ADO Den Haag boekt belangrijke overwinning thuis tegen Feyenoord

ADO Den Haag heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt. Nadat er 9 officiële wedstrijden op rij niet werd gewonnen pakte de Hagenezen sinds 15 augustus 2015 weer is de volle buit tegen provincie genoot Feyenoord.

P1250724-BorderMaker
Bij ADO Den Haag 1 wijziging in de basisopstelling ten opzichte van het 1-1 gelijk spel tegen Cambuur, Timothy Derijck speelt op het middenveld en hij speelt voor de gepasseerde Thomas Kristensen.
En bij tegenstander Feyenoord ook 1 wijziging ten opzichte van het gewonnen beker duel van woensdag tegen 020, Tonny Vilhena mag weer op de bank plaatsnemen voor hem speelt Marko Vejinovic.
ADO Den Haag – Feyenoord zijn altijd wedstrijden op zich. Natuurlijk 2 echte volksclubs tegen elkaar dus aan passie en strijd zou het niet ontbreken vandaag zou je zeggen en het begin is ook goed van ADO kant, want Aaron Meijers speelt in de 2de minuut de bal lang op Mike Havenaar, die neemt hem weer op ze borst aan en schiet meteen vanuit de volley eigenlijk maar zijn poging gaat maar net naast het doel van de bezoekers, goed begin van ADO dus. Maar Feyenoord komt natuurlijk niet voor de katseviool zoals ze dat zo mooi op ze oer Hollands kunnen zeggen en in de 15de minuut krijgen ook hun hun eerste kans van de wedstrijd. Dion malone verliest de bal aan oud ADO speler Eljero Elia, Elia vervolgens met de steekbal op de Zweed Simon Gustafson waarna diezelfde Gustafson het maar besluit te proberen, maar Martin Hansen is zoals altijd scherp en weet de poging van Gustafson naast te tikken. In de 31ste minuut is ADO echt extreem dicht bij de openingsgoal. Na een voorzet van Edouard Duplan beland de bal op het hoofd van Danny Bakker en die besluit hem eigenlijk richting Mike Havenaar te koppen, die bal komt ook aan bij Mike Havenaar en hij tikt hem tussen Sven van Beek en doelman Kenneth Vermeer in waarna die bal er ook in lijkt te gaan rollen maar uiteindelijk is het centimeter werk dat de poging van Mike Havenaar lang de verkeerde kant van de paal rolt en dus geen 1-0.

P1250462-BorderMaker

In de 2de helft is het ADO dat gewoon blijft doen waar ze de 1ste helft begonnen waren en dat is drukzetten en dat betaalt zich ook meteen uit in een grote kans. Uit een hoekschop van Edouard Duplan is het Timothy Derijck die de bal met ze hoofd bij Mike Havenaar krijgt en Mike Havenaar tikt die bal net op de lat en voor de rebount is Danny Bakker net te laat waardoor Feyenoord de bal kan wegwerken. In de 61ste minuut is het een lange bal van Martin Hansen richting Mike Havenaar, maar die bal wordt door alles en iedereen gemist waardoor Ruben Schaken met Terence Kongolo bij hem op doelman Vermeer af maar omdat Vermeer uitkomt weet hij niet echt tot een poging te komen daarna komt Mike havenaar nog maar dat is eigenlijk hetzelfde verheel vermeer komt uit en blokt die bal waardoor ADO niet echt tot een schot op doel kan komen. In de 69ste minuut is het Vito Wormgoor met de lange bal op Ruben schaken, Schaken vervolgens met de lage voorzet op Edouard Duplan, nou omdat Sven van Beek met hem meeloopt kan hij die bal niet op doel krijgen en blijft de bal via van Beek eigenlijk in de lucht hangen waarna Danny Bakker zijn hoofd tegen de bal weet te krijgen EN DAN IS HET FEYENOORD VERDEDIGER SVEN VAN BEEK DIE DE BAL WIL WEGWERKEN MAAR TOTAAL HEM VERKEERD RAAKT EN HEM ACHTER ZE EIGEN DOELMAN WERKT EN ZO IS HET 1-0 VOOR ADO! Maar Feyenoord legt zich natuurlijk niet zomeer neer bij de 1-0 achterstand en is in de 72ste minuut alweer extreem dicht bij de 1-1. Na een voorzet van Jan-Arie van der Heijden is het de ingevallen Turkse Engelsman Colin Kazim-Richards die op doel kopt maar daar weet Martin Hansen redding op de brengen en in de rebount is het Simon Gustafson die met ze links hard uithaalt maar Martin Hansen is niet zomaar te kloppen en dat blijkt ook nu maar weer want met een geweldige reflex weet hij ook deze poging uit ze doel te houden waarna Timothy Derijck de bal wegwerkt. In de 82ste minuut is het Edouard Duplan die een overtreding begaat op Bilal Başacıkoğlu, Edouard Duplan lijkt vervolgens over de gevallen Başacıkoğlu te willen heen stappen maar omdat Başacıkoğlu ze been verplaatst stapt Duplan met ze voet op het been van Başacıkoğlu waarna Başacıkoğlu onwijs overdreven begint te rollen en te scheeuwen maar scheidsrechter Kevin Blom zag dit schijnbaar als natrappen van Edouard Duplan en stuurt de Fransman met een directe rode kaart van het veld waardoor ADO de resterende 8 minuten met 10 man door moet.

P1250468a-BorderMaker

MAAR UITEINDELIJK MAAKT HET NIET UIT WANT ADO DEN HAAG BOEK EEN O ZO BELANGRIJKE OVERWINNING EINDELIJK WEER SINDS 15 AUGUSTUS 2015 EN BEËINDIGT DIE O ZO VERVELENDE PERIODE VAN 4 NEDERLAGEN EN 5 GELIJKE SPELEN (met de beker tot 90 min meegerekend) DOOR MET 1-0 TE WINNEN THUIS IN EEN UITVERKOCHT KYOCERA STADION TEGEN FEYENOORD!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 1-0 Feyenoord: 1-0 Sven van Beek (eigen doelpunt’69).
Gele kaarten: Edouard Duplan, Dion Malone (ADO Den Haag), Marko Vejinovic, Simon Gustafson, Karim El Ahmadi, Bilal Basacikoglu (Feyenoord).
Rode kaarten: Edouard Duplan (ADO Den Haag’82).
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 14.261.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Martin Hansen; Dion Malone, Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Kevin Jansen (Tom Beugelsdijk’79), Timothy Derijck, Danny Bakker; Ruben Schaken (Gervane Kastaneer’90), Mike Havenaar, Edouard Duplan.

Feyenoord: Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp (Bilal Basacikoglu’79), Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden, Terrence Kongolo; Karim El Ahmadi, Marko Vejinovic, Simon Gustafson (Jens Toornstra’84); Dirk Kuyt, Michiel Kramer (Colin Kazim-Richards’64), Eljero Elia.
Tekst: Thomas Eblé

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *