ADO Den Haag deelt thuis de punten tegen Willem II

ADO Den Haag heeft in het eigen Kyocera Stadion met 1-1 gelijk gespeeld tegen Willem II. Door dit gelijke spel heeft ADO Den Haag het meest gelijkgespeeld dit seizoen van alle eredivisie clubs dit seizoen 8 keer maar liefst 1 maal meer dan de nummers 2 als het om gelijke spelen gaat SC Cambuur Leeuwarden en Roda JC.

P1280638-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 2 wijzigingen ten opzichte van het gewonnen duel op bezoek bij AZ. Ruben Schaken keert terug van een blessure hij speelt voor Roland Alberg, en Mike Havenaar daarin tegen heeft op bezoek bij AZ 2 gebroken ribben opgelopen en voor hem speelt Giovanni Korte.

P1280685-BorderMaker

En de bezoekers uit Tilburg komen met de zelfde 11 als vorige week in het 3-0 gewonnen thuisduel tegen SC Cambuur Leeuwarden. Dat is enigszins begrijpelijk want met deze 11 pakte Willem II 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden.

P1280692-BorderMaker
Ondanks niet heel zinderende eerste helft met niet echt echte kansen weten we wel een hoogte punt te vermelden en dat is WEL DE 1-0 VOOR ADO! IN DE 33STE MINUUT IS HET DANNY BAKKER DIE EEN VRIJE TRAP SNEL NEEMT NA EEN OVERTREDING VAN FUNSO OJO HIJ LEGT DE BAL BREED OP EDOUARD DUPLAN, DUPLAN MAAKT EEN ACTIE EN LEGT HEM OP ZIJN BEURT BREED OP KEVIN JANSEN, EN KEVIN JANSEN BESLUIT UIT TE HALEN VANAF EEN METER OF 18 EN ZIJN POGING GAAT VIA DE HAMSTRING VAN WILLEM II VERDEDIGER JORDENS PETERS DE LINKERHOEK IN WAARDOOR ADO DUS MET EEN 1-0 VOORSPRONG OP HET SCOREBORD DE RUST IN GAAT!

P1280818-BorderMaker
In de 2de helft is gebeurt d’r enigszins meer dan in de 1ste helft en dat begint eigenlijk allemaal in de 54ste minuut. Na een steekbal is het Lucas Andersen die het 16 meter gebied in gaat en aan ze linkerschouder wordt getrokken door Dion Malone. Scheidsrechter Lindhout twijfelt geen moment en legt de bal op de stip en besluit om Dion Malone met een rode kaar van het veld te zenden voor het naar zijn mening ontnemen van een directe scoringskans waana ADO dus met 10 man verder moet. De penalty wordt genomen door Nick van der Velden en hij schiet de bal door de handen van doelman Martin Hansen waardoor het dus al vroeg in de 2de helft weer gelijk staat 1-1. In de 62ste minuut wordt ADO gewoon benadeelt. Na een overtreding van Stijn Wuytens die Danny Bakker gewoon op ze enkel schopt en dus ze 2de gele kaart moet krijgen. Maar scheidsrechter Allard Lindhout die pas zijn 2de Eredivisie duel fluit besluit er niks mee te doen waardoor het dus 10 tegen 11 blijft. In de 69ste minuut is Ruben Schaken nog dicht bij de 2-1. Nadat Willem II de bal niet goed kan wegwerken is het Kevin Jansen die de bal onderschept en inlevert bij Timothy Derijck, Derijck geeft hem op zijn beurt aan Ruben Schaken en Schaken schiet de bal uit de draai in de handen van de Griekse doelman van Willem II Kostas Lamprou. 20 minuten voor tijd is ook Willem II nog dicht bij een doelpunt. Na een lage voorzet van Funso Ojo zijn het Timothy Derijck en Tom Beugelsdijk die gewoon voorbij de bal schoppen, daardoor schikt de Deense 020 huurling van Willem II Lucas Andersen van de kans waardoor deze via zijn knie in de handen van doelman Hansen beland. En zo komen ADO en Willem II niet verder dan een 1-1 gelijk spel door het doelpunt van Kevin Jansen, en de benutte strafschop van Nick van der Velden.
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-1 Willem II: 1-0 Kevin Jansen’33, 1-1 Nick van der Velden’55 (strafschop).
Gele kaarten: Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag), Jordens Peters, Stijn Wuytens, Guus Joppen, Nick van der Velden (allen Willem II).
Rode kaarten: Dion Malone (ADO Den Haag).
Scheidsrechter: Allard Lindhout.
Toeschouwers: 11.703 (Kyocera Stadion, Den Haag).
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken, Giovanni Korte (Gianni Zuiverloon’57), Edouard Duplan.

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou, Frank van der Struijk, Peters, Dries Wuytens, Guus Joppen (Dico Koppers’80), Funso Ojo, Stijn Wuytens, Erik Falkenburg, Nick van der Velden, Richairo Zivkovic (Adam Nemec’68), Lucas Andersen.

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *