Hattrick Korte bezorgt Jong ADO Den Haag zege

Dankzij een loepzuivere hattrick van Giovanni Korte hebben de beloften van ADO Den Haag de tweede overwinning op rij geboekt, en de derde in totaal van dit seizoen. Maandagavond werd Jong VVV/Helmond Sport met 3-0 verslagen in het Kyocera Stadion. Alle goals vielen voor rust.

P1240798-BorderMaker

ADO Den Haag trad aan met onder meer Tyronne Ebuehi, Timothy Derijck, Mathias Gehrt, Ludcinio Marengo en Korte. Een erg sterk elftal, bleek al vanaf de aftrap. VVV/Helmond Sport kwam direct op alle fronten tekort. In de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg al drie goede kansen. Eerst kon Korte niet profiteren van een slippertje van keeper Stijn van Gassel, daarna schoot Marengo op ‘randje zestien’ over. In de achtste minuut was het dan wel raak. Gehrt leek de eerste goal te maken, maar zijn inzet kwam terug van de paal. Voor de rebound stond Korte klaar om simpel binnen te tikken.

P1240756-BorderMaker

ADO Den Haag bleef naar hartenlust aanvallen. Het stapelde kans op kans. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Andermaal was Korte de doelpuntenmaker. Na een voorzet van Gervane Kastaneer draaide de kleine spits weg bij zijn tegenstander. Korte kon toen de hoek uitkiezen. Hij koos voor de lange hoek: treffer nummer twee.

P1240750-BorderMaker

Dat het derde doelpunt pas twee minuten voor rust viel, was een klein wonder. ADO Den Haag kreeg via onder andere via Kastaneer, Kenji Gorré en Danny Groos uitstekende mogelijkheden, maar het succesvolle laatste zetje tegen de bal ontbrak. In de 43e minuut maakte Korte zijn hattrick compleet. Weer stond er een voorzet vanaf links aan de basis. Die kwam dit keer van de voet van linksback Hector Hevel. Hij bereikte Korte bij de eerste paal. De aanvaller rondde af met een schitterende snoekduik.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld exact hetzelfde; ADO Den Haag viel aan, VVV/Helmond Sport wist nauwelijks de defensieve stellingen te verlaten. Het enige verschil was dat de Haagse kansen minder talrijk waren en ook minder groot. Korte was nog dichtbij zijn vierde treffer, maar Van Gassel bracht redding met zijn voeten. De sluitpost stond ook in de weg bij pogingen van Marengo, Gorré en Kevin Jansen. Verder kwam ADO Den Haag niet. Zo werd de ruststand tevens de eindstand: 3-0.

P1240823-BorderMaker

Dankzij de winst is ADO Den Haag geklommen op ranglijst van poule A van de beloftencompetitie. De formatie van coach Ger van Weelden staat nu gedeeld derde samen met Jong sc Heerenveen en Jong Cambuur Leeuwarden. Die ploegen behaalden allemaal tien punten. Koploper is Jong Feyenoord met zestien punten. Over twee weken komen de Haagse beloften weer in actie. Ook dan gaat het om een thuiswedstrijd. Op maandag 2 november is Cambuur Leeuwarden de gast in het Kyocera Stadion. Zoals altijd is de aftrap om 18.30 uur. De toegang is gratis.

Karakteristiek

Jong ADO Den Haag – Jong VVV/Helmond Sport 3–0 (3-0)

Scoreverloop: 8. Korte 1-0, 18. Korte 2-0, 43. Korte 3-0

Scheidsrechter: Robin Punt

Opstelling Jong ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Derijck, Groos, Hevel; Jansen, Gorré, Gehrt (46. Dekker); Kastaneer (76. Atay), Korte, Marengo (61. Van der Heijden)

Opstelling Jong VVV/Helmond Sport: Van Gassel; Fecunda, Westley, Van Gool, Donkers (70. Korkmaz); Van de Kerkhof, Strijbosch, Ramadani (76. Van Lankveld); Koot, Schilders (76. Van Heck), Simmons

 

Auteur: Joey Gardien

Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *