ADO Den Haag speelt gelijk tegen Vitesse en is 5 wedstrijden op rij ongeslagen

ADO Den Haag heeft al 5 wedstrijden op rij niet verloren. Na 3 gelijke spelen tegen de Graafschap, Cambuur en Roda en een overwinning tegen Feyenoord werd er in eigen huis na een boeiend duel met 2-2 gelijk gespeeld tegen Vitesse.
Bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van het 1-1 gelijkspel van 2 weken geleden tegen Roda JC, Giovanni Korte is gepasseerd. Hij wordt vervangen door Swansea City huurling Kenji Gorré, die voor het eerst dit seizoen in de basis start.
En ook bij Vitesse 1 wijziging ten opzichte van het verloren thuisduel tegen AZ, Marvelous Nakamba is geschorst hij wordt vervangen door Sheran Yeini.

P1270446-BorderMaker
ADO Den Haag heeft de laatste 2 thuisduels tegen Vitesse gewonnen maar desondanks beginnen de bezoekers goed want de eerste echte kans van de wedstrijd is meteen een goal. Na een lange bal van maikel van der Werff, is het Sheran Yeini die de bal in het 16 meter gebied op ze borst aanneemt en wegdraait bij Danny Bakker, waarna die de bal meteen achter doelman Martin Hansen schiet en zo staat Vitesse al vroeg op een 0-1 voorsprong.

En iets minder dan 10 minuten later komt Vitesse bijna al op een 0-2 voorspong. Na een steekbal van Lewis Baker is het de jonge spits Dominic Solanke die zo achter de Haagse verdediging verschijnt en meteen een poging doet maar zijn poging gaat voorlangs. En in de 17de minuut doet ADO wat terug. Na een lange bal van Vito Wormgoor wordt de bal door alles en iedereen gemist waardoor Mike Havenaar plot oog in oog komt met Vitesse doelman Eloy Room, maar het tikje wat Havenaar aan de bal kan geven is niet genoeg om de bal voorbij Room te krijgen waardoor de 26 jarige international van Curaçao de poging van Havenaar onschadelijk kan maken. En in d 20ste minuut is ADO weer extreem dicht bij de 1-1.

P1270465-BorderMaker

Na een voorzet op maat van Ruben Schaken valt de bal precies voor de voeten van Kenji Gorré alleen de 21 jarige Swansea huurling schiet de bal precies in de handen van doelman Room. MAAR IN DE 33STE MINUUT IS HET WEL RAAK! NA EEN DRAMATISCHE BAL VAN VITESSE AANVOERDER GURAM KASHIA IS HET RUBEN SCHAKEN DIE DE BAL KAN ONDERSCHEPPEN EN RICHTING HET DOEL VAN DE ARNHEMERS KAN GAAN WAARNA HIJ DE BAL DOOR DE BENEN VAN MAIKEL VAN DER WERFF SCHIET EN DE BAL IN DE LANGE HOEK BELAND EN ZO SCHIET SCHAKEN MET ZIJN 2DE DOELPUNT VAN HET SEIZOEN ADO DEN HAAG WEER OP GELIJKE HOOGTE! Maar een kleine 4 minuten later is het alweer 1-2. Na een overtreding van Danny Bakker is de vrije schop van Lewis Baker die op de hoofd van Kelvin Leerdam beland en hij kopt Vitesse op een 1-2 voorsprong.

P1270496-BorderMaker
De 2de helft is net 5 minuten uit of er is al een hachelijk moment. na een voorzet van Gianni Zuiverloon is het kelvin Leerdam die Mike Havenaar in het strafschopgebied naar benenden trekt EN SCHEIDSRECHTER BAS NIJHUIS LEGT HEM OP DE STIP! Die strafschop wordt genomen door Timothy Derijck, Derijck doet hij het? JA! EN MET ZIJN EERSTE EREDIVISIE DOELPUNT SINDS 6 april 2013 (toentertijd kopte hij PSV op een 1-3 voorsprong uit bij Willem II) SCHIET HIJ ADO DEN HAAG WEER OP GELIJKE HOOGTE 2-2!

P1270509-BorderMaker

En ADO blijft gewoon doordrukken en krijgt zelfs kansen op meer. 16 minuten voor tijd slingert Ruben Schaken de bal weer voor het doel en die bal beland op het hoofd van Timothy Derijck, alleen Vitesse doelman Eloy Room laat zien niet de minste doelman te zijn en hij weet de kopbal van Derijck klem vast te pakken.

P1270635-BorderMaker

Maar ADO moet natuurlijk scherp blijven want ook Vitesse kan nog scoren en doet dat ook bijna 3 minuten voor tijd. Na een voorzet van de ingevallen Renato Ibarra beland de bal op het hoofd van Denys Oliynyk en hij kopt de bal maar vlak langs het Haagse doel waardoor de 2-2 stand op het scorebord blijft staan. De laatste kans is nog voor ADO in de 93ste minuut is het een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel van de bezoekers die wordt genomen door de ingevallen Roland Alberg, maar zijn poging vliegt over het doel en zo speelt ADO Den Haag na een boeiend duel voor de 7de keer dit seizoen gelijk ditmaal thuis tegen de nummer 6 van de huidige Nederlandse Eredivisie Vitesse.
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 2-2 Vitesse: 0-1 Sheran Yeini (‘6), 1-1 Ruben Schaken (’33), 1-2 Kelvin Leerdam (’37), 2-2 Timothy Derijck (’51 strafschop).
Gele kaarten: Danny Bakker, Ruben Schaken (ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Bas Nijhuis.
Toeschouwers: 12.133.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Gianni Zuiverloon, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken (Roland Alberg ’88), Mike Havenaar, Kenji Gorré (Ludcinio Marengo ’66)
Vitesse: Eloy Room; Kelvin Diks, Guram Kashia, Maikel van der Werff, Kelvin Leerdam; Sheran Yeini, Lewis Baker, Valeri Qazaishvili (Isaiah Brown ’81); Milot Rashica (Renato Ibarra ’66), Dominic Solanke, Denys Oliynyk.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *