ADO Den Haag is weer een puntje rijker na gelijkspel in Kerkrade

ADO Den Haag kan weer een puntje bij rekenen in de competitie tabel. Na ongeveer 95 minuten voetballen stond er in het Parkstad Limburg Stadion van Roda JC een 1-1 eindstand op het scorebord.

P1260034-BorderMaker
Bij thuisploeg Roda JC 1 wijziging ten opzichte van de 6-0 nederlaag van vorige week in en tegen 020, Edwin Gyasi krijgt de voorkeur als 2de aanvaller naast de Australiër Tomi Juric hij speelt in de plaats van de van Atalanta Bergamo gehuurde Richmond Boakye. En bij ADO Den Haag 1 wijziging ten opzichte van de overwinning tegen Feyenoord van vorige week Edouard Duplan is geschorst voor hem in de plaats speelt Giovanni Korte.

P1260137-BorderMaker
Thuisploeg Roda JC heeft al 7 wedstrijden oprij niet meer gewonnen maar begint flitsend aan deze wedstrijd. Na een voorzet vanaf links van Edwin Gyasi is het spits Tomi Juric die de bal al achter doelman Martin Hansen weet te krijgen maar omdat hij zich vrij speelde door Gianni Zuiverloon aan ze arm te trekken werd de goal terecht door scheidsrechter Eric Braamhaar afgekeurd. Maar een kleine 8 minuten later is het wel echt raak. Weer na een voorzet vanaf links van Edwin Gyasi is het Tom van Hyfte die uit de rug van Timothy Derijck wegloopt en zo de bal achter Martin Hansen ken tikken en dus de thuisploeg op voorsprong zet. Maar in de 24ste minuut is daar ook de eerste doelpoging van ADO. Na een overtreding van Rostyn Griffiths op Mike Havenaar, is het Gianni Zuiverloon die de bal langs de muur van Roda weet te krijgen maar doelman Benjamin van Leer is niet zomaar te kloppen en hij weet de inzet van Gianni Zuiverloon onschadelijk te maken. 14 minuten later is ADO weer dicht bij de gelijkmaker. Na een lange bal van Ruben Schaken is het Mike Havenaar die de bal weet te controleren een weg weet te draaien bij Gibril Sankoh, nadat hij dat heb gedaan besluit die het te proberen van een metertje of 20 maar ook deze inzet weet Roda doelman van Leer tegen te houden. En ook 1 minuut later is ADO dichtbij, Giovanni Korte besluit de afvallende bal van de hoekschop die volgde uit de poging van Havenaar op goal te schieten en deze wordt door doelman van Leer over getikt. MAAR 1 MINUUT LATER IS HET WEL 1-1! NA EEN GOEIE ACTIE VAN GIOVANNI KORTE KIEST HIJ VOOR DE LAGE VOORZET MET LINKS RICHTING DE PENALTY STIP EN DAAR IS MIKE HAVENAAR DIE DE BAL DOOR DE BENEN VAN DOELMAN VAN LEER SCHIET EN ZO IS HET 4 MINUTEN VOOR RUST 1-1!

P1260217a-BorderMaker
In de 2de helft is het 1ste echte hectische moment geen kans maar direct een rode kaart. In de 63ste minuut is het scheidsrechter Eric Braamhaar die op aangeven van de 4de official Roda spits Tomi Juric van het veld stuurt nadat hij Aaron Meijers na een duel in ze gezicht slaat en dus mag gaan douchen en moet Roda JC met 10 man verder. En 6 minuten later is ADO ook heel dicht bij de 1-2. Na een steekbal van Timothy Derijck op Danny Bakker is het Bakker die de bal laag voorgeeft en die lage voorzet beland via de vingertoppen van van Leer voor de voeten van Mike Havenaar en de poging die Havenaar vervolgens doet wordt van de lijn gehaald door Daryl Werker. In de 83ste minuut is het weer de thuisploeg die dicht bij de 2-1 voorsprong is. Na een steekbal van oud ADO speler Hicham Faik is het de ingevallen Richmond Boakye die heel snel is maar net voorlangs schiet waardoor het dus geen 2-1 is. In de 90ste minuut is het weer Roda die dicht bij de voorspong is. Nadat Kevin Jansen de bal van 25 meter terug richting Martin Hansen wilde koppen wordt de bal onderweg meegenomen door Richmond Boakye maar eenmaal op de rand van het 16 meter gebied lobt hij de bal over het Haagse doel. De laatste stuiptrekking is voor ADO. na een lange bal van Gianni Zuiverloon is het Mike Havenaar die zich goed vrij speelt alleen hij kan de bal niet goed raken en dus eindigt het in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade in een 1-1 gelijkspel.
Karakteristiek:
Scoreverloop Roda JC 1-1 ADO Den Haag: 1-0 Tom van Hyfte (11′), 1-1 Mike Havenaar (41′).
Gele kaarten: Rostyn Griffiths (Roda JC), Roland Alberg (ADO Den Haag).
Rode kaarten: Tomi Juric (Roda JC).
Scheidsrechter: Eric Braamhaar.
Toeschouwers: 14.182.
Opstellingen:
Opstelling Roda JC: Benjamin van Leer; Henk Dijkhuizen, Gibril Sankoh, Daryl Werker, Ard van Peppen; Mitchel Paulissen (Richmond Boakye’61), Rostyn Griffiths, Tom van Hyfte (Jens van Son’77), Hicham Faik; Edwin Gyasi, Tomi Juric.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Kevin Jansen, Timothy Derijck, Danny Bakker (Gervane Kastaneer’88); Ruben Schaken, Mike Havenaar, Giovanni Korte (Roland Alberg’67).

Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *