de minuut is het een steekbal van Ben Rienstra die met de hak wordt verlengt door Joris van Overheem waardoor Mounir en Hamdaoui oog in oog komt met doelman Hansen maar eenmaal bij Hansen aangekomen wil die om de doelman heen waarna die uitglijd en dus niet tot een schot op doel kan komen. In de 18de minuut is het weer de beurt aan ADO na een voorzet van Aaron Meijers is het Mike Havenaar die met een kopbal dicht bij 0-2 is alleen zijn kopbal beland in de handen van oud ADO doelman Gino Coutinho. En ADO blijft doordrukken want in de 22ste minuut is het opnieuw dicht bij 0-2. Na een steekbal van Vito Wormgoor is het Roland Alberg die de bal achter de verdediging van AZ kan oppikken waarna die meteen uithaalt alleen zijn uithaal wordt ook gestopt door Gino Coutinho. Vlak voor rust is Jop van der Linden nog dichtbij de gelijkmaker via een vrije trap alleen die gaat net naast.

P1280058-BorderMaker
In de 2de helft ontstaat de 1ste echte kans pas in de 68ste minuut en die is voor ADO Den Haag. Na een steekbal van Edouard Duplan op Roland Alberg kan hij zo doorlopen naar het Alkmaarse doel alleen maakt die de keus om de bal af te leggen waardoor die onderschept kan worden door Rajko Brežančić, de Bosnische linksback van de Alkmaarders valt en slaat vervolgens de bal weg voor de voor de geblesseerde Mike Havenaar ingevallen Giovanni Korte ermee naar het doel kan lopen, normaal zou je zeggen dat als iemand de bal wegslaat omdat anders ze tegenstander naar het doelloopt dat daar gewoon een rode kaart voor getrokken moet worden maar scheidsrechter Kuipers vind geel en een vrije trap voor ADO voldoende, deze wordt door Alberg door de muur geschoten alleen doelman Gino Coutinho kan redding brengen waardoor dus nog altijd die 0-1 tussenstand op het scorebord staat. En een kwartier voor tijd is het opnieuw Alberg die dicht bij de 0-2 is. Hij ontvangt de bal op links van de naar binnen opgekomen Dion Malone, vervolgens kiest Alberg voor een afstandsschot waar doelman Coutinho door de zwabber die aan de bal zit moeite mee heb waardoor Giovanni Korte ook nog dicht bij 0-2 is, maar Coutinho weet de bal uiteindelijk te klemmen waardoor dat gevaar geweken is. En 9 minuten voor tijd is het Edouard Duplan die dicht bij de verdubbelaar van de score is. Na een actie van de opgekomen Aaron Meijers kiest hij voor een lage voorzet alleen die bal is net iets te ver voor Edouard Duplan waardoor de lage voorzet van Aaron Meijers voorlangs gaat. 2 minuten voor tijd wordt AZ en oud ADO trainer John van den Brom nog naar de tribune gestuurd voor aanmerkingen op de leiding en daarmee is het eigenlijk wel gedaan. EN ZO HERSTELD ADO ZICH PRIMA VAN DIE ZURE NEDERLAAG VAN VORIGE WEEK OP BEZOEK BIJ FC GRONINGEN EN WINT HET DUS OP BEZOEK BIJ AZ MET 0-1 DOOR HET VROEGE DOELPUNT VAN DANNY BAKKER!

P1280323-BorderMakera
Karakteristiek:
Scoreverloop AZ 0-1 ADO Den Haag: 0-1 Danny Bakker (‘9).
Gele kaarten: Rajko Brezancic, Mattias Johansson (AZ), Dion Malone, Martin Hansen (ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Björn Kuipers.
Toeschouwers: 13.743.
Opstellingen:
Opstelling AZ: Gino Coutinho; Mattias Johansson, Ben Rienstra, Jop van der Linden, Rajko Brezancic (Dabney dos Santos’74); Joris van Overeem, Mounir El Hamdaoui, Markus Henriksen (Celso Ortíz’41); Guus Hupperts, Vincent Janssen, Alireza Jahanbakhsh (Thom Haye’60).

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk; Aaron Meijers; Kevin Jansen, Timothy Derijck, Danny Bakker; Edouard Duplan, Mike Havenaar (Giovanni Korte, ’55), Roland Alberg.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *