ADO Den Haag in laatste seconde ten onder op bezoek bij FC Groningen

ADO Den Haag heeft op bezoek bij FC Groningen zuur punt verlies geleden. Waar vorig jaar nog de laatste seconden een punt werd gepakt in de Euroborg ging het dit jaar na een 0-1 voorsprong zuur onderuit met 2-1.

P1270868-BorderMaker
Bij thuisclub FC Groningen 3 wijzigingen ten opzichte van het verloren uitduel in de Europa League tegen Olympique Marseille: Abel Tamata, Kasper Larsen en Bryan Linssen zijn allen gepasseerd zij worden vervangen door: Lorenzo Burnet, Simon Tibbling en Jesper Drost.

P1270878-BorderMaker
En bij ADO Den Haag 1 wijziging in de opstelling: de Franse vleugelspits Edouard Duplan keert terug van een schorsing en hij speelt in de plaats van Kenji Gorré.

P1270893-BorderMaker
Ondanks dat FC Groningen dit seizoen thuis nog niet verloren heb en slechts 3 tegendoelpunten kreeg in de Eredivisie in eigen huis liggen er zeker kansen want naast dat Groningen deze week Europees voetbal heb gespeeld heeft trainer Erwin van der Looi sinds zijn aanstelling nog nooit kunnen winnen van ADO Den Haag en Feyenoord maar de eerste echte kans is voor de thuisploeg. Na een hoekschop van de Slowaak Albert Rusnák is het rechtsback Hans Hateboer die ze hoofd tegen de bal zet en zijn poging komt gevaarlijk op de vuisten van doelman Martin Hansen. De 2de echte kans van de wedstrijd is voor ADO EN DAT IS METEEN EEN GOAL! NA EEN LANGE BAL VAN MARTIN HANSEN KOMT DE BAL BIJ DE OPGEKOMEN LINKSBACK AARON MEIJERS EN HIJ GEEFT DE BAL PRECIES VOOR OP HET HOOFD VAN EDOUARD DUPLAN EN DE FRANSE VLEUGELSPITS KOPT ADO NA 24 MINUTEN VOETBAL OP EEN 0-1 VOORSPRONG! Maar FC Groningen gaat natuurlijk van zich afbijten en is in de 30ste minuut alweer dicht bij 1-1. Na een lange bal van Lorenzo Burnet valt de bal precies voor de voeten van de man die voor ADO debuteerde in het betaalde voetbal Jarchinio Antonia. Maar hij tikt de bal net over het doel van Martin Hansen waardoor die kans verkeken is. En 3 minuten voor rust denkt FC Groningen gelijk te maken. Na een afstandsschot van Johan kappelhof wordt de bal van richting veranderd door Timothy Derijck waardoor de bal voor de voeten valt van Michael de Leeuw, hij tikt de bal langs doelman Hansen. Maar omdat de Leeuw op het moment dat Kappelhof schiet buitenspel staat wordt de goal geannuleerd door scheidsrechter Dennis Higler.

P1270896-BorderMaker
Maar vlak na rust is het wel raak. Na een steekbal van Jarchinio Antonia op de opgekomen linksback Lorenzo Burnet, vervolgens wordt de bal door diezelfde Burnet laag voorgegeven en is het de in de rust ingevallen Tom Beugelsdijk die de bal achter doelman Martin Hansen tikt 1-1. Maar ADO gaat nog opzoek naar een nieuwe voorsprong en is daar in de 61ste minuut vlakbij. Na een voorzet van Edouard Duplan is het de Japanse spits Mike Havenaar die de bal maar net voorlangs kopt bij Groningen doelman Sergio Padt. Zoals eerder vermeld is Groningen dit seizoen sterk in eigen huis en gaat dus ook nog jacht op de voorsprong en nadat de ingevallen Bryan Linssen al heel dichtbij was is het in de 94ste minuut de vrije schop van Albert Rusnák. Het is het laatste moment van de wedstrijd diep in blessuretijd geeft Rusnák de bal bij de 2de paal bij Michael de Leeuw, hij glijd de bal laag voor en daar staat de ingevallen spits Danny Hoesen die de bal achter doelman Martin Hansen tikt en zo verliest ADO Den Haag heel zuur in het allerlaatste moment van de wedstrijd op bezoek in de Euroborg met 2-1 van FC Groningen.
Karakteristiek:
Scoreverloop FC Groningen 2-1 ADO Den Haag: 0-1 Edouard Duplan (24), 1-1 Tom Beugelsdijk (eigen doelpunt’49), 2-1 Danny Hoesen (90+5).
Gele kaarten: Hedwiges Maduro, Albert Rusnák, Etiënne Reijnen, Johan Kappelhof (FC Groningen), Kevin Jansen, Aaron Meijers (ADO Den Haag).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Toeschouwers: 19.480.
Opstellingen:
Opstelling FC Groningen: Sergio Padt; Hans Hateboer, Etiënne Reijnen, Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet; Hedwiges Maduro (Kasper Larsen’81), Jesper Drost (Danny Hoesen’62), Simon Tibbling; Jarchinio Antonia (Edwin Linssen’70), Michael de Leeuw, Albert Rusnák.

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Vito Wormgoor, Gianni Zuiverloon (Tom Beugelsdijk’46), Aaron Meijers; Kevin Jansen (Roland Alberg’77), Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo’46), Mike Havenaar, Edouard Duplan.
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

 

adojournaal

Deze week geen foto’s en filmpje, Groningen slaan we normaal over maar  heb toch weer een bakkie migraine gehaald door dat zwarte net voor je snufferd.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *