ADO Den Haag verliest op bezoek bij promovendus NEC

ADO Den Haag heeft op bezoek in het Groffert stadion geen 3 punten kunnen meenemen terug naar Den Haag. In een wedstrijd waarin de ploeg van Henk Fraser (die vrijdag zijn contract verlengde tot 2017) nog terugkwam tot 1-1 ging het uiteindelijk met 4-1 ten onder in Nijmegen.

P1230113-BorderMaker

Bij NEC geen wijzigingen ten opzichte van het verloren uitduel tegen PSV dus ook in de basis de man die vorige week ontsnapte aan een rode kaart PSV huurling Marcel Ritzmaier. En bij ADO Den haag 1 wijziging ten opzichte van het 3-3 gelijke spel tegen Excelsior, Roland Alberg moet op de bank plaatsnemen hij wordt vervangen door de van een blessure terugkerende Danny Bakker.

P1230138-BorderMaker

NEC uit is traditiegetrouw een lastig duel voor ADO Den Haag want de laatste overwinning in het Groffert stadion dateert alweer van 28 september 2003 toen was ADO door goals van Cedric van der Gun en Roy Stroeve met 1-2 te sterk dus kijken of ADO daar maar is verandering in kan brengen maar de wedstrijd is nog maar 18 seconde bezig of de thuisploeg komt al op een 1-0 voorsprong. Na een lange bal van Wojciech Golla is het de Belg Anthony Limbombe die kiest voor een lage voorzet op Christian Santos, nou Santos mist vervolgens de bal waarna die in eigen goal gewerkt wordt door Aaron Meijers 1-0 dus al na 18 seconde. En na 6 minuten is het bijna 2-0. Na een 1-2 met Navarone Foor is het Anthony Limbombe die de bal richting de 2de paal geeft vervolgens komt die bal op het hoofd van Aaron Meijers en die kopt hem weer richting de 1ste paal en daar is Christian Santos die de bal maar net voorlangs volleerd. Na 21 minuten is de eerste poging voor ADO uit een hoekschop van de Fransman Edouard Duplan IS HET VITO WORMGOOR DIE DE BAL BIJ DE EERSTE PAAL BINNENKOPT EN ZO IS HET 1-1! En in de 26ste minuut zijn het weer de Nijmegenaren die een poging wagen. Na een voorzet van Anthony Limbombe is het Christian Santos die de bal bij de 2de paal richting doel kopt maar omdat Aaron Meijers mee springt wordt die kopbal onschadelijk gemaakt en kan Martin Hansen de bal oppakken.

P1230204-BorderMaker

In de 2de helft is de eerste echte kans gelijk een goal. In de 63ste minuut Na een voorzet van Navarone Foor is het de Duitse Venezolaan Christian Santos die de bal met een omhaal achter doelman Hansen krijgt en zo is het 2-1 voor de thuisploeg NEC. En een kwartier voor tijd wordt het 3-1. Na het door koppen van Christian santos is het Marcel Ritzmaier die kiest voor de lage voorzet op Janio Bikel, nou die mist de bal volledig waardoor die via een scrimmage voor de voeten komt van Anthony Limbombe en hij schiet bij de 2de paal de 3-1 binnen. En in de 79ste minuut wordt het ook nog is 4-1. Na een poging van rens van Eijden beland de bal in een scrimmage en weet vervolgens Christian Santos de bal via de onderkant van de lat achter doelman Hansen te krijgen en zo lijdt ADO Den Haag de vijfde nederlaag van het seizoen.

Karakteristiek:

Scoreverloop NEC 4-1 ADO Den Haag: 1-0 Aaron Meijers (‘1, eigen doelpunt), 1-1 Vito Wormgoor (’21), 2-1 Christian Santos (’63), 3-1 Anthony Limbombe (’76), 4-1 Christian Santos (’79).
Gele kaarten: Christian Santos (NEC).
Rode kaarten: geen.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 11.534.

Opstellingen:

Opstelling NEC: Hannes Halldorsson; Todd Kane, Rens van Eijden, Wojciech Golla, Lucas Woudenberg; Janio Bikel, Marcel Ritzmaier, Gregor Breinburg; Navarone Foor (Joey Sleegers’87), Christian Santos (Mihai Roman’87), Anthony Limbombe (Mohamed Rayhi’87).

Opstelling ADO Den Haag: Martin Hansen; Tyronne Ebuehi, Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers; Dion Malone, Thomas Kristensen (Roland Alberg’72), Danny Bakker; Ruben Schaken (Ludcinio Marengo’65), Mike Havenaar, Edouard Duplan (Gervane Kastaneer’83).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *