ADO Den Haag wint laatste duel van 2015

ADO Den Haag heeft het kalenderjaar 2015 prima afgesloten. Op bezoek in het Abe Lenstra stadion tegen de plaatselijke SC werd een klinkende overwinning geboekt met 0-4.

front site
Bij thuisclub SC Heerenveen 2 wijzigingen ten opzichte van het 3-1 verloren bekerduel van afgelopen week tegen Roda JC: Joey van den Berg is geschorst hij wordt vervangen door Lucas Bijker en Mitchell te Vrede keert terug van een blessure en hij speelt in de plaats van Henk Veerman.

En bij ADO Den Haag ook 2 wijzigingen ten opzichte van het thuisduel van vorige week tegen Willem II: Dion Malone is geschorst hij wordt vervangen door Gianni Zuiverloon en verder heeft Henk Fraser (omdat Mike Havenaar nog geblesseerd is) gekozen voor een 4-4-2 formatie daardoor is Giovanni Korte gepasseerd en voor hem in de plaats speelt Thomas Kristensen.
SC Heerenveen en ADO Den Haag zijn meestal aan elkaar gewaagt dat blijkt ook wel uit de cijfers de laatste 2 editie’s van Heerenveen – ADO eindigde in 0-0, en verder heeft ADO dit seizoen slechts 1 thuisduel verloren ten opzichte van Heerenveen trainer Foppe de Haan die sinds zijn aanstelling nog geen thuisduel verloor. En waar ADO fans trainer Foppe de Haan al waarschuwde door te zingen “en we laten ons niet Foppe door de Haan” bleek dat al vroeg in het geval te zijn want in de 21ste minuut is er een inworp van Gianni Zuiverloon, die komt uiteindelijk via het hoofd van Kevin Jansen bij Danny Bakker terecht, Bakker legt de bal breed aan de mee opgekomen Aaron Meijers en die besluit meteen uit te halen

P1290228a-BorderMaker

EN DAN IS HET OOK METEEN 0-1! ADO DEN HAAG AL VROEG IN DE WEDSTRIJD OP 0-1 VOOR DOOR AARON MEIJERS MET ZIJN EERSTE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN EN ZIJN 10DE GOAL IN ZE CARRIÈRE! En ADO blijft gewoon doordrukken want 12 minuten later zijn ze alweer dicht bij de 0-2. Na een lange bal is het Edouard Duplan die op de rechter zijlijn Joost van Aken simpel aan de kant zet en op het doel van doelman Erwin Mulder af kan lopen, omdat er nog een verdediger meeloopt kan hij niet naar binnen dus gaat hij buitenom en besluit hij het maar is te proberen. Maar de poging van Duplan beland op de vuisten van doelman Erwin Mulder en wordt daardoor onschadelijk gemaakt.
In de 2de helft probeert Heerenveen vroeg wat te forceren maar na 5 minuten kan Danny Bakker al na een steekbal van kevin Jansen op doelman Mulder aflopen. Bakker verdubbeld hij de score!?

3-BorderMaker

JAAAAAA EN DANNY BAKKER ZET ADO DEN HAAG IN DE 50STE MINUUT OP EEN 0-2 VOORSPRONG EN ZO KUNNEN ALLE PLANNEN EN ILLUSIE’S DIE HEERENVEEN NOG HAD AL VROEG TE PRULLENBAK IN! Maar Heerenveen blijft nog vechten voor wat ze waard zijn en 3 minuten later zijn ze al dicht bij de aansluitingstreffer. Na een hoekschop van Caner Cavlan beland de bal op het hoofd van Kenneth Otigba en achter doelman Martin Hansen, maar daarachter staat nog Aaron Meijers op de doellijn en hij weet de bal weg te werken. In de 60ste minuut is er opnieuw een doodspel moment voor Heerenveen, opnieuw van de voet van Caner Cavlan, hij weet uit een vrije schop de bal op het hoofd van Jerry St. Juste te krijgen, alleen de poging van St. Juste wordt gepakt door Martin Hansen. 3 minuten later is het een lange bal die beland bij Edouard Duplan, hij weet de bal met een soort pirouette bij Ruben Schaken te krijgen waardoor hij kan proberen ze oud Feyenoord teamgenoot te verschalken Schaken beslist hij het!? Nee want zijn poging wordt maar net door de vingertoppen van Erwin Mulder naast getikt waarna er wel een hoekschop volgt. De hoekschop van Duplan beland op het hoofd bij Vito Wormgoor en die weet de bal wel langs doelman Erwin Mulder te krijgen alleen vervolgens wordt de bal over gekopt door Stefano Marzo en dus ontstaat er een nieuwe hoekschop. Die wordt opnieuw genomen door Edouard Duplan en verlangt door Danny Bakker waardoor de bal voor de voeten komt van Tom Beugelsdijk, hij tikt de bal met rechts langs Jerry St. Juste vervolgens haalt hij uit met links

P1290165a-BorderMaker

EN DAN IS HET 0-3 EN IS HET DEFINITIEF BESLIST! TOM BEUGELSDIJK DIT SEIZOEN TERUGGEKEERD UIT FRANKFURT EN HIJ RAGT MET ZIJN 14DE DOELPUNT VAN ZE CARRIÈRE ADO DEN HAAG OP EEN KLINKENDE 0-3 VOORSPRONG OP BEZOEK BIJ SC HEERENVEEN! In de 72ste minuut is Heerenveen nog dicht bij 1-3. Na een lange bal van Sam Larsson laat Martin Hansen de bal los waardoor Mitchell te Vrede voor leeg goal kan binnen tikken alleen hij schiet meteen uit de draai waardoor de bal naast vliegt. Dan denk je het kan niet mooier voor ADO maar dan kan het zeker wel want in de 91ste minuut weet Jerry St. Juste de bal niet goed weg te werken waardoor Kevin Jansen hem kan onderscheppen en zo op het doel af kan, Jansen scoort hij voor de 2de week op rij!?

P1290235-BorderMaker

JAAA EN HIJ ZORGT VOOR DE KERS OP DE TAART WAARDOOR ADO MET EEN GEWELDIG GEVOEL EN ALS NUMMER 10 VAN DE NEDERLANDSE EREDIVISIE DE WINTERSTOP IN GAAT! Van 3-1 t/m 9-1  gaat ADO op trainingskamp naar het Spaanse Sotogrande om zich weer klaar te stomen voor de 2de seizoenhelft. En op 17 januari 2016 staat er na de winterstop meteen een beladen duel op het programma. Het thuisduel tegen 020!

P1290253-BorderMaker
Karakteristiek:
Scoreverloop SC Heerenveen 0-4 ADO Den Haag: 0-1 Aaron Meijers’21, 0-2 Danny Bakker’50, 0-3 Tom Beugelsdijk’67, 0-4 Kevin Jansen’90+1.
Gele kaart(en): Joost van Aken, Kenneth Otigba (SC Heerenveen), Timothy Derijck, Vito Wormgoor, Kevin Jansen, Aaron Meijers (ADO Den Haag).
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
Opstellingen:
Opstelling SC Heerenveen: Erwin Mulder; Stefano Marzo, Kenneth Otigba, Joost van Aken, Lucas Bijker (Henk Veerman’59); Jeremiah St. Juste, Morten Thorsby (Luka Zahovic’73), Caner Cavlan; Luciano Slagveer (Branco van den Boomen’59), Mitchell te Vrede, Sam Larsson

ADO Den Haag: Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers; Thomas Kristensen (Giovanni Korte’85), Timothy Derijck, Kevin Jansen, Danny Bakker (Hector Hevel’88); Ruben Schaken, Edouard Duplan (Kenji Gorré’86)

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

1 reactie op ADO Den Haag wint laatste duel van 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *